8 miracole pentru ten si corp, direct din natura

Actualizat: 29 Iulie 2024
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ce sunt uleiurile naturale


Din cele mai vechi timpuri unturile si uleiurile naturale au fost utilizate sub diferite forme pentru intretinerea tenului si a pielii datorita continutului mare de substante active terapeutice.

Uleiurile pentru ingrijirea tenului si a corpului ar trebui sa fie indispensabile in rutina de beauty a oricarei femei. Avand in compozitie extracte naturale din plante, acestea tonifica pielea, trateaza acneea, diminueaza ridurile, hidrateaza tenul si il fac mai stralucitor.

Beneficiile uleiurilor naturale

Uleiul sau "sufletul plantei" constituie cea mai mare forta vitala a plantei. Uleiul natural aplicat pe piele are capacitatea de a stimula aptitudinile naturale de vindecare si regenerare a epidermei totodata avand si proprietati antibiotice si antiseptice astfel ca ideea conform careia folosirea acestora ingrasa si mai mult pielea este doar un MIT.

Atentie doar la Proprietatile lor - uleiurile potrivite se aleg in functie de tipul de piele pe care il aveti.

Pentru o piele frumoasa, hidratata, fara riduri, vergeturi si care sa ascunda anii putem folosi cu incredere cateva uleiuri vegetale ale caror beneficii ne vor ajuta corpul sa isi pastreze aspectul tanar si care sa aiba cat mai putin de suferit in perioada sarcinii ( au 0 contraindicatii pentru gravide).

Doar cateva minute rezervate masarii energice in piele a uleiurilor sau a unturilor naturale - pana intra bine in piele - pot face adevarate minuni intr-un timp scurt.

Tipuri de ulei

Pe piata exista o gama larga de uleiuri naturale si unturi, potrivite fiecarui tip de ten si deloc surprinzator preturile pot fi mai accesibile decat la multe dintre produsele cosmetice de pe piata.

Ulei de seminte de cactus

Considerat un antioxidant de zece ori mai puternic decat uleiul de Argan, uleiul de seminte de cactus Opuntia Ficus Indica originar din Maroc este extrem de rar si de pretios si are o rezultate incredibile de revitalizare si regenerare.

Supranumit "botox" natural, este un ulei miraculos cu o concentratie mare de vitamina E - de peste 1000 mg/kg -, dar si de acizi grasi nesaturati - din care peste 60% acid linoleic.

Uleiul de seminte de cactus Opuntia Ficus Indica stimuleaza formarea ceramidelor, reface stratul hidrolipidic, fiind un puternic antioxidant cu intens efect de lifting.

Proprietati:

Avand o textura fina, non-grasa, se absoarbe foarte usor in piele astfel ca se recomanda folosirea dimineata si seara ca atare sau in combinatie cu o crema de zi sau noapte. Are rezultate foarte bune si in revitalizarea parului si a unghiilor.

Ulei de nuca de cocos presat la rece, grad alimentar

Folosit din cele mai vechi timpuri in culturile din insulele polineziene, uleiul de nuca de cocos era folosit atat pentru hidratarea pielii, cat si pentru protectia pielii fata de razele solare tropicale puternice.

In ultimii ani, uleiul de nuca de cocos s-a dovedit a fi un adevarat miracol din natura, devenind tot mai popular in intreaga lume.

Spre deosebire de produsele cosmetice care au apa in compozitie si care pot lasa pielea uscata, uleiul de nuca de cocos se absoarbe incet si patrunde adanc in piele. Rezultatul este o piele catifelata si supla

Proprietati:

Atentie! Nu se recomanda utilizarea sa pentru pielea suferinda de acnee.

La temperaturi mai mici de 25 grade Celsius, uleiul de cocos se prezinta sub forma de unt, acesta devenind lichid la temperaturi mai mari. A se depozita adecvat modului de utilizare.

Ulei de Macadamia presat la rece

Uleiul de nuca de Macadamia este extrem de eficient in tratarea afectiunilor pielii. Foarte hranitor pentru piele, uleiul de Macadamia este o sursa extraordinara de calciu, contine complexul de vitamine B, fosfor si fier.

Uleiul de Macadamia are cea mai mare concentratie de acid palmitoleic (acid gras monosaturat omega 7), acid care se gaseste din belsug in pielea noastra in anii tineretii, dar care scade pe masura ce inaintem in varsta.

Utilizarea constanta a uleiul de Macadamia va conferii pielii suplete si elasticitate.

Proprietati:


Unt de cacao 100 gr

Inca din cele mai vechi timpuri, africanii foloseau untul de cacao pentru hranirea pielii si pentru a o proteja de razele soarelui si de vant. Untul de cacao este potrivit pentru toate tipurile de piele!

Untul de cacao are o culoare galbuie, un miros usor de ciocolata si este comercializat atat in stare lichida, cat si in stare solida, iar marele avantaj este ca poate fi folosit ca atare.

Specialistii recomanda sa te indrepti catre untul de cacao in stare solida, acesta fiind un produs organic, nerafinat si prin urmare mai sanatos. Pentru a putea fi folosit, se aduce la temperatura camerei sau se incalzeste usor.

Proprietati:

Ulei de samburi de struguri

Considerat de specialistii in beauty un adevarat elixir al frumusetii, uleiul de samburi de struguri este ultilizat in industria cosmetica la scara tot mai larga.

Uleiul de samburi de struguri este bogat in vitaminele E si F, zinc, cupru, seleniu, dar mai ales in acid linoleic, polifenoli si procianidine - agenti anti-imbatranire de 50 de ori mai puternici decat vitamina E si de 20 de ori decat vitamina C.

De asemenea este bogat in acizi grasi nesaturati (89%): oleic, linoleic, palmitic si stearic.

Proprietati:

Ulei de trandafir Rosa Mosqueta

Uleiul de trandafir salbatic are un continut bogat in vitamina A, omega 3 si omega 6, prevenind aparita si avand o contributie majora la diminuarea ridurilor si petelor pielii.

Datorita continutului bogat in grasimi nesaturate, acest ulei este indicat mai ales pentru pielea uscata, iritata sau matura. Stimuleaza refacerea si innoirea celulelor si producerea de colagen, conferind o stralucire aparte si o suplete de invidiat tenului dumneavoastra.

Foarte bune rezultate ca tratament ajutator impotriva cuperozei. Uleiul pur este obtinut din prima presare la rece a semintelor de trandafir salbatic chilian Rosa Mosqueta.

Unt de Shea, 100 gr

Supranumit si "aurul femeilor" untul de Shea este unul dintre cele mai utilizate produse din industria cosmetica. Bogat in minerale si in vitaminele A, D, E si F.

Vitamina A stimuleaza formarea de noi tesuturi, elimina celulele moarte si accelereaza procesul de cicatrizare. Asigura elasticitate si finete pielii, previne aparitia ridurilor, favorizeaza regenerarea si protejeaza pielea impotriva deshidratarii.

Vitamina D creste absorbtia si favorizeaza retentia calciului, avand o foarte buna actiune calmanta in acelasi timp.

Vitamina E are cel mai important rol impotriva imbatranirii. Fiind un foarte puternic antioxidant, impiedica oxidarea acizilor grasi nesaturati din structura peretilor celulari.

Protejeaza totodata impotriva radicalilor liberi, responsabili de distrugerea ADN-ului celular, pierderea elasticitatii si aparitia ridurilor.

Vitamina F ajuta la mentinerea permeabilitatii normale a membranelor celulare, arde grasimile saturate si asigura sanatatea pielii.

Proprietati:

Folositi untul de Shea in amestec cu diverse uleiuri vegetale (trandafir, jojoba, migdale sau avocado) pentru a va face un unt de corp home made 100% natural.

Ulei de avocado

Foarte bogat in vitamine ( A, B, C, D, E, H, K, PP), uleiul de avocado contracareaza foarte bine imbatranirea celulara si aparitia ridurilor, fiind perfect pentru tratamente anti-age. Se gaseste atat in cosmetice traditionale cat si in cele de ultima generatie.

Proprietati:

- regenerant, restructurant, anti-age. Util pentru repararea pielii uscate si deteriorate - catifeleaza, tonifica, restructureaza epiderma
- calmant, protector, reda elasticitatea pielii fragile
- foarte penetrant, protejeaza pielea de agresiunile agentilor atmosferici.
- hranitor si regenerant capilar - stimuleaza cresterea parului si face minuni asupra parului uscat si opac
- foarte indicat si pentru protejarea pielii de efectele negative ale soarelui, daca este asociat cu uleiul de masline

Fiind un ulei rezistent la oxidare, se pastreaza in mediu ambiant, de preferinta sub 25 grade C, ferit de umezeala si de lumina.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Alergenii din aer Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania Adaptogenii – miracolul naturii impotriva stresului si oboselii Cele mai eficiente produse pentru pielea sensibila si iritata Ordonanta de urgenta nr. 148 din 3 noiembrie 2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului Cum sa cresti nivelul de implicare, sprijin si afectiune din partea partenerului Medicamentul - extras din Legea privind reforma in domeniul sanatatii