Inflamatia din corp iti poate pune in pericol sanatatea!

Actualizat: 26 Octombrie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Inflamatia se produce atunci cand in organismul uman apare o infectie, o iritatie sau o leziune. Practic, inflamatia este modalitatea prin care organismul se apara impotriva acestor factori.

Desi este o reactie obisnuita a corpului nostru, scapata de sub control, inflamatia poate duce la aparitia unor afectiuni grave precum: diabetul, obezitatea, bolile autoimune, afectiuni cardiovasculare, intestinale si chiar si unele forme de cancer.

Cum stii ca ai o inflamatie in corp

Inflamatia in corp se poate manifesta in diferite moduri, insa exista cateva semne clare care ar trebui sa te puna pe ganduri si sa te faca sa mergi la medic:
• durere, care poate fi continua sau poate aparea doar in anumite situatii;
• roseata cauzata de cresterea nivelul de sange din vasele capilare;
• pierderea functionalitatii tesutului (a unui organ, precum amigdalele, sau a unor articulatii, in cazul artritei);
• cresterea temperaturii corpului pana la febrilitate;
• umflarea tesutului, care poate aparea in cazul unui edem.

Exista mai multi factori care ar putea determina aparitia inflamatiei in corp, precum varsta inaintata, obezitatea, dieta nesanatoasa, bogata in grasimi si zaharuri, fumatul, stresul, tulburarile de somn.

De asemenea, anumite boli pot fi asociate cu inflamatia din corp. Vorbim de astm, tuberculoza, artrita reumatoida, hepatita, ulcer peptic, peridontita, boala Crohn, sinuzita.
Inflamatia joaca un rol deosebit de important in procesul de vindecare, insa inflamatia cronica iti poate pune in pericol sanatatea daca nu este tinuta sub control si tratata corespunzator.

Cand sa te adresezi medicului

Este foarte important sa te adresezi medicului la timp atunci cand apare o inflamatie in corp. Mergi imediat la medic daca:
• inflamatia persista mai mult de 72 de ore;
• inflamatia este insostita de febra;
• simti amorteli in anumite zone ale corpului.

Cum poti reduce inflamatia din corp

Daca este cazul, medicul iti va prescrie un tratament corect pentru a reduce inflamatia. Din pacate, insa, cele mai multe medicamente recomandate in tratarea inflamatiei din corp produc adesea efecte adverse, care se pot dovedi problematice. De aceea, multi pacienti prefera tratamentele alternative.

Un stil de viata sanatos te poate ajuta sa scapi de inflamatia din corp, daca simptomele nu sunt deja severe. Evita pe cat posibil dulciurile, carnea grasa, untul, branza grasa, laptele intergral, prajelile, margarina, frisca, toate acestea fiind alimente foarte grase si ultra procesate.

Nu ezita sa incluzi in dieta ta si suplimente alimentare naturale, care sa asigure buna functionare a organismului si sa previna aparitia inflamatiei in corp!

Printre alimentele care reduc inflamatia din corp se numara:
• Fructele de padure, care contin cantitati semnificative de fibre, vitamine si minerale;
• Pestele precum somonul, sardinele, heringul, macroul sau ansoa, care contin acizi grasi Omega 3;
• Ardeiul iute si ardeiul gras, care contin cantitati importante de vitamina C si antioxidanti, cu proprietati antiinflamatoare;
• Broccoli, care contine sulforafan, un antioxidant puternic ce lupta impotriva inflamatiilor din organism;
• Rosiile, care contin vitamina C, potasiu si licopen, substante care au proprietati antiinflamatoare;
• Turmericul, sau curcuma, un ingredient recunoscut pentru rolul sau antiinflamator.

Utilizat din cele mai vechi timpuri in medicina traditionala indiana, turmericul (Curcuma longa) se remarca printr-o concentratie ridicata de antioxidanti puternici, polifenoli si uleiuri esentiale care protejeaza sanatatea intregului organism.

Curcumin + Piperine 95% de la COSMO PHARM este un supliment alimentar cu proprietati antiinflamatoare naturale, antioxidante, antiaging, antiinfectioase si antitumorale. Are o absorbtie superioara, eficacitate maxima si beneficii multiple pentru organism!

Curcumin C3 Extract Standardizat 95% curcuminoide actioneaza cu succes in nenumarate afectiuni ce au la baza procesul inflamator, prin capacitatea sa de a stopa evolutia acestuia chiar la nivel molecular. Efectul sau antioxidant remarcabil il recomanda ca un redutabil agent anti-imbatranire si rejuvenare dar si ca important sprijin al functiei inimii.

Blocheaza procesele degenerative de la nivelul creierului. Este un adjuvant valoros in afectiunile ce ataca cartilajele si sustine cu succes sanatatea sistemului nervos. Totodata este considerat a avea efecte terapeutice remarcabile in repararea afectiunilor tumorale.

Piperina (din fructe de Piper nigrum standardizat 95% piperine) este un compus bioactiv care ajuta la ameliorarea greturilor, a durerilor de cap, a digestiei deficitare si are, de asemenea, proprietati antiinflamatorii.

Numeroasele cercetari stiintifice confirma ca piperina imbunatateste absorbtia curcuminului in organism de pana la 20 de ori.

Curcuminul C3 Extract + Piperine 95% este eficient in:
• neutralizarea radicalilor liberi, ce determina procesul de imbatranire si imbolnavire;
• ajuta la reducerea inflamatiei din organism;
• contribuie la refacerea tesuturilor afectate;
• contribuie la stimularea proceselor de refacere a tesutului conjunctiv si a lichidului sinovial;
• are efect antiinflamator, reduce durerea si discomfortul de la nivelul articulatiilor afectate;
• ajuta la mentinerea sanatatii intregului organism, prin efectele sale antimicrobiene si antiparazitare.

Suplimentul alimentar CURCUMIN + PIPERINE 95% este indicat in afectiunile cardiovasculare, metabolice, degenerative, tumorale, incetiniriea procesulului de imbatranire si imbolnavire, prelungirea duratei si calitatea vietii, prevenirea si ameliorarea afectiunilor reumatice cronice, durerea si discomfortul de la nivelul articulatiilor afectate (afectiuni ale articulatiilor), reumatism articular si alte afectiuni artritice, afectiuni digestive (gastro-intestinale) diverse, gastrita, afectiuni tumorale, inclusiv diferite forme de cancer (de san, de prostata etc), afectiuni hepatice, pulmonare, renale, afectiuni ale pielii, Alzheimer, Parkinson, alte afectiuni cronice, de natura inflamatorie, reumatism, artrita reumatoida, osteoartrita, spondilita, ateroscleroza, sindrom de intestin iritabil, rectocolita ulcero-hemoragica, alergii.

Asadar, inflamatia din corp nu reprezinta intotdeauna un pericol pentru sanatate. Insa scapata de sub control, iti poate pune in pericol organismul, asa ca renunta la alimentele sanatoase si adopta o dieta sanatoasa, echilibrata.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Cum iti dai seama ca ai un cheag de sange? Cum se trateaza corect candidoza si de ce reapare? Tot ce trebuie sa stiti despre gonoree Ce este obstructia biliara si cum se manifesta? Displazia cervicala (Displazia de col uterin), cancer de col uterin si Infectia cu virusul papiloma uman Efectele merisorului in prevenirea si tratarea infectiilor urinare la femei Spirulina, o comoara pentru sanatate! Manifestul emotiilor reale - 6 vedete din Romania provocate sa arate #EmotiiReale Boala a cincea (eritemul infectios sau parvoviroza B19) Testul Torch - depistarea infectiilor in sarcina Modalitati de transmitere a infectiilor Infectia nou-nascutilor cu streptococi de grup B Remedii naturale pentru infectiile tractului urinar Infectia cu streptococ de grup B
Cere sfatul medicului ×