tratamentul ACLASTA

Osteoporoza

Postata de valmary cu 13 ani in urma.

buna ziua,cunoaste cineva tratmentul ACLASTA pt osteoporoza?am citi despre el ca face miracole,dar nu am gasit pe nimeni care sa-mi confirme.va multumesc

Adauga raspuns

Raspunsuri (9)

Carpe Diem

acum 13 ani

Prospect - Aclasta

Denumirea comerciala: Aclasta
DCI: ACIDUM ZOLEDRONICUM

Produse relevate pentru: osteoporozei

Detalii/comanda Osteoporem Forte
Indicatii: Aclasta este utilizat pentru tratarea urmatoarelor boli:


• osteoporoza (o boala care provoaca fragilitatea oaselor) la femei aflate in post - menopauza si cu
risc de fracturi (rupere a oaselor),
• boala Paget osoasa , o boala in cursul careia se modifica procesul normal de dezvoltare a oaselor.
Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Ce este Aclasta?
Aclasta este o solutie perfuzabila (picurare in vena) care contine substanta activa denumita acid
zoledronic (5 mg/100 ml ).

Cum se utilizeaza Aclasta?
Aclasta se administreaza sub forma de perfuzie de 100 ml , cu o durata de minim 15 minute. In cazul pacientelor tratate pentru osteoporoza , aceasta perfuzie poate fi repetata o data pe an.
Inainte si dupa administrarea tratamentului, pacientii trebuie hidratati adecvat. De asemenea, in cazul pacientilor tratati cu Aclasta se recomanda administrarea de suplimente adecvate de vitamina D si calciu , cu o doza de minim 500 mg calciu de doua ori pe zi timp de cel putin 10 zile dupa tratamentul cu Aclasta in cazul pacientilor cu boala Paget. Utilizarea paracetamolului sau ibuprofenului(medicamente antiinflamatorii) la scurt timp dupa administrarea Aclasta poate reduce simptomele incidente in primele trei zile dupa perfuzie. Efectul perfuziei dureaza un an sau mai mult .
Aclasta nu este recomandat pacientilor cu probleme renale severe. In cazul tratamentului pentru boala Paget osoasa , Aclasta trebuie administrat doar de catre un medic cu experienta in tratamentul acestei boli.

Cum actioneaza Aclasta?
Osteoporoza apare in momentul in care nu se mai dezvolta suficient os nou pentru a inlocui osul macinat in mod natural. Treptat, oasele devin subtiri si fragile si mai predispuse la rupere (fracturare).
La femei, osteoporoza este mai frecventa dupa instalarea menopauzei , atunci cand scad valorile hormonului feminin, estrogenul. In boala Paget osoasa , osul se macina mai repede, iar atunci cand creste la loc, el este mai subtire decat in mod normal.
Substanta activa din Aclasta, acidul zoledronic, este un bifosfonat. Aceasta opreste actiunea
osteoclastelor, celulele din organism implicate in distrugerea tesutului osos. Actiunea substantei active determina o pierdere osoasa mai mica in cazul osteoporozei si o activitate mai scazuta a bolii Paget osoase.

Cum a fost studiat Aclasta?
Deoarece substanta activa din Aclasta este identica cu substanta activa din Zometa, la evaluarea medicamentului Aclasta s-au luat in considerare anumite informatii prezentate in legatura cu Zometa.
In cazul bolii Paget, Aclasta a fost studiat la un numar total de 357 de pacienti, in cadrul a doua studii in care a fost comparat cu risedronat (un alt bifosfonat) timp de sase luni. Pacientii au primit fie o perfuzie cu Aclasta, fie risedronat administrat o data pe zi timp de doua luni. Principala masura a eficacitatii a fost reprezentata de normalizarea concentratiei plasmatice a fosfatazei alcaline (o enzimaimplicata in distrugerea oaselor) in sange sau reducerea cu cel putin 75% din valoarea initiala a acesteia pana la valorile normale.
Pentru tratamentul osteoporozei, efectele Aclasta au fost comparate cu efectele placebo (un preparat inactiv) la aproape 8 000 de femei varstnice cu osteoporoza . Pacientele au putut lua alte medicamente pentru osteoporoza , diferite de bifosfonati. Aclasta si placebo au fost administrate o data pe an.
Principala masura a eficacitatii a fost reprezentata de numarul de fracturi ale coloanei vertebrale sau ale soldului intr-un interval de trei ani de zile.

Ce beneficii a prezentat Aclasta in timpul studiilor?
In cazul bolii Paget, Aclasta s-a dovedit mai eficace decat risedronatul. Dupa sase luni, procentul de pacienti care au raspuns la tratament a fost de 95% intr-un studiu si de 97% in celalalt studiu, comparativ cu 75% si 73% dintre pacientii care au primit risedronat.
In cadrul studiului la pacientele cu osteoporoza , Aclasta a fost mai eficace decat placebo in reducerea riscului pentru toate fracturile. Riscul fracturilor la coloana vertebrala a scazut cu 70% la pacientele carora li s-a administrat Aclasta (fara a asocia Aclasta cu alte medicamente pentru osteoporoza ), in comparatie cu cele carora li s-a administrat placebo, intr-un interval de trei ani de zile. O reducere de 41% a fracturilor la sold a fost inregistrata in cadrul comparatiei intre toate femeile care au luat
Aclasta (in asociere cu alte medicamente pentru osteoporoza sau in monoterapie) si femeile care au luat placebo.

Care sunt riscurile asociate cu Aclasta?
Majoritatea efectelor secundare asociate cu Aclasta tind sa apara in cursul primelor trei zile dupa administrarea perfuziei, devenind mai putin frecvente la repetarea perfuziei. Cel mai frecvent efect secundar asociat cu Aclasta (observat la mai mult de 1 pacient din 10) este febra . Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Aclasta, a se consulta prospectul.
Aclasta nu trebuie administrat persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergice) la acid zoledronic, la alti bifosfonati sau la oricare alt ingredient care intra in compozitia medicamentului.
Aclasta nu trebuie administrat pacientilor cu hipocalcemie (valori scazute de calciu in sange) sau femeilor insarcinate sau care alapteaza. Ca si in cazul utilizarii tuturor bifosfonatilor, pacientii care iau
Aclasta pot fi, de asemenea ,expusi riscului unor probleme renale, unor reactii la locul de perfuzare sau osteonecrozei (distrugerea tesutului osos) la nivelul mandibulei.

De ce a fost aprobat Aclasta?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a decis ca beneficiile Aclasta sunt mai mari decat riscurile sale pentru tratamentul osteoporozei la femeile in post - menopauza cu risc crescut de facturi si pentru tratamentul bolii Paget osoase. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Aclasta.

Ce masuri se iau pentru utilizarea in siguranta a medicamentului Aclasta?
Societatea care produce Aclasta va furniza pachete de informatii pentru medicii care prescriu Aclasta
pentru tratamentul osteoporozei, prin care li se va reaminti modul in care trebuie administrat
medicamentul, precum si pachete de informatii similare pentru pacienti, care vor contine explicatii privind efectele secundare ale medicamentului si cazurile in care acestia trebuie sa contacteze medicul.




Raspunde
 
0
 
Advertisement
valmary

acum 13 ani

va multumesc pt informatie,dar ceea ce ma intereseaza pe mine e daca are vreun efect.am citit si eu despre el internet,dar nu stiu daca merita sa-l cumpar si mai ales de unde,din cate am inteles e mai greu de gasit

Raspunde
 
0
 
Iulia Vlasiu

acum 12 ani

Am gasit informatii pe unele site-uri de sanatate despre Strontium pentru Osteoporoza. Acest mineral este precum cimentul pentru beton, adica leaga moleculele de calciu in oase.
Am gasit um medicament din america la noi in tara www www.naturanoastra.ro
A mai facut cineva tratament cu strontium?
Multumesc

Raspunde
 
0
 
adriana

acum 13 ani

Trei ani am facut tratament cu aclasta si ieri cand am fost la oncologa m-a intrebat daca sunt multumita,dar i-am spus ca nu simt nici o schimbare in bine fara sa stiu ca au fost si alte persoane nemultumite pentru ca nu a avut efect favorabil de aceea imi refac testul pt a vedea ce tratament sa iau.Poate tu o sa fi cu noroc .SANATATE.

Raspunde
 
0
 
valmary

acum 13 ani

va multumesc pt informatie,va doresc multa sanatate si va rog daca aveti noroc sa gasiti ceva care sa dea roade sa ma anuntati si pe mine.

Raspunde
 
0
 
roxana

acum 13 ani

nu la toti functioneaza,ce a functionat la toti apropiatii mei a fost http://aloevera-forever.eu/Forever-Freedom.html

Raspunde
 
0
 
Delia.M

acum 12 ani

Eu am facut tratament cu Strontium bone maker 3 luni, l-am luat de la cluj, am mai luat si calciu cu d3 si analizele mi-au iesit foarte bine, doctorul a fost surprins cat de repede am raspun la tratament, dar mai trebuie sa mai fac o cura de 3 luni dupa ce fac pauza o luna. Poate am raspun asa bine la tratament si din cauza varstei, am doar 43 de ani....nu stiu cum va fi la 70, daca-i mai prind :) Sanatate tuturor.

Raspunde
 
0
 
claudia sandulescu

acum 12 ani

Buna ziua
As vrea sa fac si eu tratamentul naturist pentru osteoporoza cu Stronoium Bone Maker.
De unde-l pot lua?
Este cel de la magazinul naturist din Cluj? www www.naturanoastra.ro
Doamna Delia. M, cum va simtiti?
Ati facut tratamentul 6 luni, dupa cum scrie in prospect?

Raspunde
 
0
 
Utilizator11639771660

acum 2 ani

Cumnata mea a primit de la endocrinologie, gratis, Aclasta, dar nu poate face perfuzia din cauza problemelor dentare. Are implanturi și dentistul nu recomandă să se facă acest tratament, chiar dacă are nevoie disperată de unul. Dacă va face tratament cu altceva trebuie să își cumpere, căci aceasta i s-a dat pe un an și doamna dr endocrinolog habar n-avea că dacă va face tratament cu biosfati va rămâne de acuma de la 53 de ani, cu proteză, pe viață, sau poate chiar fără, în loc de implanturi și lucrare. Înainte de a face tratamentul trebuie să stați de vorbă cu un specialist stomatolog. Probabil mai are și alte efecte nedorite.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Osteoporoza juvenila Tratamentul cu calciu pentru osteoporoza Osteoporoza Osteoporoza si gimnastica medicala Exercitii pentru osteoporoza

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×