Noi creme de protectie solara care au eficienta atat impotriva radiatiilor UVA si UVB

Publicat: 19 Decembrie 2006
Persoanele care se expun la radiatiile solare vor avea parte in viitor de o protectie mult mai buna datorita noilor creme de protectie solara care au fost aprobate in USA de FDA (administratia privind alimentele si medicamentele).

Noul produs, Anthelios SX, produs de firma L’Oreal contine ecamsule (Mexoryl), un agent care actioneaza ca un scut protector la nivelul tegumentului impotriva razelor ultraviolete UVA si asigura protectie pentru intrega gama de radiatii ultraviolete tip A si B si nu se indeparteaza la fel de repede de pe tegument ca alte produse iar durabilitate sa sub actiunea razelor solare este mult mai mare.

Cremele pentru protectie solara aflate la aceasta ora pe piata din USA nu au aceste performante insa produsul firmei L’Oreal nu va fi disponibil pentru consumatori decat din toamna.

Cu toate acestea, specialistii dermatologi au declarat ca sfaturile actuale privind orele de expunere la razele solare si protectia impotriva arsurilor solare sunt in continuare valabile si cremele pentru protectie solara imbunatatite nu schimba cu nimic regulile de baza privind protectia tegumentului fata de razele solare.

Conform specialistilor, radiatiile UVB determina aparitia arsurilor solare si a cancerului de piele in timp ce radiatiile UVA determina imbatranirea pielii si aparitia unor forme de cancer de piele, iar majoritatea cremelor pentru protectie solara disponibile la ora actuala contin doua ingrediente principale: avobenzona si octocrylena.

Anthelios SX, care are un factor de protectie solara de 15, contine si aceste doua substante, dar in plus fata de cremele disponibile pe piata la ora actuala are adaugat Mexoryl.

Creme de protectie impotriva radiatiilor solare care contin Mexoryl au fost disponibile in Europa, Asia si Canada inca din 1993 si este neclar motivul pentru care a fost nevoie de atat de mult timp pentru ca FDA sa aprobe introducerea pe piata din USA a acestor produse.

Unii specialisti sunt de parere ca cea mai buna protectie solara se obtine in urma utilizarii protectiei fizice fata de radiatiile solare impreuna cu protectia chimica, datorita faptului ca majoritatea cremelor de protectie solara nu rezista prea mult sub actiunea razelor solare.

Cremele ideale pentru protectie impotriva radiatiilor solare ar trebui sa contina substantele care blocheaza fizic radiatiile solare precum oxidul de zinc si titaniu, sa ofere protectie atat impotriva UVA cat si UVB, sa aiba un factor de protectie cat mai mare si sa fie rezistente la actiunea apei.

Email

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartament

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Noile recomandari pentru utilizarea cremelor de protectie solara. Ce nu am stiut pana acum

Deficienta enzimatica - cauze, simptome si surse naturale de enzime

Importanta Calciului pentru organism

Ai imunitate, reusesti in toate! - Ghidul obiceiurilor sanatoase pentru imunitate

10 alimente care va protejeaza de soare

Psoriazisul pe timpul verii: recomandari pentru o vacanta cat mai placuta