O singura doza de vaccin anti-HPV ar putea fi de ajuns pentru prevenirea cancerului cervical

Actualizat: 05 Noiembrie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Vaccinul impotriva infectiei cu HPV (Human Papilloma Virus) se administreaza in 3 doze, dar un studiu recent arata ca imunizarea ar putea fi eficace si cu o singura doza de substanta.

O cercetare realizata de Asociatia Americana a Cancerului si publicata in revista Cancer Prevention Research sustine ca o singura doza de vaccin anti-HPV este suficienta pentru a oferi o protectie pentru urmatorii 4 ani.

Conform medicului Mahboobeh Safaeian, cercetator la National Cancer Institute din Maryland, in urma studiului s-a descoperit ca atat femeile care primesc o singura doza de vaccin, cat si femeile care primesc toate cele 3 doze de vaccin au o imunitate stabila in fata infectiei cu HPV si deci si in fata cancerului cervical.

Medicul considera ca aceasta descoperire i-ar putea incuraja pe parinti sa accepte mai usor vaccinarea fetelor, dar in acelasi timp va duce la diminuarea costurilor imunizarii.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Citeste si despre:

Indicatiile vaccinului anti-HPV in prevenirea cancerului de col uterin Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Vaccinul HPV - tot ce trebuie sa stii 11 mituri despre HPV sau Virusul Papiloma Uman Displazia cervicala, cancer de col uterin si Infectia cu virusul papiloma uman Vaccinul anti HPV - cui ii este recomandat, cand trebuie facut, cat timp esti protejat Siguranta pe primul loc: cand seringa, branula si perfuzorul definesc siguranta clinica Controlul optim al transpiratiei excesive incepe primavara Displazia cervicala (Displazia de col uterin), cancer de col uterin si Infectia cu virusul papiloma uman HPV Virusul Papiloma Uman - generalitati Diagnosticarea infectiilor cu HPV si preventia cancerului de col uterin Vaccinarea anti-HPV: cine ar trebui sa se vaccineze? HPV - cum se transmite, tipuri, simptome, preventie, vaccin