Cercetatorii au decis: Vaccinurile din copilarie NU cauzeaza autism

Actualizat: 20 Mai 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Un studiu de amploare, condus de cercetatorii australieni de la Universitatea din Sydney, face lumina in cazul speculatiilor lansate in ultimii ani cu privire la legatura dintre imunizarile din copilarie si autismul la copii.

Cercetarea ampla a cuprins o evaluare extinsa a mai multe studii nisate pe aceasta problema. Au fost evaluati peste 1,25 de milioane de copii, adunati din 5 studii de cohorta, si 9920 de copii din 5 studii caz-control (case-control).

Concluzia analizei australienilor a fost aceea ca nu exista date si nici dovezi care sa ateste ca vaccinuri precum cele contra oreionului, varicelei, rubeolei, difteriei, tetanosului sau tusei convulsive ar creste riscul aparitiei vreunei tulburari din spectrul autist.

Mai mult decat atat, cercetatorii sustin ca ingredientele comune continute de cele mai frecvente tipuri de vaccinuri folosite la nivel global (thimerosal, mercur) nu influenteaza in niciun fel declansarea autismului.

Savantii sustin ca speculatiile anterioare conform carora autsimul ar fi un efect secundar al imunizarilor a determinat foarte multi parinti sa renunte la vaccinarea micutilor, ceea ce este un fapt ingrijorator. Neimunizati, copiii risca sa dezvolte suprainfectii si complicatii atunci cand fac respectivele boli si sa le fie pusa viata in pericol.


Citeste si despre:

Cum se reflecta abuzurile din copilarie in relatiile varstei adulte Efectele neglijarii emotionale din copilarie asupra vietii de adult Care sunt consecintele bullying-ului din copilarie asupra sanatatii adultului Progeria sau sindromul Hutchinson-Gilford Beneficiile laptelui Nostalgia: dulcea reamintire Exercitii pentru sanatatea ochilor Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Deficitul de vitamina D, asociat cu riscul de anemie la copii 8 moduri de a va mentine sanatatea gurii Astmul bronsic este agravat de fumat Depresia la barbati Ciclul vietii de familie Vitiligo 5 mituri despre vaccinuri
Cere sfatul medicului ×