Cele mai bune metode contraceptive?

Contraceptie

Postata de didiluta cu 13 ani in urma.

as dori sa aflu care sunt cele mai bune metode contraceptive pentru mine... exista o serie de probleme cum ar fi: am sterilet dar sunt 100% sigura ca va trebui sa il scot (il am de o luna si am dureri cateodata insuportabile) si de asemenea am astm, motiv pentru care nu iau anticonceptionale.(adica iau tratamentul de astm cu cortizon). oare ce sa fac?

Adauga raspuns

Raspunsuri (7)

Marina

acum 13 ani

In cazul dumneavoastra contraceptivele hormonale nu sunt indicate (de orice fel, plasture, injectie, implant, pilule, sterilet hormonal etc). Daca aveti un copil, steriletul este cea mai buna solutie (altfel nu se recomanda). Spuneti ca cel pe care il aveti in prezent va provoaca dureri. Mergeti la medic, rugati sa vi-l scoata si sa il implanteze din nou sau sa va implanteze altul. Daca nici cu acela nu va este bine, este clar ca nu suportati sterilet.
Va raman urmatoarele solutii: metode asa zis "naturale", dar a caror eficacitate este foarte scazuta. Metode de bariera cum ar fi prezervativul masculin, feminin sau diafragma. Ar mai fi si ovulele sau spermicidele dar de asemenea au o eficacitate mai scazuta. V-as recomanda cea mai sigura metoda din cele enuntate, adica prezervativul masculin.
Din pacate, desi medicina se lauda cu multe metode contraceptive eficiente, in realitate nu exista atat de multe cu adevarat bune...

Raspunde
 
0
 
Advertisement
marialeea

acum 13 ani

Si eu am o boala, de 9 ani, care nu ma ''lasa'' sa folosesc pastile contraceptive, cum foloseam inainte sa ma imbolnavesc. Iar de 9 ani am ''dat-o'' pe prezervativ, caci nu aveam incotro. Mie o prietena mi-a recomandat acest anticonceptional (ea il foloseste de ceva timp si nu a patit nimic niciodata), dar nu stiu cum se ''impaca'' si el cu boala mea. Plus ca eu nu am bani sa il cumpar mereu (costa cam 35-40 de lei si nu sunt decat, pare-mi-se, 10-15 comprimate sau ovule). Dar poate dumneavoastra va va folosi.

PHARMATEX (ovule, comprimate, cremă)
PHARMATEX-ul are atat proprietati spermicide cat si antiseptice:
- spermicid - distruge spermatozoizii. Are eficienta similara steriletului.
- antiseptic - asupra unor agenti infectiosi responsabili de bolile transmisibile sexual (BTS): trichomonas vaginalis, gonoccoci, chlamydiae, virus herpes tip II, HIV, streptoccocus aureus.
Mare atentie insa! Acest spermicid este distrus de sapun chiar si in urme fine. Imediat dupa actul sexual este posibila o toaleta externa cu apa fara sapun.
PHARMATEX-ul nu are contraindicatii.
PROSPECT:
Clorura de benzalconiu este un derivat de amoniu cuaternar cu proprietăţi de surfactant (detergent cationic) care interacţionează cu lipoproteidele şi alterează permeabilitatea membranelor celulare. Preparatul este activ pe Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia spp., Trichomonas vaginalis, Staphylococcus aureus, mai puţin activ faţă de Gardnerella vaginalis, Candida albicans, Haemophilus ducreyi, Treponema pallidum şi inactiv împotriva Mycoplasma spp. Lezează membrana spermatozoizilor, le modifică structura, le reduce mobilitatea şi viabilitatea. Coagulează mucusul cervical şi-l face impenetrabil pentru spermatozoizi. Nu modifică microflora vaginală normală, inclusiv Bacillus Doderleini, nici ciclul hormonal. Pastilele se utilizează în stomatită, gingivită, faringită, profilaxia gripei şi răcelii. Comprimatele vaginale, crema vaginală şi tampoanele vaginale sunt contraceptive vaginale. Sunt indicate pentru contracepţia femeilor de vârstă reproductivă cărora preparatul nu le este contraindicat, în cazurile când contraceptivele orale sau dispozitivele intrauterine sunt contraindicate, în perioada postnatală şi de lactaţie, după întreruperea sarcinii, în perioada premenopauzală, în necesitatea contracepţiei episodice, în contracepţia orală când s-a omis priza unui comprimat.
INDICAȚII
Contracepţia locală (intravaginală).
UTILIZARE TERAPEUTICĂ
Pastilele se ţin în gură până la dizolvarea lor completă, câte una de câteva ori pe zi. Comprimatele vaginale şi ovulele se introduc câte unul cu 10 min. înainte de actul sexual. Durata acţiunii este de 3 ore. Crema vaginală se introduce în vagină în poziţie culcată cu ajutorul aplicatorului dozator înainte de actul sexual. Acţiunea începe imediat şi durează 10 ore. Tamponul se introduce în vagină înainte de actul sexual cu ajutorul degetului mijlociu până la colul uterin. Acţiunea începe imediat şi se prelungeşte 24 ore.
EFECTE ADVERSE
În dozele recomandate riscul efectelor adverse este minim. În administrarea îndelungată poate apărea iritaţie locală, dermatită de contact, infecţii ale tractului urinar, candidoză, vulvovaginită, vaginită alergică.
CONTRAINDICAȚII
Hipersensibilitatea la benzalconiu, reacţiile alergice în antecedente, dermatita de contact, colpita, ulceraţiile mucoasei vaginale, iritaţia endometrului.
INTERACȚIUNI
Benzalconiul este incompatibil cu săpunurile, alţi surfactanţi, citraţii, iodurile, nitraţii, permanganaţii, salicilaţii, tartraţii şi sărurile de argint.
PRECAUȚII
Preparatele intravaginale nu exclud riscul gravidităţii. Orice remediu introdus intravaginal poate reduce efectul spermicid al benzalconiului. Folosirea săpunurilor pentru spălarea organelor sexuale externe este contraindicată, deoarece ele inactivează substanţa activă. Spălăturile sunt posibile numai cu apă curată.

Raspunde
 
0
 
una

acum 13 ani

si eu am sterilet si sunt foarte multumita de el il am pus de 3 luni si nu mia facut nici o problema eu cred ca anticonceptionalele nu sunt bune dearece nu trebuie sa te lasi de ele . mie mi la recomandat o prietena care are si ea deoarece ramaneam foarte des insarcinata si unii barbati nu le place cu prezervativ

Raspunde
 
0
 
pisi

acum 11 ani

eu iau yasmin si mam ingrasat,ce pastile imi recomandati??

Raspunde
 
0
 
alexandra ale

acum 11 ani

iau pastile de 1 an si 5 luni,yasmin...la cat timp ar trebui sa fac pauza?

Raspunde
 
0
 
ionica

acum 10 ani

Am mai multe probleme medicale si de la 15 ani am avut chisturi pe ovare, si doctoru mi-a recomandat Diane35 timp de un an, si 3 luni pauza... Sa vedem reglarea periodului, dupa trei luni nu sa reglat... Apoi am luat alte anticonceptinale ..Logest, tot timp de un an. M-am ingrasat. Acum problema e.. ca am si glanda tiroida .O fi si de la aceasta.. nu stiu.. Dupa care.. mi-a recomandat yasmin ..Nu stiu cat timp se mai ea pauza.. Daca stie cineva sa-mi spuna .Am un bebik si nu-mi doresc altul de curand.. dar ce-mi recomandati sigur 100% ..ca nu stiu ce sa mai fac... Ce am citit mai sus ..nu-s sigure de nimic ..cred eu...Am 30 de ani ..si nu am nici un avort.. si nu-mi doresc sa am vreo unul.. Doresc sa ma protejez ..Sper sa-mi poata raspunde un medic bun la aceeasta antrebare... Cum sa fac..sa-mi fie mai bine..si mai sigur..? Multumesc..anticipat!! Astept un raspuns...la adresa d e-mail [email protected]:)

Raspunde
 
0
 
georgiana gherghina

acum 9 ani

Buna fetelor, voi face 30 de ani in curand si in ultimii ani an folosit si eu yasmin. Adevarat e ca nu am slabit, nu m-am ingrasat, dar efectul contraceptiv si l-au facut. Azi saptamana am facut ecografie la sani si surpriza, sunt pline de chisturi mici, inca nepericuloase. Trebuie sa le tin sub observatie mereu de-acum. Dr de la ecografie mi-a spus ca asta e un efect al pilulelor si ca nu ar trebuie folosite niciodata pt ca dauneaza f mult organismului. Eu le-am intrerupt din august pt ca imi doresc un bebe curand. Dupa bebe nu le voi mai folosi niciodata. Cel mai bun e steriletul sau legarea trompelor daca nu va mai doriti copii. In alte cazuri recomand doar prezervativul.....aa nu se dau nici hormonii peste cap, nu te ingrasi, nu iti apar cosuri dupa anticonceptionale si te protejezi si impotriva bolilor cu transmitere sexuala. Totusi daca luati pilule aveti grija ce luati...cel mai bine luati-le dupa ce va faceti analize. Stiu multe persoane carora nu le-a mers bine cu pilulele luate dupa ureche.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Indicatia tratamentului cu pilula contraceptiva Fruntasi la avorturi, codasi la contraceptie 10 mituri despre contraceptie Contraceptie - diafragma si calota cervicala Contraceptivele hormonale si cancerul - mit si realitate

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×