Cat de sigura e metoda p***atuli inrerupt?Dar daca a fost folosita cu 48-72 ore inaintea ovulatiei?

Contraceptie

Postata de MembruMobileApp1470819650 cu 8 ani in urma.

Metoda p***atului intrerupt si pierde din eficienta, daca este folosita consecutiv: exmplu, partenerul se retrage la timp, apoi face un dus, iar dupa o sex oral, continua activitatea sexuala( cu penetrare) si se retrage la timp. Care sunt sansele unei sarcini nedorite?
Apoi , daca ovulatia a fost gen in a 2-a spre a 3-a noapte, in jur de ora 12, pastila de a 2-a zi sau EllaOne mai poate intrerupe ceva, dupa 12 ore de la ovulatie?
Stiu ca a fost ovulatia, atunci, din cauza mucusului cerivcal.

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 9 luni

Buna ziua,

Metoda p***atului intrerupt, cunoscuta si sub numele de metoda "scoaterii", nu este o metoda contraceptiva foarte sigura. Acest lucru se datoreaza faptului ca spermatozoizii pot fi prezenti in lichidul pre-ejaculator, care este eliberat inainte de ejaculare. Chiar daca partenerul se retrage la timp, exista posibilitatea ca acest lichid sa contina suficienti spermatozoizi pentru a determina o sarcina. Plus, se bazeaza pe autocontrol, care nu este intotdeauna de incredere. In acelasi timp, daca metoda este folosita consecutiv, riscul unei sarcini nedorite creste.

Ovulatia este procesul prin care ovulul este eliberat de catre ovar si este gata sa fie fertilizat. In mod normal, ovulul poate fi fertilizat timp de 24 de ore dupa ovulatie. Unele studii sugereaza ca aceasta perioada o poate fi mai scurta, 10-12 ore. Daca actul sexual a avut loc cu 48-72 de ore inainte de ovulatie, exista o sansa mult mai mare de sarcina, deoarece spermatozoizii pot supravietui in corpul unei femei pana la cinci zile.

In ceea ce priveste pastila de a doua zi, aceasta poate preveni o sarcina daca este luata in primele 72 de ore dupa actul sexual neprotejat. Eficienta sa scade pe masura ce timpul trece, asa ca este recomandat sa fie luata cat mai repede posibil. EllaOne poate fi luata pana la 120 ore dupa actul sexual neprotejat, dar, din nou, eficienta sa scade pe masura ce timpul trece.

Va recomandam sa luati in considerare metodele de contraceptie mai sigure, precum prezervativul sau pilula contraceptiva.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articole recomandate:
sfatulmedicului.ro/Metode-contraceptive/afla-care-sunt-cele-mai-sigure-metode-contraceptive_16449
sfatulmedicului.ro/Metode-contraceptive/eficacitatea-diferitelor-metode-contraceptive_17077
sfatulmedicului.ro/Metode-contraceptive/cum-alegem-metoda-contraceptiva-potrivita_10677

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Indicatia tratamentului cu pilula contraceptiva Fruntasi la avorturi, codasi la contraceptie 10 mituri despre contraceptie Contraceptie - diafragma si calota cervicala Contraceptivele hormonale si cancerul - mit si realitate

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua