Hipertensiunea ar putea fi tratata cu un vaccin

Actualizat: 04 Februarie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Medicamentele pentru tratarea hipertensiunii ar putea fi inlocuite cu un vaccin administrat de doua ori pe an, anunta cercetatorii japonezi de la Universitatea Osaka.

Vaccinul contra hipertensiunii ar putea deveni realitate. Oamenii de stiinta de la Universitatea Osaka, Japonia, au dezvoltat un vaccin special, care se pare ca inhiba activitatea unui hormon responsabil pentru declansarea hipertensiunii.

Potrivit acestora, hormonul numit angiotensina II determina contractarea si ingustarea vaselor de sange, provocand presiune asupra acestora, crescand astfel riscul de boli cardiace grave.

In prezent, hipertensiunea este controlata cu ajutorul unei clase de medicamente numite blocanti ai receptorilor angiotensinei II. Inconvenientul tratamentului medicamentos este acela ca pilulele trebuie administrate zilnic pentru a mentine sub control afectiunea.

Din acest motiv, japonezii au gandit si dezvoltat un vaccin care are rolul de a stimula sistemul imunitar pentru a produce anticorpi care inhiba actiunea angiotensinei II. Vaccinul ar putea fi administrat doar de doua ori pe an.

Pana acum, vaccinul a fost testat doar pe soareci, insa rezultatele obtinute in urma experimentului incurajeaza cercetatorii sa mearga inainte cu dezvoltarea injectiei si testarea acesteia si pe oameni.


Citeste si despre:

Afectiuni si boli in timpul iernii Diabetul zaharat tip 1 (insulino-dependent) Prematurul - o fiinta extrem de fragila Pregatiti-va pentru bolile din sezonul rece Masuri pregatitoare sarcinii Alergiile la medicamente Influentarea sarcinii prin expunerea accidentala la substante toxice De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Cum sa facem fata alergiilor verii Sindromul Reye - posibila complicatie cauzata de administrarea aspirinei Inundatiile: afectiuni provocate Cocaina Intepaturile de insecte si paianjeni Imunoterapia oncologica moderna in tratarea cancerelor solide la pacientii adulti Cauzele care determina tulburarile de anxietate