Articole medicale Retete cu legume

Chiftele de spanac Chiftele de spanac

Chiftelele de spanac sunt un preparat usor de tolerat in dislipidemie. Spanacul este o leguma bogata in fier, aducand beneficii unice organismului. Reteta este suficienta pentru 10-12 portii.

Omleta cu praz si branza Brie Omleta cu praz si branza Brie

Omleta cu praz si branza Brie, preparata special pentru a fi bine tolerata pe persoanele care sufera de boala Crohn, se remarca prin aspectul elegant si aroma subtila. Prin urmare, poate fi...

Cartofi dulci cu usturoi Cartofi dulci cu usturoi

Cartofii dulci cu usturoi sunt un preparat delicios, cu efect antiinflamator, de aceea pot fi consumati de persoanele care sufera de urticarie.

Caponata Caponata

Caponata este un fel de mancare cu specific italienesc preferat de persoanele care urmeaza un regim vegetarian. Reteta poate fi adaptata pentru pacientii cu tulburari de deglutitie, fiind o sursa...

Toast cu ciuperci Toast cu ciuperci

Toastul cu ciuperci este o reteta usor de preparat, saraca in grasimi, fiind sigura pentru consum in cazul persoanelor care sufera de pancreatita. Fiecare portie contine maximum 6 grame de lipide,...

Cartofi copti cu cas Cartofi copti cu cas

Cartofii copti cu cas pot fi consumati in duodenita dupa ameliorarea simptomelor, in cantitati moderate. Reteta este suficienta pentru prepararea a 4 portii. Respectati intocmai pasii acesteia,...

Sos de spanac cu iaurt si usturoi Sos de spanac cu iaurt si usturoi

Sosul de spanac cu usturoi este sarac in carbohidrati (fiind sigur pentru consum in diabetul zaharat de tip II), insa furnizeaza o cantitate importanta de proteine si antioxidanti din una dintre...

Hummus din pastai de soia verde Hummus din pastai de soia verde

Hummusul preparat din pastai de soia verde este o reteta cu beneficii unice in tratarea anemiei, datorita cantitatii generoase de fier pe care aceste legume o furnizeaza organismului. Acest fel de...

Mazare verde cu ciuperci Mazare verde cu ciuperci

Mazarea verde, frageda, este permisa in alimentatia persoanelor care sufera de duodenita. Ciupercile sunt si ele usor de digerat si nu ridica probleme in aceasta afectiune. Reteta de mai jos se...

Sos Tetrazzini Sos Tetrazzini

Sosul Tretazzini este o specialitate a bucatariei traditionale italienesti, servita in general ca garnitura pentru preparatele din carne de pui (friptura, gratar etc.). Acest sos usor poate fi...

Tocanita de legume dietetica Tocanita de legume dietetica

Tocanitele de legume, preparate in mod dietetic, sunt recomandate in dieta persoanelor care sufera de gastrita. Acest preparat usor de digerat, bogat in vitamine, minerale si fibre, contine doar...

Sparanghel crocant copt pe gratar Sparanghel crocant copt pe gratar

Sparanghelul detine numeroase proprietati benefice sanatatii in general si controlului diabetului de tip II in particular. Aceasta reteta cu preparare rapida este suficienta pentru patru portii si...

Piure din radacina de telina Piure din radacina de telina

Piureurile de legume se numara printre preparatele culinare recomandate in randul persoanelor care sufera de afectiuni ale colecistului. Telina este un excelent aliment pentru reglarea tensiunii...

Salata de ardei preparati pe gratar Salata de ardei preparati pe gratar

Salata de ardei preparati pe gratar nu este doar o sursa excelenta de vitamine si minerale, ci si un fel de mancare care poate fi consumat in siguranta de persoanele care sufera de boala Crohn.

Piure de morcovi cu orez Piure de morcovi cu orez

Acest preparat recomandat in perioade de recuperare dupa debutul varsaturilor este usor de gatit si digerat, fiind benefic inclusiv femeilor insarcinate cu greturi persistente.

Pag 1 din 5