protectie suplimentara

Contraceptie

Postata de Raluca23081357 cu 14 ani in urma.

Buna ziua. Am si eu o intrebare. In cazul in care acum incep sa iau medicamente anticonceptionale (mercilon), in cat timp aceastea isi fac efectul, sau mai bine zis, cat timp ar trebui sa mai folosesc o protectie suplimentara?
Multumesc.

Adauga raspuns

Raspunsuri (18)

Claudia

acum 14 ani

Vrei sa te protejezi, sa nu ramai insarcinata de moment ce vrei sa iei anticonceptionale. Aceste pastile trebuiesc luate 21 de zile, din prima zi a menstruatiei, cu recomandarea de a face o pauza de 7 zile.

Raspunde
 
0
 
Raluca

acum 14 ani

Ok, cred ca nu m-am exprimat corect. Intrebarea era, in prima luna cand le iau, trebuie sa folosesc si protectie suplimentara, sau ele isi fac efectul inca de la prima pastila?
Multumesc.

Raspunde
 
0
 
Claudia

acum 14 ani

Nu trebuie sa folosesti protectie suplimentara...Succes!!!

Raspunde
 
0
 
irinuca

acum 14 ani

La unele anticonceptionale e nevoie de protectie suplimentara cam in prima saptamana.Desi am luat si eu aceste ac, acum 2 ani, nu mai stiu sa-ti zic exact, cel mai bine ar fi sa folosesti si prezervativul. Citeste in prospectul din interiorul cutiei, acolo ar trebui sa ai mai multe detalii
pup

Raspunde
 
0
 
Claudia

acum 14 ani

Introducere
Exista cateva modalitati de prevenire a sarcinii.
Una dintre ele este luarea de tablete anticonceptionale.
Aceasta aduce cateva avantaje importante, comparativ cu alte metode anticonceptionale: Este una dintre metodele cele mai sigure.
De indata ce incetezi sa mai iei tableta anticonceptionala, poti ramane gravida.
Poti face sex fara a mai fi nevoie ca inainte, sa iei masuri preventive directe.
Durerile menstruale pot deveni mai putin frecvente sau dispar.
Unele perturbari apar mai rar la persoanele care folosesc tableta anticonceptionala ex. anemie, infectii abdominale, sarcini extrauterine, anumite afectiuni ale uterului, ovarelor si sanilor.
Un avantaj al Mercilon-ului este continutul scazut in hormoni, desi este o tableta cu doza mica de estrogeni, totusi te protejeaza impotriva sarcinii din prima zi cand incepi s-o iei.

Raspunde
 
0
 
Raluca

acum 14 ani

Va multumesc mult pt raspunsuri.
Numai bine si multa sanatate!

Raspunde
 
0
 
Alexandru

acum 14 ani

as dori sa stiu c metoda de prevenire a sarcinii e mai sigura,folosirea anticonceptionalelor sau folosirea prezervativului.multumesc

Raspunde
 
0
 
terecvasile

acum 14 ani

Draga Raluca nu lua anticonceptionale,astea nu s facute pt oameni cu frica de Dumnezeu,astea s facute pt oameni fara de minte pt ca sunt in acelasi timp si avortive,cancerigene etc...vb cu un preot,el te va sfatui mai bine ca oricine....apoi eu zic sa astepti pana la casatorie caci pt asta a lasat Dumnezeu impreunarea barbatului cu femeia pt nasterea de prunci nu pt desfrau.Doamne ajuta

Raspunde
 
0
 
lidia

acum 14 ani

folosirea anticonceptionalelor tine de educatie si nu de biserica, asta este sfat pentru calugarite.

Raspunde
 
0
 
petrohand

acum 14 ani

Inteleg ca sunt contraindicate crestineste vorbind. Dar nu sunt de acord sa faci copii cati ti se dau. Ceva tot trebuie sa faci. Si toate metodele sunt contraindicate de biserica. Eu am doua cezariene, ambele cu diabet gestational si probleme in sarcina. Ce sa fac? Sa risc sa-mi risc viata si sa fac copii la nesfarsit? Tinerele vrem nu vrem isi incep viata sexuala inainte de termen. E bine sa le sfatuim la abstinenta dar daca nu se poate mai bine,zic eu, sa se protejeze decat sa aduca pe lume copii care ulterior vor suferi, sau le va impinge la avort si de aici nu se stie la ce consecinte se va ajunge. Pe timpul comunismului erau interzise metodele contraceptive si avorturile. Dar cred ca nu exista femeie sa nu aibe cel putin un avort facut in acele timpuri. Acum cu aceste metode de protectie numarul femeilor care fac avort eu zic ca este mult mai mic decat atunci.

Raspunde
 
0
 
Vlad Tepes

acum 14 ani

In primul rand, nu stiu daca esti casatorita. In al doilea rand, toate anticonceptionalele au efecte secundare, in care cancerul ovarian sau de san reprezinta unul din efectul posibil. In al treilea rand, ele iti reduc fertilitatea, si mai tarziu sa ai probleme de-a avea copii. In al patrulea rand, cel mai usor este ca prin intelegere cu sotul, sa te abtii de la sex in perioada de fertilitate, care este de 8-10 zile. Nu asculta sfaturile proaste date de tot felul de "experti", fiindca anticonceptionalele au consecinte. Succes!

Raspunde
 
0
 
Lidia

acum 14 ani

Nu toate anticonceptionalele au efecte secundare.Eu le-am luat timp de 9 ani si acum sunt insarcinata si foarte sanatoasa.Conform unor studii,femeile care au folosit anticonceptionale sunt mai putin expuse cancerului ovarian.

Raspunde
 
0
 
gabi

acum 14 ani

buna...am momente cand inghit pastiluta si am senzat5ia ca imi sta in gat..si..totusi imi pun un semn de intrebare..isi face efectul??daca ii in gat..asta simnt dupa ce o inghit..mai rar dar..simnt..imi poate spune cineva daca isi face efectul pastiluta?

Raspunde
 
0
 
alinutza

acum 14 ani

Isi face efectul, stai linistita! Bea multa apa ca sa se duca mai bine!

Raspunde
 
0
 
alinutza

acum 14 ani

Indiferent de numele anticonceptionalelor, pastilutele au acelasi efect; adica: daca iei pastiluta dupa cum scrie in prospect (la menstruatie) ea isi face efectul imediat; daca iei pastiluta cand nu ai menstruatie, abia la a 8a pastiluta esti protejata impotriva sarcinii.

Raspunde
 
0
 
diana

acum 14 ani

salut...spuneti-mi si mie...in cazul unui sex neprotejat, ce pot face pt a reduce riscul unei sarcini?? mersi anticipat..

Raspunde
 
0
 
oana

acum 14 ani

raspuns pentru diana:
In cazut in care se itampla o singura data pe an...se poate lua pastila de a doua zi . Postinor-2 este un contraceptiv de urgenta care poate fi utilizat in prevenirea sarcinii daca este administrat in intervalul de 72 de ore care urmeaza unui contact sexual neprotejat.

Raspunde
 
0
 
mihaela1345

acum 14 ani

anticonceptionalele se ia 21 de zile si nu trebuie nicio protectie suplimentara

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Indicatia tratamentului cu pilula contraceptiva Fruntasi la avorturi, codasi la contraceptie 10 mituri despre contraceptie Contraceptie - diafragma si calota cervicala Contraceptivele hormonale si cancerul - mit si realitate

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua