Nodul dur și imobil sub piele?

Investigatii

Postata de Geo cu 8 luni in urma.

Bună ziua. Lângă omoplat, sub piele, am identificat un nodul de mărimea unui bob de mazăre, ușor plat, dur la atingere și imobil. Uneori simt în acel loc o senzație de jenă/disconfort. Pielea la suprafață este un pic mai roșie. Nodulul persistă de aproape jumătate de an. Aș fi recunoscător pentru orice informație/recomandare.

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 8 luni

Buna ziua,

Nodulul dur si imobil sub piele pe care il descrieti poate fi rezultatul mai multor conditii, printre care chist sebaceu, lipom, fibrom sau poate chiar un nodul inflamator. Nuantele de culoare rosie ar putea sugera un proces inflamator sau o infectie. Totusi, fara examinare fizica de catre un medic, aceste ipoteze raman pur speculative.

Deoarece nodulul a persistat timp indelungat si provoaca disconfort, este recomandat sa consultati un medic. Acesta va putea sa efectueze o examinare fizica, sa va puna intrebari despre starea generala de sanatate si despre istoricul medical si, daca este necesar, sa recomande teste suplimentare pentru a determina cauza nodulului.

Nu neglijati aceasta problema. Chiar daca majoritatea nodulilor sunt benigni, exista si cazuri in care acestea pot indica o conditie medicala mai serioasa.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/dermatologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Boli-de-piele/afectiuni-care-determina-aparitia-unui-lipom_19090
sfatulmedicului.ro/Boli-de-piele/hidradenita-supurativa_19529
sfatulmedicului.ro/Boli-de-piele/10-afectiuni-comune-ale-pielii-in-randul-adultilor_12213

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Metoda de investigare prin videocapsula endoscopica Investigatii ale functiei pulmonare 6 investigatii pentru orice bolnav de diabet Investigatii cardiologice de rutina Investigatii precise - RMN si CT - diferente, cand si de ce se fac?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua