Nu se vindeca fisura anala

Hemoroizi

Postata de Razvan2204 cu 14 ani in urma.

Acum un an de zile am fost operat de hemoroiyi, cu care din fericire nu mai am probleme dar am o mare problema cu fisura anala care nici acum nu s+a vindecat dupa aproape un an de yile cu tratamente procto , ceaiuri medicinale, chiar nu stiu ce alta metoda sa mai aplic. A avut cineva aceasta pb.

Adauga raspuns

Raspunsuri (20)

de pe net

acum 14 ani

Fisurile anale, tratate homeopat

Fisura anala este o ulceratie superficiala cutaneo-mucoasa la nivelul uneia din micile "brazde" care formeaza pliurile radiale ale anusului. La examinare are un aspect triunghiular sau in forma de racheta de tenis cu baza rosiatica. In 90% din cazuri se produce in partea posterioara a canalului anal datorita unor particularitati anatomice ale acestei zone.

Fisurile anale se manifesta prin 3 simptome principale:

* dureri, mai mult sau mai putin intense cu caracter de arsura, intepatura sau usturime, care se desfasoara in 3 timpi: apar in momentul defecatiei, se amelioreaza cateva minute dupa, pentru a reveni „in forta” dupa cateva ore. Durerile foarte intense fac deseori ca bolnavul sa evite a mai merge la toaleta, ceea ce duce la agravarea constipatiei si ulterior a fisurii anale. La acestea se adauga si spasmul sfincterului anal intern (s.a.i.) de multe ori preexistent si favorizant al patologiei;
* rectoragie sau anoragie (urme de sange pe hartia igienica);
* prurit (mancarime) la nivelul anusului.

Fisura anala poate afecta toate grupele de varsta. Este insa mai frecventa la adulti si dintre acestia la sexul feminin.

Cauze
Una dintre cele mai incriminate cauze ale aparitiei fisurii anale este ruptura produsa de un scaun dur sau foarte voluminos (situatie care apare frecvent la cei constipati). De asemenea, mai multe scaune succesive (cum se intampla in diaree) pot, si ele, sa produca o fisura anala. Unii autori sustin ipoteza unei circulatii sangvine deficitare la acest nivel sau chiar a unui asa-zis microinfarct anal. Spasmul permanent al s.a.i. ar micsora si mai mult aportul de sange si ar duce la persistenta unei plagi care nu se mai cicatrizeaza. Factorul vascular este sustinut si de asocierea frecventa cu patologia hemoroidala.
Alti factori declansatori pot fi:

* Factorul neurovegetativ: adesea exista situatii stresante sau conflictuale simultan cu aparitia fisurii anale.
* Alte boli ale tractului digestiv in a caror manifestare apar fisurile anale: boala Crohn (boala inflamatorie a intestinului care se manifesta prin diaree sangvinolenta, scadere in greutate, febra si fisuri sau fistule perianale).


Complicatii
Simptomele fisurii anale pot dura mai multe saptamani sau luni, cu evolutie favorabila sau cu recaderi. Astfel:

* Daca dureaza mai mult de 6 saptamani fisura devine cronica. In acest caz durerea este mai putin intensa, insa marginile fisurii se ingroasa si se decoleaza (dezlipire de stratul subiacent) formand la polul inferior (extern) un mic capison numit „pseudomarisca” (marisca este o cicatrice fibroasa ce apare dupa hemoroizi). La polul superior (intern) poate aparea o papila hipertrofica uneori importanta ca volum.
* Fisura se poate infecta: apar supuratia, abcesul submucos.
* Uneori pot aparea traiecte fistuloase.

Tratament alopat...
Tratamentul alopat vizeaza obtinerea unui tranzit intestinal regulat cu scaune moi (prin dieta si administrarea de laxative), prescrierea de antialgice orale si medicatie locala (unguente, supozitoare). In cazurile cronice se pot practica anestezia sfincterului anal si injectiile sclerozante sub fisura sau tratamentul chirurgical radical (extirparea fisurii) urmat de plastie (acoperirea plagii operatorii cu piele sau epiteliu intestinal).

...si cel homeopat
Atunci cand exista o piele cu aspect murdar-nesanatos sau alte probleme de sanatate, solutia nu trebuie sa fie numai una externa (creme, cosmetice, unguente) deoarece pielea este hranita de sange, iar calitatea acestuia depinde de starea anumitor organe interne (v-ati intrebat de ce nu se incearca tratamentul cosmetic al icterului – coloratie galbena a pielii datorata unei afectari cel mai frecvent hepatice?). Astfel, doar tratamentul local, fie el chirurgical sau prin creme si supozitoare, nu va face decat sa elimine niste simptome, fara sa rezolve cauza profunda. De multe ori, tratamentul strict extern al unor probleme la nivelul pielii face sa reapara aceeasi problema sau chiar patologii mai profunde (la nivelul organelor interne sau chiar la nivel mental – iritabilitate, anxietate, depresie). Acest lucru este de multa vreme cunoscut atat in homeopatie, cat si in medicina traditionala chineza si acupunctura.
Din acest punct de vedere, homeopatia ofera o solutie prin stimularea blanda si eficienta a intregului organism si prin atingerea cauzei profunde a bolii deoarece actioneaza pe baza principiului: Similia Similibus Curantur (ceva asemanator vindeca in anumite conditii asemanatorul).

Remediile cele mai folosite sunt:

* Nitric acid - simptomele care il indica sunt: dureri sfasietoare in momentul defecatiei cu usturimi mai mult la nivelul rectului decat in anus, care continua cateva ore. Ele sunt insotite de contractii anale spasmodice si uneori de prolaps rectal (protruzia rectului in exterior) sau eliminarea de sange rosu (proaspat).
* Ratanhia Peruviana - senzatie de arsura anala intensa care precede si insoteste scaunul si se mentine mult timp dupa. Hemoroizi care se exteriorizeaza in momentul defecatiei. Dureri ca de cutit sau sticla sparta.
* Nux Vomica - scaune dureroase fie foarte voluminoase si greu de eliminat, fie in cantitate insuficienta si cu senzatia ca a ramas ceva neevacuat. Mare remediu pentru constipatie, flatulenta, gastrita si probleme hepatice. Frecvent bolnavul este deosebit de iritabil si artagos.
* Natrium Muriaticum - rectul pare contractat in momentul defecatiei, apoi dupa mult efort se elimina o cantitate mica de scaun dur, insotit de dureri intepatoare, sangerare si in final scaun moale. Dureri ascutite intre scaune si noaptea in pat.
* Causticum - mare dificultate la mers datorita durerilor anale si rectale intolerabile. Durere intensa si la nivelul perineului, adesea insotita de aparitia unei pustule perianale cu secretii purulente si sangvinolente.

Fisurile anale pot fi prevenite daca evitati aparitia constipatiei. Astfel, trebuie sa urmati o dieta bogata in fibre vegetale obtinute din cereale, fructe si legume, sa consumati o cantitate de cel putin 1,5 l de apa pe zi, sa faceti plimbari si exercitii fizice moderate.

Sfaturi pentru acasa
Pana la consultarea medicului se pot folosi:

* bai calde de sezut cu o durata de aproximativ 20 de minute, de mai multe ori pe zi. Acestea calmeaza durerile si relaxeaza s.a.i.
* creme sau unguente pe baza de galbenele.
* laxative administrate pentru o perioada scurta de timp astfel incat scaunele sa devina moi si mai putin dureroase.
* supozitoare cu propolis si argiloterapie atat intern, cat si extern (cataplasme).
* pentru stergerea dupa defecatie folositi tampoane sau servetele cat mai fine (pentru bebelusi).



Dr. Adrian Dumitrescu
Medic homeopat

Raspunde
 
0
 
alexander

acum 14 ani

iti dau un sfat din medicina naturista din spania eu sant rezident in spania daca vrei sa nu mai ai probleme cu asta trebuie sa cumperi crema pe baza de( aloe vera) dar sa fie original din farmacie pt ca sa aiba continut mare de ALOE VERA (nu de pe piatza) fiecare seara te speli cu apa calda si apoi folosesti crema .la fel fiecare dimineata timp de 3 sapt. crema d aloe vera reface epiderma piela care este subtiata. nici o alta crema existenta nu are efect mai bun . sanatate

Raspunde
 
0
 
CRISTINA

acum 14 ani

IMI DA SI MIE CINEVA UN TRATAMENT PTR ACASA PTR FISURI ANALE ?

Raspunde
 
0
 
roxana

acum 14 ani

tratamentul e ceva simplu: vitamina C pura, fara alte vitamine,de 3 ori pe zi si spalaturi cu biotex de 2 ori pe zi,(e un detergent de rufe cu enzimi, eu i l-am trimis tatalui meu din olanda dar cred ca se gaseste si la noi) sau un alt detergent de rufe.pui o cescuta in cada, lighean si stai vreo 5 min in apa aia, dupa care clatesti bine. pe tatal meu l-a ajutat, succes

Raspunde
 
0
 
Anda Moise

acum 11 ani

Scuze pentru clinica Proctoline(din Ploiesti),Doar reclama e de ea.Si preturile nu mai vorbesc.
M a costat in jur de 1600 ron, si dupa 4-5 luni durerile au reaparut.Aceleasi ca la inceputul tratamentului.Ca sa merg din nou, automat trebuie sa platesc din nou consultatia, care nu este o suma prea mica, si imi recomanda sa o iau de la inceput.deci alti bani, alta distractie.Imi pare rau, trebuia sa spun lucrul acesta. Sunt dezamagita.

Raspunde
 
1
 
m

acum 10 ani

spui ca ai facut operatia pt a scapa de hemoroizi....in momentul actual esti ok?!
ce procedura ai folosit si cam ce costuri au fost necesare daca m.ai putea informa si pe mine
multa sanatate

Raspunde
 
0
 
iulian

acum 9 ani

am 2 fisuri la intestinul gros de un an de zile tot iau tratament si nimik singerez in fiecare zi de un an de zile ,si locuiesc in Austria aici mam tratat si nimik nu stiu cu ce sa ma mai tratez

Raspunde
 
0
 
vio

acum 8 ani

Am vindeca t fisura anala cu unguent hermozom, in ciudat faptului ca am fost la o clinica privata, m a cost at un tratament 1560 ron si tot degeaba, la Laurus medical

Raspunde
 
0
 
Bratucu Eugen

acum 8 ani

Fisurile anale care nu se vindeca ,rezistente la tratament, au drept cauza o papilo-criptita anala. Este vorba de persistenta unei infectii a glandelor lui Hermann ( secreta mucus), glande tubulare al caror canal se deschide in varful papilelor anale . Acestea suny plasate la nivelul liniei pectineale ( granita dintre rect si anus) . Daca aceste papile inflamate si hipertrofiate nu sunt indepartate, fisura se va mentine si vor aparea si altele, boala devenind din ce in ce mai suparatoare si mai invalidanta. Operatia este extrem de simpla,miar rezultatul este spectaculos si rapid. Fara operatia de indepartare a papilei, fisura va persista in mod cronic, indiferent de tratamentele efectuate.

Raspunde
 
0
 
Bratucu Eugen

acum 8 ani

Buna seara . Imi pare rau, dar vindecarea fisurei anale cu Hemorzon este aproape imposibila. Este doar temporara. Suferinta va reveni. Cauza fisurei persista. Ea este intretinuta de o papilita hipertrofica. Este vorba de inflamatia unor glande de mucus care se deschid la nivelul acestor papile plasate la granita intre rect si canalul anal. Doar indepartarea papilei vinovate asigura vindecarea fisurei. Operatia este simpla si rapida.

Raspunde
 
0
 
lacramioara cristea

acum 8 ani

Eugenia te ai operat la o clinica particulara sau la un spital normal, câteva detalii despre operație te rog, intensitatea durerilor, la cat timp ai ieșit la toaleta, durerea, în câte zile te ai vindecat, mulțumesc

Raspunde
 
0
 
Lacramioara Cristea

acum 8 ani

Eu tot încerc cu cicatridina, ceaiuri, de vreo ,doua luni, mai s a ameliorat durerea dar nu s a vindecat, îmi provoacă înțepături, arsuri interioare de intensitate mică și parcă se propagă o durere spre nada, nu stiu cat e de normal acestea
De aceea te rog mai multe detalii Eugen

Raspunde
 
0
 
Utilizator11638013208

acum 2 ani

Buna ai rezolvat cu fisura anala așa am eu de 4 luni mă chinui am fost la o clinica privata și degeaba ai rezolvat daca da te rog să-mi un sfat

Raspunde
 
0
 
Utilizator11638356617

acum 2 ani

Prophem unguent, ajuta f mult!Succes!

Raspunde
 
0
 
nusa

acum 2 ani

lacramioara ,cum mai esti ,aceleasi simptome le am si eu,

Raspunde
 
0
 
Dan i

acum un an

Bună Lacramioara, deși văd că acest mesaj este m-ai vechi, totuși te întreb,presupun că te-ai vindecat,cu ce remediu?de aproape 3 luni mă chinui și eu și nici o îmbunătățire,acum m-ai nou mi sa spus ca trebuie sa fac o sfincorimetrie,pe lângă asta am și o fistulă perianală

Raspunde
 
0
 
maseauademinte

acum 8 ani

cel mai pertinent comentariu.din pacate se trateaza boala si nu cauza.poate postati si niste recomandari de conduita si ce ar trebui sa facem. ar fi minunat

Raspunde
 
0
 
Utilizator11556146329

acum 5 ani

Dragilor, sunt convinsă că sunt persoane ca mine care cauta un raspuns in această comunitate. Am suferit tîmp de 6 luni de o fisură anala . Am citit printre alte răspunsuri despre o crema ****. Am cercetat am vorbit cu dl ing Ilie . După o zi am primit crema.Evident am renuntat la tratamentul ( tot o crema) primită la un cabinet de proctologie cu care imi dădeam din luna ianuarie. După 5 zile nu am mai avut dureri. Apoi după 7 zile nu am mai avut dureri la scaun . Am avut grija cu alimentația , dar crema *** m-a ajutat sa ajun aici. Gasiti informatii pe google despre ***. Slava Domnului Si mulțumesc celor care au scris despre ea.

Raspunde
 
0
 
Catalina

acum un an

Ce crema ați folosit?

Raspunde
 
0
 
Utilizator11626435802

acum 3 ani

Stima !!! Si eu am probleme majore asemanatoare !!! Ce sa ințeleg din asta...crema*** ghici ghicitoare?!!!

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Cum sa tratati hemoroizii Hemoroizii - remedii naturiste Hemoroizii – Informarea pacientului Hemoroizi Hemoroizii externi trombozati

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua