Cel mai vandut medicament antispastic la nivel mondial este disponibil si in Romania!

Publicat: 11 Iunie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Potrivit congresului international de gastroeneterologie de la Los Angeles, una din patru persoane prezinta disfunctii abdominale, ale caror simptome sunt crampele, durerile si discomfortul abdominal. De asemenea, pot aparea si o serie de simptome digestive, cum ar fi: greata, varsaturile, constipatia sau balonarea. Frecvent, aceste suferinte reprezinta o cauza de absenteism la serviciu.

Studiile arata ca 31% dintre femei sunt afectate de disfunctii abdominale, sper deosebire de numai 22% dintre barbati. De obicei, primele simptome apar intre 27 si 31 ani.

In timpul digestiei normale, muschii netezi din peretele abdomenului au contractii ritmice, ca o succesiune de valuri, in procesul cunoscut sub numele de peristaltism. Aceasta actiune autonoma, care face ca mancarea sa se deplaseze pe tractul digestiv, nu este in mod normal suficient de puternica pentru a fi simtita. Totusi, anumite alimente, stresul si emotiile pot afecta contractiile care in mod normal sunt usoare, provocand crampe si spasme musculare.

Exista o varietate de factori care pot provoca crampe, dureri sau disconfort abdominal:
Intoleranta la anumite mancaruri - unele lactate, mancarurile condimentate sau cele cu continut ridicat de grasimi;
Abuzul de alcool, tutun si cafea;
Stresul- o viata dezordonata sau presiunile de la serviciu si de acasa;
Dezechilibrele hormonale- schimbarile hormonale din timpul ciclului menstrual.

Cum se trateaza corect?

Persoanele care sufera de crampe, dureri sau disconfort abdominal au nevoie de inlaturarea rapida a acestor simptome. In cazul simptomelor usoare, simpla odihna sau unele schimbari in stilul de viata – regim alimentar corespunzator, evitarea stresului – pot fi de ajuns.

Un studiu international recent arata ca peste 80% din pacienti apeleaza la medicatie, pentru a scurta in mod considerabil durata si intensitatea episoadelor dureroase.

Cel mai cunoscut si mai bine vandut medicament din categoria antispasticelor la nivel mondial este Buscopan, produs de Boehringer Ingelheim si disponibil in peste 100 de tari. Buscopan, disponibil in Romania sub forma de drajeuri care contin 10 mg butil scopolamina, actioneaza strict la nivelul tractului gastro-intestinal, prin suprimarea spasmelor musculare dureroase, relaxarea peretelui intestinal si restabilirea functionalitatii normale a acestuia.

In Romania, compania Boehringer Ingelheim incepe o campanie de informare si educare a publicului cu privire la crampele abdominale, durerea si disconfortul abdominal, in contextul in care populatia se confrunta frecvent cu situatii stresante dar si cu abuzuri alimentare diverse.


Citeste si despre:

Cele mai periculoase medicamente pentru corpul uman De ce este rasul cel mai bun medicament? Cele mai frecvente deficiente nutritionale si simptomele lor Cele mai bune remedii naturale pentru pielea iritata si mancarimi Alimentele cu cel mai mare continut de vitamina C 8 cele mai raspandite mituri despre metabolism Cel mai bun plan alimentar pentru diabetul de tip II Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara 8 cele mai periculoase boli din istoria omenirii Cele mai intalnite mituri despre cancer Top 10 cauze de deces la nivel mondial Cel mai folosit ingredient din bucatarie, de ajutor in diverse afectiuni Cele mai frecvente cauze ale aparitiei abcesului dentar Cele mai comune alergii alimentare Cancerul amigdalian, cel mai frecvent tip de cancer al orofaringelui