Postata de silviulian cu 12 ani in urma.
pe coridoarele spitalelor gasim o gramada de pacienti (ortopedie,traume spinale) in carucioare.
insa uneori acestia fac miscari ce duc la caderea lor si bineinteles ca se lovesc.
ce poate face un apartinator sa ajute un pacient ce sa rasturnat cu caruciorul?(sau daca se intimpla pe strada?) se vorbea de targa lopata antitrauma - cind se foloseste?
mii de multumiri!!!
[email protected]
acum 5 luni
Buna ziua,
Primul lucru pe care un apartinator il poate face pentru a ajuta un pacient care s-a rasturnat cu caruciorul este sa pastreze calmul. E important sa evaluam starea pacientului si sa cerem ajutor medical daca este necesar. In functie de severitatea cazaturii, pot fi luate urmatoarele masuri:
1. Daca pacientul pare a fi in stare buna, putem incerca sa il ridicam inapoi in carucior, cu ajutorul unei alte persoane, daca este posibil. Trebuie sa ne asiguram ca pacientul se simte confortabil si in siguranta inainte de a continua.
2. Daca pacientul s-a lovit in timpul caderii, este posibil sa aiba nevoie de ingrijiri medicale. In acest caz, ar trebui sa solicitam ajutor medical de urgenta.
3. Daca pacientul are o stare grava sau prezinta simptome severe, cum ar fi dificultati de respiratie, dureri acute sau pierderea constientei, ar trebui sa sunam la 112 pentru a solicita ajutor medical de urgenta.
Targa lopata antitrauma este un dispozitiv medical folosit pentru manip**area in siguranta si transportul pacientilor cu traumatisme. Este utilizata in special in situatii de urgenta si este conceputa pentru a minimiza miscarea pacientului, reducand astfel riscul de agravare a leziunilor existente. Aceasta este folosita in special pentru pacientii cu leziuni la coloana vertebrala sau alte leziuni grave, care necesita o atentie deosebita la miscare.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia:https://www.clickmed.ro/medic/ortopedie
Articol de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Prim-ajutor/primul-ajutor-in-cazul-traumatismelor-si-politraumatismelor_1733
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua