O noua terapie cu celule stem, aprobata in premiera de Uniunea Europeana

Actualizat: 08 Ianuarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

O noua terapie cu celule stem a fost aprobata de Uniunea Europeana in premiera pentru a fi folosita in medicina la scara larga. Agentia Europeana de Medicamente a transmis oficial ca decizia este un mare pas inainte pentru lumea medicala.

Celulele stem au capacitatea de a se transforma in orice tip de tesut corporal, fiind una dintre cele mai importante resurse terapeutice descoperite in ultimii ani.

Tratamentul cu celule suse aprobat recent pentru uz de catre autoritatile europene poarta numele de Holoclar si este menit sa trateze anumite boli oculare grave, care pot conduce la orbire. Terapia s-a dovedit a fi eficienta in 80% din cazuri.

Clipitul determina detasarea celulelor de pe suprafata globului ocular, inlocuite in mod normal de celule stem limbale (aflate in limbusul corneal). Dupa ce o persoana sufera o arsura oculara sau alta leziune grava la nivelul organelor de vaz, nu mai produce suficiente celule limbale pentru regenerarea tesutului ocular. Terapia cu celule stem Holoclar compenseaza deficitul celulelor reparatorii si previne instalarea orbirii.

In urma aprobarii oficiale a tratamentului de catre Agentia Europeana de Medicamente, publicul larg are acum acces la aceasta forma noua de terapie.


Citeste si despre:

Celulele stem si incontinenta urinara Transplantul de celule stem Tipuri de celule stem Transplant alogen de celule stem Complicatii si efecte secundare ale transplantului de celule stem alogenic Intrebari esentiale pe care sa i le adresezi medicului despre celulele stem Celule stem embrionare versus celule stem adulte #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Leucemia cu celule paroase Boala Canavan 7 metode de regenerare a parului Ce este si cum se manifesta anemia aplastica? Leucemia mieloida acuta la copii si alte malignitati mieloide Leucemia mieloida acuta la adulti Piata farmaceutica din Romania in continua evolutie
Cere sfatul medicului ×