Arsurile solare: remedii din popor

Actualizat: 26 Septembrie 2018
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Prevenirea este cel mai bun remediu contra arsurilor solare. Efectele negative pe termen lung cauzate de expunerea in exces la soare, precum cancerul de piele, ridurile pot fi evitate. Una din cele mai bune metode de evitare a arsurilor solare este folosirea unei creme cu protectie SPF 30 care sa ofere protectie atat impotriva ultravioletelor UVA cat sia celor UVB.

Puteti face arsuri solare nu numai cand stati la plaja dar si cand mergeti la plimbare, deci folosirea cremei solare este necesara de fiecare data cand iesiti afara.

Folositi lotiune cu aloe vera cu protectie solara care va actiona ca un filtru, reducand cu pana la 90% radiatiile nocive si marind cu pana la 75% nivelul de bronzare.

Atentie! Nu acoperiti niciodata cu creme, uleiuri sau unt o arsura solara care prezinta basici, pentru ca aceste produse pot creste riscul aparitiei unei infectii in zona respectiva.

Remedii din popor

Aspirina diminueaza durerea si reduce inflamarea si roseata, provocate de arsurile solare. Scurtcircuiteaza tot procesul de arsura solara si trebuie administrata pana in 24 de ore de la producerea arsurii solare.

Aspirina este frecvent recomandata, comparativ cu ibuprofenul sau acetaminofenul, deoarece are mai putine efecte negative asupra ficatului si rinichilor.

Bicarbonatul se dizolva in apa si se aplica cu ajutorul unei comprese pe zona afectata. De asemenea, se poate face o baie calduta, in cada adaugandu-se o jumatate de cana de bicarbonat. Dupa baie nu va stergeti cu prosopul. Bicarbonatul este racoritor si va ajuta pielea sa se rehidrateze.

Frecati usor zonele afectate de soare cu felii de pepene rosu. Sunt racoritoare si vor netezi zona afectata de arsurile solare.

Aplicati gheata sau apa rece pe zona afectata. Astfel veti opri procesul de deshidratare a zonei afectate si va veti racori.

Amestecati 20-25 de picaturi de ulei de lavanda intr-o cana cu apa si turnati peste zona afectata.

Amestecati zeama de la 3 lamai cu 2 cani de apa rece si tamponati zona afectata. Lamaia va raci arsura, va actiona ca dezinfectant si va ajuta procesul de regenerare a pielii.

Faceti comprese cu lapte integral si aplicati pe zona afectata timp de 20 de minute repetand procesul la fiecare 2 ore, apoi stergeti laptele de pe piele. Grasimea continuta de lapte este cea mai indicata pentru arsuri.

De asemenea puteti amesteca o cana de lapte degresat, 4 cani de apa rece si cateva cuburi de gheata, amestec pe care sa il aplicati pe zona afectata cu ajutorul unei comprese.

Acoperiti zona afectata cu ulei alimentar si presarati deasupra uleiului ghimbir, astfel veti facilita procesul de vindecare.

Aplicati ulei de menta pe zona afectata de arsurile solare. Puteti de asemeanea sa faceti un ceai slabut de menta cu care sa spalati zona afectata.

Dati pe razatoare un cartof si aplicati-l pe zona afectata.

Amidonul va racori si va netezi zona.

Faceti un dus caldut pentru a extrage caldura din zona afectata de arsurile solare. Apa calduta va creste circulatia sangvina in acea zona, hidratand-o, astfel grabind procesul de vindecare.

Aplicati pe zona afectata iaurt simplu ai lasati sa actioneze cateva minute. Clatiti apoi cu apa rece. De asemenea puteti amesteca parti egale de iaurt si capsuni zdrobite pe care sa le aplicati pe zona afectata timp de 15 min. Clatiti tot cu apa rece.

Atentie! Daca, apar manifestari ca: frisoane, vezicule sau iritatii locale mergeti de urgenta la medic deoarece exista posibilitatea sa fi facut insolatie.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Episculpt Beauty Sibiu
Tel: 0757758837
Selimbar, Doamna Stanca 5F

Citeste si despre:

Arsurile solare, remedii naturiste Arsurile solare Cum te protejezi de arsurile solare Metode pentru a atenua si trata arsurile solare Sfaturi pentru alegerea corecta a lotiunii solare 10 greseli de folosire a lotiunii solare care va predispun arsurilor pielii Alergiile solare Toxina Botulinica – mai mult decat estetica: utilizari medicale in migrene, transpiratie excesiva si contracturi musculare Laserul CO2 – procedura de ultima generatie pentru reducerea ridurilor si a cicatricilor pielii Cat de periculos este solarul Tot ce trebuie sa stiti despre folosirea corecta a lotiunii solare 7 informatii alarmante despre riscurile folosirii solarului Mituri despre protectia solara: ce spun dermatologii Leziunile cutanate precanceroase si cancerul de piele Prezentati risc crescut pentru cancerul de piele? Cancerul de piele sau melanomul