cum se pot reface tesuturile moarte prin lipsa de oxigen?

Necroza cutanata

Postata de Utilizator21713717360 cu 8 luni in urma.

Deci am o problema mare! Aveam in trecut obiceiul sa ma tot strang cu tot felul de snururi la picioare si sa imi opresc circulatia! acum am fost la medica si mi-a zis ca nu mi s-au oxigenat tesuturile si unele din ele au murit! cum se pot vindeca tesuturile moarte?

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 8 luni

Buna ziua,

Tesuturile moarte din cauza lipsei de oxigen, cunoscute si sub numele de necroza, nu pot fi "reparate" propriu-zis pentru ca celulele moarte nu pot fi readuse la viata. Totusi, acest proces nu este definitiv si ireversibil in toate cazurile.

Corpul uman are un proces natural de vindecare si de obicei este capabil sa "curate" tesutul mort, iar apoi sa il inlocuiasca cu tesut nou prin procesul de vindecare si regenerare. Cu toate acestea, aceasta capacitate depinde de multipli factori, inclusiv de circumstantele specifice ale necrozei si de sanatatea generala a persoanei.

Pentru a ajuta la acest proces este important sa luati masuri pentru a imbunatati circulatia sangelui si a furniza mai mult oxigen tesuturilor. Acest lucru poate presupune o combinatie de medicamente, terapie fizica si modificari ale stilului de viata. In unele cazuri, interventia chirurgicala poate fi necesara pentru a indeparta tesutul mort si a imbunatati circulatia sangelui. Un medic specialist va putea sa iti ofere cel mai bun plan de tratament in functie de situatia ta specifica.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/chirurgie-vasculara

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/necroza_1808
sfatulmedicului.ro/Investigatii/tipuri-de-necroza-si-particularitati_20442

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Fasceita necrozanta Fasceita necrozanta – infectia necrotizanta a fasciei si a tesutului subcutanat Legatura dintre factorul de necroza tumorala si alte afectiuni medicale Cauzele durerii in mers – Osteonecroza (Necroza aseptica de cap femural - NACF) Modificarile pielii din timpul sarcinii

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua