Sote de dovecei

Actualizat: 17 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Alimentatia persoanelor care sufera de gastrita trebuie sa includa un consum bogat de produse vegetale, in detrimentul carnii (in special cea prajita).

Sote-urile de legume sunt preparate recomandate in controlul simptomelor gastritei, dar si alternative culinare excelente pentru completarea aportului zilnic de nutrienti esentiali, in schimbul unui numar redus de calorii.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Spalati bine legumele si taiati cele doua soiuri de dovlecei in rondele de grosimi potrivite.
  2. Feliati ardeii in fasii medii, dupa ce indepartati miezul si samburii.
  3. Incingeti uleiul intr-o tigaie antiaderenta si sotati legumele la foc mediu, timp de 2-5 minute (pana cand devin moi si isi lasa zeama).
  4. Condimentati cu praful de sare si ierburile aromatice, apoi mai lasati legumele sa se fragezeasca timp de 5 minute.
  5. Serviti imediat.

Citeste si despre:

Testul de paternitate Efectele perverse ale perfectiunii Top 6 probleme de sanatate la barbati Cum distrug problemele sexuale o relatie! Apel la echilibru Reducerea conflictelor in cuplu Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Menopauza (simptome, substitutie hormonala, tratament alternativ) Abuzul asupra batranilor Gelozia Testul de paternitate prenatal Sanatatea femeii - vulnerabilitati Cum poate fi recunoscuta o relatie codependenta Un meniu de 7 zile pentru sezonul gripei si racelilor
Cere sfatul medicului ×