administrare corecta spirulina

Boli intestinale

Postata de ROBERT1278685 cu 10 ani in urma.

Buna ziua, ma intereseaza administrarea corecta, gradual, a spirulinei...cu ce cantitate se incepe si pe ce perioada si cum se continua, pe ce perioada...ma intereseaza in mod deosebit ca urmare a faptului ca doresc sa urmez o cura dupa o giardioza si o candidoza digestiva...care este cea mai recomandata spirulina pe piata?...eu, la momentul actual, folosesc HOFIGAL, capsule de 500 mg, 3x1/zi, la 60 min dupa masa. VA MULTUMESC.

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 6 luni

Buna ziua,

Spirulina este un supliment nutritiv bogat in proteine, vitamine si minerale, care poate fi de ajutor in multe situatii, inclusiv dupa o boala precum giardioza sau candidoza digestiva.

In principiu, pentru adulti, doza recomandata de spirulina este de 1-3 grame pe zi, dar se poate ajunge pana la 5-10 grame. Desi recomandarea producatorului pe care o folositi este de 3 capsule de 500 mg pe zi, puteti incepe cu o doza mai mica si cresteti gradual. Veti observa posibile efecte la nivelul digestiei si timpul de tranzit intestinal, dar, in general, este bine tolerata.

Atunci cand incepeti administrarea de spirulina, puteti incepe cu o doza mica (1-2 grame pe zi) pentru a vedea cum reactioneaza corpul dumneavoastra. Apoi doza poate fi crescuta gradat pana cand ajungeti la doza dorita. Spirulina poate fi luata in orice moment al zilei, dar multi oameni prefera sa o ia dimineata sau la pranz. Durata unei cure cu spirulina poate varia intre 1-2 luni de zile, cu pauza, dupa care se poate relua.

Cu privire la cea mai recomandata spirulina pe piata, este greu de spus, deoarece acest lucru depinde de multe aspecte, incluzand alegerea personala, posibilele reactii alergice, costul etc.

Cu toate acestea, inainte de a incepe orice cura cu suplimente, inclusiv spirulina, este important sa discutati cu un profesionist in domeniul sanatatii. Ei vor putea sa va ofere sfaturi specifice in functie de starea dumneavoastra de sanatate si de nevoile nutritionale.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie

Articole de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Suplimente-nutritive/spirulina_9357
https://sfatulmedicului.ro/Vitamine-si-minerale/spirulina-o-comoara-pentru-sanatate_20514

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Artrita din bolile inflamatorii intestinale Boli inflamatorii intestinale Ocluzia intestinala Boala inflamatorie intestinala si cancerul colorectal Polipii intestinali

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua