Un transplant al ambelor brate a fost realizat in premiera, in Germania

Publicat: 11 August 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

O echipa de 40 de medici din Germania a realizat in premiera un dublu transplant de brate unui pacient care si le pierduse pe ale sale intr-un accident de munca, in urma cu sase ani, a anuntat vineri clinica universitara de la Munchen, sudul Germaniei, transmite AFP.

Pacientul, un german de 54 de ani, se simte bine dupa operatie, care a avut loc in 25 iulie, potrivit unui comunicat al clinicii Universitatii tehnice de la Munchen. Agricultor, pacientul ramasese fara ambele brate in urma unui accident de munca, in urma cu sase ani. Dupa ce a incercat fara succes de doua ori sa foloseasca proteze, el s-a adresat clinicii specializate in chirurgie plastica si a mainilor.

O echipa de 40 de medici a participat la aceasta operatie inedita, care a durat 15 ore.

"Inainte de operatie, i-am explicat ca va trebui sa se impace cu ideea ca va avea mainile altcuiva", a declarat unul dintre coordonatorii operatiei, Edgar Biemer, citat de Reuters. "Cand s-a trezit, s-a uitat la mainile lui si a spus: 'Foarte bine'", a mai spus doctorul.

Potrivit lui, pana in prezent s-au facut doar transplanturi partiale de brate, una dintre principalele dificultati fiind gasirea donatorilor.

"Deja, numarul donatorilor de organe interne este in scadere. in plus, pentru oameni este mai usor de acceptat scoaterea rinichilor rudelor lor, decat amputarea unui intreg picior, brat sau a fetei", a explicat el.

In 2005, medicii francezi au efectuat primul transplant partial de fata unei paciente de 38 de ani, careia i-au fost inlocuite nasul, obrajii, gura si barbia, care ii fusesera sfasiate de un caine.


Citeste si despre:

Dezvaluirea secretelor celor care fac miscare Afectiuni tratate cu celule stem Relatia intre alimentatie si cancer Informatii esentiale despre transplantul de organe Transplant alogen de celule stem Ischemia arteriala periferica Gatul rigid si traumatismele regiunii cervicale Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Celulele stem si incontinenta urinara Ceaiul verde poate reduce incidenta afectiunilor cardiovasculare Clonarea: mit si realitate! Cauze generale ale infertilitatii masculine Rubeola (pojarul german) - cauze, simptome, tratament Virusul rubeolei in timpul sarcinii Musetelul