Postata de ale.maria cu 12 ani in urma.
buna ziua. mamica are peste 40 de ani, de curand a fost la un control ginecologic si i s-a recomandat sa nu mai foloseasca pilule(folosea rigevidon)....medicul a sfatui-to sa foloseasca spirala.......acuma problema e ca, mamica nu stie daca e vbne sau nu, s-au ar putea folosi si altceva....ce crede-ti ca ar trebui sa foloseasca????????/tinand cont ca ciclu e regulat si nu mai vrea copiii.
va multumesc!!!!!!!!!!!!
acum 12 ani
Anticonceptionalele sunt interzise dupa varsta de 35 ani. Utilizarea lor poate duce la grave tulburari in organism si chiar la cancer. Poate aparea tromboflebita,
Mama ta ar trebui sa-si puna sterilet, poate folosi pana atunci prezervativ.
Cauta informatii pe Google despre metode contraceptive folosite la 40 ani. Scrie '''''''''''''''' sterilet'''''''''''''''' scrie si ''''''''''''''''anticonceptionale la 40 ani'''''''''''''''' si vei vedea.
acum 12 ani
Anticonceptionalele bazate pe cantitati crescute de estrogen, administrate la femei cu varste peste 30-35 de ani, pot modifica in crestere nivelul de coagulare a sangelui, fapt ce duce la formarea de cheaguri si, in timp, la accidente vasculare cerebrale, mai rar coronariene. De altfel, anticonceptionalele reprezinta un factor frecvent incriminat in aparitia accidentelor vasculare cerebrale la tinere, explica dr. Adina Petrea, medic primar neurolog.
Una dintre posibilele cauze ale mortii deputatului Liana Dumitrescu ar putea fi un tratament contraindicat cu anticonceptionale, relateaza Adevarul, care citeaza surse din interiorul Spitalului Elias.
Vezi aici mai multe studii de specialitate.
Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.
Dr. Adina Petrea, neurolog: Peste 30-35 de ani, este bine sa alegeti alte mijloace contraceptive
Peste varsta de 30-35 de ani, femeile fumatoare ar trebui sa aleaga alte mijloace contraceptive, explica dr. Adina Petrea, medic primar neurolog, pentru MedLive.ro. “Anticonceptionalele bazate pe cantitati crescute de estrogen au tendinta de a modifica coagulabilitatea sangelui, mai exact sa genereze o stare de hipercoagulabilitate, cu tendinta de formare de cheaguri. In timp, aceste cheaguri duc la accidente cerebrale vasculare, mai rar coronariene. Daca [femeia] este fumatoare si are peste 30-35 de ani, dintr-o data creste riscul de formare de cheaguri.”
Un prim simptom care ar trebui sa atraga atentia femeilor de orice varsta care folosesc anticonceptionale il reprezinta migrenele puternice.
Alte simptome, asociate de obicei cu migrenele:
deficite neurologice tranzitorii: tulburari de vedere (incetosare a privirii, val sau perdea pe unul dintre ochi, vedere dubla tranzitorie);
parestezii: amorteli, furnicaturi pe jumatate de fata sau pe jumatate din corp;
scaderea tranzitorie a fortei musculare;
tromboflebita (trombusuri, cheaguri la picior).
Aceste simptome pot aparea si in absenta migrenelor sau a administrarii de anticonceptionale, toate reprezinta insa semne premonitorii ale hipercoagulabilitatii, cand persista mai mult de 1-2 minute. Potrivit literaturii de specialitate, anticonceptionalele reprezinta un factor frecvent incriminat in aparitia accidentelor vasculare cerebrale la tinere, spune dr. Petrea. In concluzie, “daca aveti deja copii si peste 35 de ani, ar fi bine sa alegeti un alt mijloc contraceptiv”, recomanda neurologul Adina Petrea.
Cum se face corect administrarea de anticonceptionale
Din cauza cresterii factorilor de coagulare ai sangelui (fibrinogen, timpul de protrombina) se formeaza emboli, explica dr. Camelia Iacob, medic specialist obstetrica ginecologie. Din acest motiv, administrarea anticonceptionalelor trebuie facuta cu grija.
Se recomanda ca administrarea anticonceptionalelor sa nu se faca pe o perioada mai mare de patru ani, dupa unele studii, sau mai mare de sapte ani, potrivit altor studii din literatura de specialitate;
De asemenea, este indicata alternarea metodelor contraceptive – schimbarea acestora o data la sase luni. De exemplu, se utilizeaza anticonceptionale sase luni, apoi prezervativ sau alte forme de contraceptie non-hormonale.
Dupa nasterea primului copil, se poate utiliza steriletul.
“Inainte de administrarea de anticonceptionale, este necesar un examen medical complet”, si nu doar ginecologic sau de endocrinologie. “Putine femei fac asta insa”, constata dr. Iacob.
Motivele pentru care specialistii recomanda un maximum de patru, respectiv sapte ani de administrare de contraceptive hormonale il reprezinta un risc crescut de cancer (de endometru, san samd), hipertensiune sau infertilitate (prin blocarea ovarelor si modificarea functionarii grandelor, care nu mai produc hormoni, primindu-i din exterior).
Vizita de rutina la ginecolog trebuie facuta o data la sase luni.
Un profil hormonal, un profil al coagularii si un examen mamar si ginecologic, pe langa analizele uzuale, sunt foarte importante inainte de prescrierea unui contraceptiv, mai ales la femeile cu antecedente personale sau familiale semnificative, explica si dr. Anca Dragutescu, medic specialist endocrinolog.
Contraindicatii totale ale anticonceptionalelor
1. Sarcina;
2. Accident vascular cerebral in antecedente;
3. Tromboflebita, boli tromboembolice;
4. Hipertensiune;
5. Infarct miocardic;
6. Afectiuni hepatice active;
7. Tumori hepatice benigne;
8. Cancer mamar sau dependent de estrogeni;
9. Hemoragii de origine neidentificata;
10. Varsta peste 40 de ani sau peste 35 de ani daca femeia e fumatoare.
Contraindicatii relative – cand anticonceptionalele se pot administra, dar cu riscuri:
1. Varsta peste 35 de ani;
2. Litiaza biliara;
3. Fibrom uterin;
4. Boli de inima sau rinichi
5. Diabet zaharat;
6. Fumatul (peste 15 tigari pe zi);
7. Alaptare;
8. Depresie severa.
acum 12 ani
exista mai multe variante de metode de contraceptie (dispozitive intrauterine,contraceptie orala prin pilula cu progestagen, contraceptie injectabila, contraceptie prin implant subdermal, inel vaginal, metode tip bariera-diafragma, prezervativ, spermicide, bureti vaginali), ce pot fi prezentate intr-un cabinet de planning familial , si se va stabili metoda potrivita functie de afectiunile asociate. de asemena ar fi util si consultul ginecologic .
acum 12 ani
cum sa folosesc chili fast slim daca sunt sanatos?
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua