Artrita reumatoida

Artrita

Postata de comentarii utilizatori cu 16 ani in urma.

care este diferenta intre artroza si artrita ?

Adauga raspuns

Raspunsuri (23)

Stefan8092987

acum 16 ani

artroza=proces degenerativ al articulatiei
artrita =inflamatia articulatiei

Raspunde
 
0
 
Advertisement
comentarii utilizatori

acum 15 ani

Din cate stiu eu artrita nu se trateaza,dar ma intreb acuma cu medicina asta moderna,nu se poate face ceva....?Sau ceva tratamente amelioratoare nu ar fi,ce ziceti?.................?

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

de 10 ani sunt bolnava si am ajun s sa mi se deformeze oasele la articulatiile minilor si piceoarelor .sint disperata , numai pot sa ma privesc indeiferenenta in ce am ajuns. ce sa fac!

Raspunde
 
0
 
Daniela Gavriloiu

acum 12 ani

Eu iau Best Serrapeptase si Best Hialuronic acid cu colagen tip 2 si ma simt foartebine. Le iau deja de 2 luni. Tratamentul se face 3-6 luni. deocamdata ma simt foarte bine, sper sa fiu bine si in continuare.

Raspunde
 
0
 
Marioara15

acum 15 ani

Sunt [email protected] din Constanta. Te rog as vrea sa vb pe mess daca vrei. Eu am nascut de Revelion.. am avut initial prb neurologice.. am fost banuita de Sclewroza Multipla datorita unor demielinizari si in final au inceput dureri articulare.. mai intai asa rar.. apoi permanent. Mi-am facut anlize mai multe si in final au iesit ANTI_FR TOTAL..pozitiv 33.8 (normal<20) si altele . Se vb acum de poliartrita reumatoida
Eu am 29 de ani. Acum am dureri articulare la maini piciaore s-au extins catre coate.. si am si arsuri. Nu iau inca tratament Sunt prg pe 14 la Ruxandra Ionescu la Bucuresti.
Ce sanse sunt de vindecare??? Am inteles ca nu prea ca e boala autoimuna.......Vor trece durerile? Voi putea lucra? Am 2 copii ff mici.. sunt speriata......

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

am un baiat de 4 ani jumate si tot timpul se plinge cu durere de git am fost la pediatru si m ea spus ca nu stie ce are ca rosu in git nu are acum 2 luni a avut u stafilococ lam tratat si de atunci tot se plinge ca il doare gitu ce pot sa fac

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

Va salut pe toti sunt un baiat am 14 ani si tatal meu are atrita la picioare si as vrea sa stiu daca artrita se poate vindeca de tot adica mai explicit sa revii la normall!!!!medicamente am inteles ca sunt destule pentru boala aceasta dar am inteles ca doar te calmeaza ,nu te mai doare,nu mai simti durerea!!!!dar si mai mult si mai mult vreau sa stiu daca atrita se poate vindeca si ce factori de risc poate sa fie , ex: poti muri dupa nu stiu cat timp,poti sa nu mai mergi de loc ...!!!!Va rog eu mult vreu sa stiu ce medicamente poate sa ia sai treaca durerile,daca saunt factori de risc sa moara,si un medic recomandat in bucuresti nu vreau neparat sami raspundeti la toate daca imi raspundeti la una dintre ele e de ajuns!!!!

Raspunde
 
0
 
Ana Goia

acum 12 ani

de unde pot face rost de tratamentul naturist cu Best serrapeptase si Best hialuronic acid cu colagen tip 2? Vreau si eu sa-l incerc ca am dureri de geninchi foarte mari, de abia mai umblu.

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

am o varsta mult prea mica pentru o boala care in mod normal se manifesta la varste mult mai inaintate de 24 ani.de ce in mileniul XXI dupa foarte multe vizite la medic nici macar unul nu a reusit sa imi dea un tratament eficace?va rog sa-mi raspundeti!!!!!!!!!!!

Raspunde
 
0
 
Ana Goia

acum 10 ani

Tratamentul naturist cu Best Serrapeptase si Best Hyaluronic Acid cu Colagen tip 2 se gaseste la Cluj-Napoca, www.naturanoastra.ro 0724106687

Eu l-am facut si o sa-l mai fac o data pe an, dar cu Tablete Zeel si Best Hyaluronic Acid si doar o luna o sa fie suficient
Multumesc lui Dumnezeu ca am gasit tratamentul asta :)

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

Am 21 ani si in urma cu 8 ani am fost diagnosticata cu aceasta boala.In fine,a trebuit sa-mi intepeneasca gatul si piciorul ca sa-mi poata da acest diagnostic, pana atunci imi spunea ca sunt in crestere si de aceea am dureri.Mi s-a prescris tratament cu Moldamin timp de 6 ani,doar ca eu am facut doar un an(din motive personale).Intrebarea mea este daca acest an de tratament si-a facut vreun efect.Dupa simptome n-as zice... va multumesc,astept raspuns.

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

Am o colega care are o inflamatie mandibulara de marimea unui ou de gaina. A facut radiografii, a fost la O.R.L.-isti si nimeni nu stie ce are. A facut si radiografii dentare si in aceasta privinta sta bine dar a se teme ca ar avea vreo tumoare. Locul nu o doare dar pe masura ce trece timpul se mai inflameaza Ce poate fi?

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

Buna ziua ! Va rog frumos , as dori un sfat in legatura cu aceasta boala(sinovita) cu care a fost diagnosticat baiatul meu in varsta de 12 ani. In urma cu o saptamana i s-a umflat un gununchi in timpul unei ore de curs , fara a se fi lovit in ziua respectiva . Adevarul este ca s-a lovit acum doua luni la munte si a avut o vanataie persistenta. I-am facut analizele ,iar ASLO i-a iesit 3IU/m(. E grav ? Il va afecta pe termen lung? Ce tratament trebuie aplicat?
multumesc!

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

buna ziua!am 21 de ani si de la varsta de 14 ani mi-au aparut niste bubite pe tot corpul care in timp sau transformat in bube asemanatoare furuncurilor, dar care se infecteaza mai mult in interior decat la exterior si o acnee pe fata. Am fost la dermatolog, la ORL, ginecologie dar toti au spus ca nu e nimic grav. Asta nu se poate ca pare o infectie destul de adanca la fiecare buba de pe corp, are culoare vanata inchis, la unele supureaza sange cu lichid verde-galbui si urat mirositoare. As avea nevoie de o recomandare la un doctor care se pricepe la asa ceva sau ce analize ar trebui sa fac pentru asta?

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

Buna ziua,

Am 34 ani si de curand am facut o rediografie cervicala frontala si laterala.
Rezultatul este o modificare -artrita cervicala laterala.
Va rog sa imi explicati si mie mai concret ce reprezinta acest diagnostic si ce trebuie sa fac.
Simtomele pe care le am sunt: furnicaturi in maini, durere (junghi) in jurul omoplatului drept si a umarului.
Cei de la radiografie m-au indrumat catre un reumatolog.
Astept raspunsul dumneavoastra.

o zi buna

Raspunde
 
0
 
olimpia sandu

acum 12 ani

am luat acid hialuronic cu colagen si best serrapeptase de pe internet. am inceput tratamentul de 3 saptamani si deja na simt mult mai bine. cred ca aceste madicamente ajuta la refacerea cartilajelor, acidul hialuronic il iau seara la culcare cate 2 capsule......www.naturanoastra.shopmania.biz daca mai face cineva tratament cu medicamentele astea naturale sa scrie aici cum se simte.

Raspunde
 
0
 
adi

acum 11 ani

Buna tuturor,
Sanatatea reprezinta acea stare in care fizicul,psihicul (emotiile pe care le experimentam zi de zi) si mentalul (gandurile,comuniunea cu natura si cu Divinitatea) se afla in armonie.Daca ar fi sa ma exprim in termini religiosi fizicul este trupul,psihicul este sufletul,iar mentalul il reprezinta spiritual.
Daca aceste 3 paliere ale fiintei umane se afla in echilibru ne simtim bine in pielea noastra,suntem bucurosi,plin de energie,fata degaja lumina,iar organele interne functioneaza la parametri optimi.
Ce trebuie sa facem pentru a ne pastra in armonie pe cele 3 nivele ?

1.Mentalul trebuie sa fie dominat de ganduri pozitive,de multumire,apreciere,generozitate,altruism.Sa ne gandim tot timpul cum ne putem creste calitatea vietii,mancand mai sanatos,efectuand exercitii fizice si de respiratie corecta,sa fim persoane oneste.Trebuie sa iubim si sa apreciem natura care ne furnizeaza elementele naturale fara de care nu putem trai.De asemena, trebuie sa-i multumim lui Dumnezeu petru toate calitatile cu care ne-a inzestrat si petru lectiile pe care le-am experimentat.
2.Psihicul trebuie cultivat cu sentimente pozitive la adresa noastra si acelor din jur.La acest nivel trebuie sa avem grija ca relatia interumana sa fie una buna,sa nu ne aflam in stari conflictuale cu noi insine (pentru felul cum aratam,ce pozitie sociala sau financiara avem) si cu cei din jur (famile,colegi,prieteni,vecini).Sa nu cultivam sentimente de ura,invidie,razbunare.
3.Fizicul
Este partea la care avem cel mai mult de lucrat,insa este partea cel mai putin importanta din aceasta triada.De ce ?Pentru ca in momentul decesului mentalul si psihicul il parasesc si tot ceea ce am acumulat aici ca emotii si ganduri ramane,restul se descompune.Insa pentru a nu ne influenta in mod negativ partea psiho –mentala trebuie sa avem grija de fizic.Cum ?
-printro alimentatie rationala,echilibrata si diversificata.
Alimentatia rationala se refera la alegerea produselor sanatoase in detrimentul celor nocive.
Alimente sanatoase :fructele,legumele,cerealele integrale,painea integrala,lactate nefierte,branza obtinuta din lapte nepasteurizat,miere,melasa,uleiuri presate la rece,carnea de peste oceanic sau maritm sau de crescatorie (provenita de la crescatori seriosi care hranesc pestii natural),carne de porc,vita,pasare (crescute natural).Deci tot ceea ce este natural.Le gasiti la producatori particulari, in magazinele de produse naturiste si in anumite raioane din supermarketuri.
Alimente nocive :zaharul alb si brun,paine alba si cu amelioratori (cea pufoasa),muraturi obtinute cu otet si nu prin fermentatie,faina alba,conservele cu E-uri,mezelurile cu E-uri,iaurtul pasteurizat,laptele fiert sau pasteurizat,paste fainoase albe,uleiu dublu rafinat,margarina etc
Alimentatie echilibrata,adica sa consumam mai multe legume cereale,fructe,peste,si mai putina carne de porc,pasare si lactate.
Alimentatie diversificata,respectiv sa pledam pentru o varietate mai mare de fructe legume,cereale,seminte,carne de peste,porc,pasare,vanat.Sa nu avem o dieta monotona,bazata doar pe cartofi,carne de porc, fasole si ,eventual,varza.
-exercitii fizice regulate si zilnice :gimnastica (zilnic),stretching (zilnic),mers pe jos (zilnic),exercitii pt. masa musculara,flotari,tractiuni la bara,genuflexiuni,abdomene (de 2 ori pe saptamana).
-respiratie corecta,ampla,abdominala,efectuata zilnic
-imbracaminte adecvata,din fibra naturala ( lana,bumbac,in,matase)
-igiena corpului si a locuintei
Respectand toate aceste elemente,putem redobandi starea de bine si sa o mentinem pana in momentul trecerii intr-o alta dimensiune.
Daca ne confruntam cu diverse afectiuni trebuie sa adaptam dieta in functie de acestea.
Spre exemplu in cazul reumatismului vom consuma mai multe alimente care contin acizi grasi omega 3 si mai putin omega 6,vom consuma antibiotice naturale,antiinflamatoare naturale,mai multe legume,fructe cereale si mai putina carne si lactate.De asemena un rol foarte important il au vitamina C,E,mineralele Zn si Se.Dintre plante harpagofytum,coada calului,urzica,ginkgo biloba etc.
In cazul afectiunilor pielii foarte importanta este detoxifierea organismului,in special a colonului,vitamina E si C,mineralul Zn,uleiul de borago,uleiul de luminita noptii,produsele de ingrijire corporala naturala,fara euri.
In cazul afectiunilor cardiovasculare dieta bogata in grasimi nesaturate,coenzima Q10,magneziu si potasiu.Dintre plante usturoiul,paducelul,talpa gastii,teiul. etc .
Afectiunile rinichilor raspund foarte bine la o dieta saraca in proteine ,bogata in anumite fructe ,legume si cereale.De asemena hidratarea este extrem de importanta,dar si plante precum coada calului,urzica,cozi de cirese,matase de porumb,ienupar,mesteacan,antibiotice naturale.
Pentru afectiunile digestive de o mare importanta sunt enzimele,probioticele,prebioticele,triphyla,fibrele,asocierile alimentare corespunzatoare.
In afectiunile sistemului nervos ,complexul de b-uri,magneziul,acizi grasi omega 3,6,9,lecitina,laptisorul de matca,carbohidratii complesi,alimente cu un continut bogat in triptofan,dintre plante sunatoarea,ginsengul,rodiola rosea,,griffonia simplicifolia.
Cei care sufera de diabet vor introduce in dieta legume,fructe cu gust dulce acrisor,cereale integrale,leguminoase.Ca si suplimente tinctura de afin,gemoderivatul de dud,acidul alfalipoic,mineralul zinc,gymnema sylvestre,castravetele amar etc.
Afectiunile sangelui (anemie,leucemie) pot fi tratate prin dieta corespunzatoare bazata pe legume si fructe si combinatii de sucuri morcov,sfecla rosie,urzica,spirulina, chlorela si mule altele.
Pentru cei care doresc sa-si creasca masa musculara, orezul brun,leguminoasele,pseudocerealele,aminoacizi cu catena ramificata,grasimi nesaturate,cantitati mari de vitamina C si E,complexul de b-uri,in special b6,iar dintre minerale magneziu si zincul.Pe langa astea,deosebit de importane sunt proteina de canepa,polenu crud,laptisorul de matca,apilarnilul , spirulina,tribulus terestris si schinduful.La acestea se adauga exercitiile cu greutati,flotarile,tractiunile la bara,genuflexiunile etc.
Patologia umana este diversificata iar alimentaia,suplimentele alimentare si alte elemente ce tin de bagajul terapeutic trebuie strict individualizate in functie de afectiunea principala si alte afectiuni conexe,varsta,greutate,posibilitati financiare etc.
Petru toate aceste detali,petru diete si tratamente personalizate ma puteti contacta pe adresa de email : [email protected]


Adrian,specialist in fitoterapie,nutritie umana,fitness,reflexoterapie si presopunctura.

Raspunde
 
0
 
Gabriel

acum 10 ani

Cat costa xa pun repede botul?!:))

Raspunde
 
0
 
Adrian

acum 9 ani

Artroza este o afectiune degenerativa cu localizare la nivelul diverselor articulatii:sold (coxartroza),genunchi (gonartroza),colana (spondiloza).
Medicina naturista dispune de tratament foarte efficient in aceasta problema de sanatate,constand in:-plante cu effect antiinflamator
-plante cu effect de regenerarea a cartilajului
-plante cu effect de refacere a lichidului sinovial
-plante cu efect de alcalinizare a organismului
Tratamentul se urmeaza timp de 3 luni de zile,perioada in care durerile generate de artroza se diminueaza simtitor pana la disparitie.
Pentru tratarea artrozei si refacerea cartilajului articular sunt necesare mai multe cure de tratament consecutive,urmare de perioade de pauza.
Vestea cea mai buna este ca persoanele care apeleaza la tratamentele naturiste,sunt consecvente si increzatoare in eficienta acestor produse,nu ajung la protezari ale articulatiilor care,de cele mai multe ori,comporta un risc crescut.
Segmentul de pop**atie la care tratamentul naturist are rezultate garantate este 45-70 ani ani.Dupa aceasta varsta,eficacitatea tratamentului scade,insa poate fi administrat ca si tratament antiinflamator si analgezic (reducerea durerii).

Scrieti-mi pe adresa [email protected] si ,in schimbul unui onorariu modic,am sa va intocmesc schema te tratament pe baza de plante pe care sa o urmati timp de 3 luni de zile.

Adrian Udrea,fitoterapeut,nutritionist,Timisoara,
colaborator al revistei Formula As

Raspunde
 
0
 
IwXgd61zivW

acum 7 ani

Charlotte:Gah no it is not me who plays, I was just imagining her reaction!!!!!I shoulda put in quotes. I can think of one chello and two violins in the past 3 years or so, which doen’t seem that many… I think maybe perhaps I know what you mean about fi8sn-ese–I&#n217;m sadly approaching a situation of my own viz my father in which already I am getting more overt sympathy than I particuarly want or need–it’s like having the piano keys of one’s emotions being played by other people, well meant but jangly on the nerves.

Raspunde
 
0
 
Pag 1 din 2
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Protocol de practica in artrita idiopatica juvenila Artrita reumatoida si viata sexuala Artrita reumatoida - optiuni terapeutice Artrita reumatoida Artrita reumatoida – importanta exercitiului fizic

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×