Postata de Utilizator11718214509 cu 5 luni in urma.
Buna, am 30 ani. Am doua fetite, una de 3 ani si 3 luna, cea mica de 6 luni. Dupa aproxi.ativ 2 ani de la nasterea primei fetite, am avut o stare de ameteala, parca ma simteam intr-un vapor. Am fost la medic, toate analizele ok, la neurologie ok. Am inceput sa investighez spatele deoarece am spondiloza, dar am ramas insarcinata din nou si nu am mai putut merge la fizioterapie. Odata cu sarcina au disparut si starile de buimaceala, ameteala.
De o luna au aparut iar dae de data asta cu atacuri de panica. Analizele imi sunt ok, inafara de calciu scazut. Ce ma sfatuiti ? Unde sa apelez? Alaptand fetita nu pot lua orice tratament pentru atacuri de panica, asa ca am inceput sa merg la psiholog, dar starea de buimaceala, ameteala nu a trecut. Nu o am tot timpul, doar in anumite momente ale zilei, trece repede. Poate fi doar oboseala acumulata?
Multumesv pentru eventuale raspunsuri.
acum 5 luni
Buna ziua,
Starea pe care o descrieti poate fi cauzata de o multime de factori, inclusiv de stres, oboseala, anxietate, lipsa de somn, nutritie deficitara, deshidratare sau chiar de lipsa sportului in rutina zilnica. Intrucat spuneti ca avetii deja atacuri de panica, e foarte posibil ca starea generala de disconfort sa fie determinata de anxietate.
Insa pentru a exclude alte posibile cauze, va recomandam sa va concentrati pe un stil de viata cat mai sanatos si echilibrat: alimentatie variata si bogata in fructe si legume, suficienta hidratare, miscare zilnica (chiar si o plimbare de 30 de minute pe zi este benefica), odihna corespunzatoare, cateva exercitii de relaxare sau meditatie.
In ceea ce priveste calciul scazut, exista multe alimente bogate in acest mineral, precum produsele lactate, nucile, semintele sau pestele gras. Consumul acestora va vor imbunatati nivelul de calciu din organism, insa este bine sa discutati cu medicul dvs. inainte de a face astfel de modificari in dieta.
Alaptatul va poate limita optiunile de tratament, dar un medic va putea evalua situatia dvs. particulara si va putea pune la cale un plan de tratament care sa fie sigur pentru dvs. si pentru bebelus.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/neurologie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Anxietatea-si-fobiile/cauzele-aparitiei-atacurilor-de-panica_18060
sfatulmedicului.ro/Anxietate-si-atac-de-panica/cum-se-manifesta-un-atac-de-panica_13127
sfatulmedicului.ro/Psihologie-si-psihoterapie/cand-devin-atacurile-de-panica-o-problemai-esentialul-despre-tulburarea-_18549
sfatulmedicului.ro/Osteoporoza/deficitul-de-calciu-un-dezechilibru-cu-efecte-severe_943
acum 5 luni
Multumesc frumos pentru raspuns
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua