Buna seara!!!

Contraceptie

Postata de Raluca231 cu 14 ani in urma.

Buna seara... In legatura cu anticonceptionalele pe care le iau... Am inceput sa iau anticonceptionale Karissa in luna dec a anului 2009... prin ianuarie am facut pauza deci la numai o luna de cand le-am luat le-am si intrerupt pt ca prietenul meu este plecat in strainatate si ne vedem de 2 sau 3 ori pe an... Acum eu am avut menstruatie de pe data de 2 aprilie 2010 pana pe 9 aprilie 2010. Problema mea e ca vreau sa iau din nou anticonceptionale pentru ca vine prietenul meu acasa...si vroiam sa va intreb daca pot lua anticonceptionale si de pe ce data sa le iau caci nu le mai pot lua conform prospectului caci mi-a trecut menstruatia. eu ma gandeam sa le iau de pe 15 aprilie 2010, caci pe 25 aprilie ajunge prietenul meu acasa... e bine asa sau cum ma sfatuiti? astept un raspuns de la dumneavoastra. va multumesc anticipat...

Adauga raspuns

Raspunsuri (3)

marialeea

acum 14 ani

POTI FOLOSI ACEST PRODUS, CACI E MAI BINE DECAT SA IEI ACUM, CA TI-A TRECUT MENSTRUATIA, PASTILELE TALE OBISNUITE CONTRACEPTIVE. TI-AM GASIT PE NET PROSPECTUL, DACA TI SE PARE OK IL POTI FOLOSI, E MAI BINE DECAT SA INCEPI AIUREA PASTILELE ACUM SI, DOAMNE FERESTE, SA NU-SI FACA EFECTUL!

PHARMATEX (ovule, comprimate, cremă)
PHARMATEX-ul are atat proprietati spermicide cat si antiseptice:
- spermicid - distruge spermatozoizii. Are eficienta similara steriletului.
- antiseptic - asupra unor agenti infectiosi responsabili de bolile transmisibile sexual (BTS): trichomonas vaginalis, gonoccoci, chlamydiae, virus herpes tip II, HIV, streptoccocus aureus.
Mare atentie insa! Acest spermicid este distrus de sapun chiar si in urme fine. Imediat dupa actul sexual este posibila o toaleta externa cu apa fara sapun.
PHARMATEX-ul nu are contraindicatii.
PROSPECT:
Clorura de benzalconiu este un derivat de amoniu cuaternar cu proprietăţi de surfactant (detergent cationic) care interacţionează cu lipoproteidele şi alterează permeabilitatea membranelor celulare. Preparatul este activ pe Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia spp., Trichomonas vaginalis, Staphylococcus aureus, mai puţin activ faţă de Gardnerella vaginalis, Candida albicans, Haemophilus ducreyi, Treponema pallidum şi inactiv împotriva Mycoplasma spp. Lezează membrana spermatozoizilor, le modifică structura, le reduce mobilitatea şi viabilitatea. Coagulează mucusul cervical şi-l face impenetrabil pentru spermatozoizi. Nu modifică microflora vaginală normală, inclusiv Bacillus Doderleini, nici ciclul hormonal. Pastilele se utilizează în stomatită, gingivită, faringită, profilaxia gripei şi răcelii. Comprimatele vaginale, crema vaginală şi tampoanele vaginale sunt contraceptive vaginale. Sunt indicate pentru contracepţia femeilor de vârstă reproductivă cărora preparatul nu le este contraindicat, în cazurile când contraceptivele orale sau dispozitivele intrauterine sunt contraindicate, în perioada postnatală şi de lactaţie, după întreruperea sarcinii, în perioada premenopauzală, în necesitatea contracepţiei episodice, în contracepţia orală când s-a omis priza unui comprimat.
INDICAȚII
Contracepţia locală (intravaginală).
UTILIZARE TERAPEUTICĂ
Pastilele se ţin în gură până la dizolvarea lor completă, câte una de câteva ori pe zi. Comprimatele vaginale şi ovulele se introduc câte unul cu 10 min. înainte de actul sexual. Durata acţiunii este de 3 ore. Crema vaginală se introduce în vagină în poziţie culcată cu ajutorul aplicatorului dozator înainte de actul sexual. Acţiunea începe imediat şi durează 10 ore. Tamponul se introduce în vagină înainte de actul sexual cu ajutorul degetului mijlociu până la colul uterin. Acţiunea începe imediat şi se prelungeşte 24 ore.
EFECTE ADVERSE
În dozele recomandate riscul efectelor adverse este minim. În administrarea îndelungată poate apărea iritaţie locală, dermatită de contact, infecţii ale tractului urinar, candidoză, vulvovaginită, vaginită alergică.
CONTRAINDICAȚII
Hipersensibilitatea la benzalconiu, reacţiile alergice în antecedente, dermatita de contact, colpita, ulceraţiile mucoasei vaginale, iritaţia endometrului.
INTERACȚIUNI
Benzalconiul este incompatibil cu săpunurile, alţi surfactanţi, citraţii, iodurile, nitraţii, permanganaţii, salicilaţii, tartraţii şi sărurile de argint.
PRECAUȚII
Preparatele intravaginale nu exclud riscul gravidităţii. Orice remediu introdus intravaginal poate reduce efectul spermicid al benzalconiului. Folosirea săpunurilor pentru spălarea organelor sexuale externe este contraindicată, deoarece ele inactivează substanţa activă. Spălăturile sunt posibile numai cu apă curată.

Raspunde
 
0
 
Advertisement
gaby

acum 14 ani

anticonceptionalele dupa o pauza se ia din prima zi a menstruatiei primul blister,parerea mea ca nu e bine sa le iei acum,poti folosi alte metode prezervativ ,pastila de a 2 a zi sau mai sant niste ovule contraceptive PHARMATEX se numesc

Raspunde
 
0
 
selinuta20

acum 14 ani

dute maine la farmacie si cumparale si incepe sa le iei deja maine de dimineata iei primele 2 si seara pe a 3 adica primele 2 fiind cele dupa 9 04 2010 si 10 04 2010 pe 15 e tarziu pentru ca pilulele se iau din ultima zi de ciclu si luandu-le pe 15 04 2010 risti sa iti dereglezi ciclul

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Indicatia tratamentului cu pilula contraceptiva Fruntasi la avorturi, codasi la contraceptie 10 mituri despre contraceptie Contraceptie - diafragma si calota cervicala Contraceptivele hormonale si cancerul - mit si realitate

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×