O singura doza de vaccin anti-HPV ar putea fi de ajuns pentru prevenirea cancerului cervical

Publicat: 05 Noiembrie 2013

Vaccinul impotriva infectiei cu HPV (Human Papilloma Virus) se administreaza in 3 doze, dar un studiu recent arata ca imunizarea ar putea fi eficace si cu o singura doza de substanta.

O cercetare realizata de Asociatia Americana a Cancerului si publicata in revista Cancer Prevention Research sustine ca o singura doza de vaccin anti-HPV este suficienta pentru a oferi o protectie pentru urmatorii 4 ani.

Conform medicului Mahboobeh Safaeian, cercetator la National Cancer Institute din Maryland, in urma studiului s-a descoperit ca atat femeile care primesc o singura doza de vaccin, cat si femeile care primesc toate cele 3 doze de vaccin au o imunitate stabila in fata infectiei cu HPV si deci si in fata cancerului cervical.

Medicul considera ca aceasta descoperire i-ar putea incuraja pe parinti sa accepte mai usor vaccinarea fetelor, dar in acelasi timp va duce la diminuarea costurilor imunizarii.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Email

Citeste si despre:

Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Vaccinarea anti-HPV: cine ar trebui sa se vaccineze? Indicatiile vaccinului anti-HPV in prevenirea cancerului de col uterin Vaccinarea anti-haemophilus influenzae B (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) HPV Mentine-ti ficatul sanatos! Ce anticorpi apar in urma infectiei cu SARS-CoV-2 si cand se dezvolta? Explicatiile specialistilor MedLife Ce este Bromelaina si care sunt beneficiile acesteia pentru sanatate Tetanosul - informatii generale Pericolele bauturilor energizante Displazia cervicala (Displazia de col uterin), cancer de col uterin si Infectia cu virusul papiloma uman Displazia cervicala, cancer de col uterin si Infectia cu virusul papiloma uman Nutrienti pentru o piele sanatoasa