ANTIDEPRESIVE...

Depresie

Postata de ROBERT1278685 cu 13 ani in urma.

Buna ziua, as dori sa cunosc o parere competenta in legatura cu existenta vreunei diferente majore intre 5-htp si un antidepresiv ISRS, in speta CIPRALEX, cu exceptia reactiilor adverse...cineva mi-a sugerat ideea ca 5-htp nu forteaza organismul sa absoarba o cantitate mai insemnata de serotonina comparativ cu un ISRS...Cipralexul e considerat un antidepresiv eficient?...cam in cat timp ar trebui sa se vada ameliorari semnificative in urma administrarii lui? Va multumesc.

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 8 luni

Buna ziua,

5-HTP si ISRS-uri precum Cipralex (escitalopram) functioneaza diferit. 5-HTP este un precursor al serotoninei, ceea ce inseamna ca organismul il transforma in serotonina, un neurotransmitator care joaca un rol cheie in reglarea dispozitiei. Pe de alta parte, un ISRS precum Cipralex mareste nivelurile de serotonina prin inhibarea reabsorbtiei acestuia in neuronii pre-sinaptici, marind astfel disponibilitatea serotoninei in spatiile inter-sinaptice.

In general, pot aparea unele efecte secundare atunci cand se administreaza Cipralex, precum greata, insomnie, somnolenta, uscaciunea gurii, transpiratii, oboseala si tulburari sexuale. Pe de alta parte, 5-HTP are in general mai putine efecte secundare, dar poate provoca insomnie si probleme gastrice daca se consuma in doze mari.

Cipralex este considerat a fi un antidepresiv eficient. Dar este important de mentionat ca timpul necesar pentru a vedea ameliorari semnificative poate varia de la o persoana la alta.

In general, medicamentele antidepresive incep sa arate efecte dupa 2-4 saptamani de tratament constant, cu imbunatatiri maxime observate dupa 6-8 saptamani. Dar, diferiti factori pot influenta acest interval, inclusiv varsta, sexe, sanatatea generala a individului, precum si severitatea simptomelor depresiei.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/psihiatrie

Articole de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Depresia---tristetea-patologica/depresia-simptome-tratament-urmari-cazuri-celebre_7380
https://sfatulmedicului.ro/Medicina-naturista/sanatate-cu-tratamente-naturiste-depresia_44

Daca va intereseaza suplimente pentru Depresie, puteti accesa sectiunea: https://sfatulmedicului.ro/index.php?module=DictionarePrezentare&action=suplimente_search&search_supliment_name=&search_category_id=-1&search_afectiune_id=120&search_producator_id=-1&cauta=1

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Modalitati de a preveni depresia prenatala Cafeaua previne depresia Cum ne putem feri de simptomele depresiei pe perioada iernii Depresia de iarna si nutritia adecvata ameliorarii acesteia Consumul de nuci inlatura depresia

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua