Alimentatia in ciroza hepatica trebuie sa se bazeze pe un aport echilibrat de nutrienti. Budincile de legume fac parte din categoria preparatelor culinare recomandate in controlul afectiunilor...
Persoanele cu boala Crohn intampina deseori dificultati in digerarea si absorbtia grasimilor, ceea ce poate contribui la episoadele recurente de diaree. Cartofii prajiti se afla in lista...
Acesti burgeri recomandati in dieta pentru anemie sunt o sursa excelenta de carbohidrati complecsi, proteine, vitamina A si fibre.
Persoanele care sufera de insuficienta cardiaca pot consuma in siguranta tocanita de rosii si mazare, gatita fara sare, cu ingrediente care au o valoare nutritionala crescuta. Acest preparat se...
Pentru tratarea urticariei, se recomanda evitarea tuturor alimentelor care exacerbeaza procesele inflamatorii in corp. Alimentatia trebuie sa fie cat mai dietetica, axata pe consumul de orez,...
Cuscusul este o sursa excelenta de fibre. Atunci cand este gatit intr-o maniera dietetica, se transforma intr-o alternativa alimentara buna in regimul recomandat pentru controlul pancreatitei.
Quinoa este o cereala integrala care poate fi consumata de persoanele cu intoleranta la gluten, fiind o sursa excelenta de proteine. Preparatul care combina quinoa cu ciupercile si ceapa...
Alimentatia persoanelor care sufera de gastrita trebuie sa includa un consum bogat de produse vegetale, in detrimentul carnii (in special cea prajita). Sote-urile de legume sunt preparate...
Aceasta reteta excelenta de vinete coapte cu parmezan contine doar 50 kcal intr-o portie si se poate in consuma in siguranta de persoanele care sufera de afectiuni osoase, cardiace, intoleranta la...
Sparanghelul este una dintre legumele cu cel mai mare continut de fier, iar alaturi de ghimbir si usturoi se transforma intr-una dintre cele mai bune retete pentru regimul bolnavilor de anemie.
In loc de carne, aceasta reteta excelenta pentru meniul unui bolnav de diabet de tip II foloseste quinoa si fasolea neagra, surse de carbohidrati complecsi care nu au un impact negativ asupra...
In tulburarile de deglutitie, bolnavul trebuie sa se concentreze pe consumul de preparate cu consistenta moale, care sa ii furnizeze cat mai multi nutrienti esentiali. Mazarea este una dintre...
In tulburarile de deglutitie, se recomanda o alimentatie bazata pe alimente moi si multe lichide. Bolnavii trebuie sa se axeze pe consumul preparatelor cu o consistenta care sa faciliteze...
Alimentatia bolnavilor de hepatita si alte afectiuni ale ficatului ajuta la prevenirea complicatiilor si a malnutritiei. Este importanta urmarea unei diete bogate in proteine si sarace in grasimi...
Retetele recomandate pentru pacientii cu pancreatita trebuie sa respecte doua reguli importante sa contina cat mai putine grasimi si sa furnizeze carbohidrati complecsi (precum cei preluati din...