Articole medicale Retete cu legume

Papanasi de dovleac cu salvie Papanasi de dovleac cu salvie

Aceasta reteta de papanasi este recomandata in tulburarile de deglutitie, datorita atat usurintei cu care preparatul poate fi consumat, cat si ingredientelor cu valoare nutritiva ridicata....

Conopida coapta cu migdale, coriandru si rozmarin Conopida coapta cu migdale, coriandru si rozmarin

Pacientii diagnosticati cu intoleranta la gluten se pot bucura de numeroase delicatese si preparate din toate bucatariile lumii. Conopida coapta cu migdale, coriandru si chimen este un preparat...

Varza de Bruxelles la cuptor Varza de Bruxelles la cuptor

Varza de Bruxelles este un aliment cu numeroase beneficii pentru sanatate, recomandat si in regimul persoanelor care sufera de dislipidemie. Poate fi o garnitura excelenta pentru carnea slaba.

Sufleu de morcovi Sufleu de morcovi

Sufleul de morcovi este un preparat simplu, usor si aromat, excelent pentru bolnavii diagnosticati cu hepatita sau alte suferinte ale ficatului

Pizza integrala cu ardei in trei culori Pizza integrala cu ardei in trei culori

Regimul alimentar in diabetul de tip I trebuie sa contina cat mai multe legume si cereale integrale, ambele bogate in fibre si benefice controlului glicemiei. Cu toate ca pizza este considerat a...

Orez cu morcov si ghimbir Orez cu morcov si ghimbir

Orezul cu morcovi si ghimbir este un preparat recomandat in caz de urticarie, toate ingredientele fiind de folos in perioada de convalescenta, dupa un episod de eruptie cutanata specifica acestei...

Piure de cartofi dulci cu aroma de portocala Piure de cartofi dulci cu aroma de portocala

In tratarea afectiunilor colecistului, se recomanda un regim alimentar cat mai dietetic. Piureul de cartofi dulci (legume benefice in bolile vezicii biliare) cu aroma de portocala este un preparat...

Ciuperci umplute cu legume Ciuperci umplute cu legume

Ciupercile umplute cu legume reprezinta o reteta recomandata in dietele pacientilor care sufera de ciroza hepatica sau de alte afectiuni ale ficatului:

  Risotto cu ciuperci si cimbru Risotto cu ciuperci si cimbru

Risotto cu ciuperci si cimbru este un preparat savuros si parfumat recomandat in regimurile alimentare ale pacientilor care sufera de boli ale colecistului.

Cartofi copti cu rozmarin Cartofi copti cu rozmarin

Dupa 24 de ore de la debutul varsaturilor, timp in care pacientul trebuie sa consume lichide pentru reechilibrarea electrolitica a organismului, se recomanda adoptarea unui regim alimentar mai...

Cuscus tunisian cu legume Cuscus tunisian cu legume

Cuscusul tunisian cu legume este un preparat dietetic potrivit pentru dieta bolnavilor de ulcer, intrucat nu creste aciditatea stomacala, contine fibre, vitamine, minerale si antioxidanti,...

Cartofi copti cu iaurt si sos salsa Cartofi copti cu iaurt si sos salsa

In pancreatita, dieta recomandata pacientilor trebuie sa contina o cantitate cat mai mica de grasimi, preparate usor de digerat si in cantitati moderate. Intrucat bolnavii de pancreatita trebuie sa...

Pilaf cu fasole rosie Pilaf cu fasole rosie

Pacientii care sufera de gastrita trebuie sa consume portii suficiente de fibre solubile si insolubile. Acestea contribuie la stimularea procesului de digestie si se regasesc predominant in...

Rulouri de dovlecel copt cu branza degresata Rulouri de dovlecel copt cu branza degresata

Rulourile de dovlecel copt, cu branza degresata, sunt un aperitiv excelent si sigur pentru consum in cazul persoanelor care sufera de dislipidemie. Fiecare portie furnizeaza din plin fibre,...

Sos de spanac cu usturoi Sos de spanac cu usturoi

Acest sos sanatos cu spanac poate fi consumat in siguranta de persoanele care sufera de diabet de tip 2, fiind o garnitura excelenta pentru legume sau carne slaba. Contine iaurt grecesc, castane...

Pag 2 din 5
Cere sfatul medicului ×