Multe persoane se confrunta cu problema caderii parului, fie din cauza stresului sau a utilizarii unor produse cosmetice nepotrivite.
Cauzele pot fi date si de afectiunile ascunse, precum deficienta de proteine sau vitamina A, dezechilibrele hormonale sau lipsa de fier.
Alte persoane se plang de varfuri despicate sau casante, de matreata sau de un par prea gras.
Afla cateva metode simple si naturale de a reda frumusetea parului tau:
Atunci cand parul tau este lipsit de stralucire, poti folosi cu incredere iaurt, in loc de balsam. Daca parul tau este gras, poti aplica iaurtul pe parul umed doar la varfuri.
La fel de bun este si galbenusul de ou batut. El curata parul in profunzime si il face sa straluceasca de sanatate.
Daca ai parul uscat, poti aplica pe parul umed ulei caldut de masline, de jojoba sau de cocos.
O alta metoda naturala de a-ti face parul sa straluceasca este sa-l clatesti cu infuzie de rozmarin, arnica, urzica sau patrunjel.
Vopseaua pentru par, intalnita in comert, contine amoniac si multe alte substante chimice care deterioreaza parul si pot declansa reactii alergice. Ele patrund in pielea scalpului si trec in sange, putand provoca intoxicatii grave.
Mai mult, anumite substante aflate in compozitia vopselelor pentru par sunt suspectate ca ar provoca cancer.
Daca doresti o culoare naturala mai intensa, tot ce trebuie sa faci este sa realizezi o infuzie concentrata din plante. In functie de culoarea parului, poti cumpara diferite ceaiuri pe care sa le prepari acasa, in mai putin de 15 minute.
Iata ce poti folosi, in functie de culoarea naturala a parului tau:
Pentu par negru: ceai de lavanda, pudra de indigo sau balsam ori sampon "black malva".
Pentru par roscat: ceai de macese, hibiscus rosu, ceai rosu Zinger, galbenele, cosenila sau cuisoare.
Pentru par saten inchis: ceai de rozmarin, urzica, ghimbir, nuca, cuisoare, salvie, feriga tanara, castane, sau coaja de artar.
Pentru par saten deschis: ceai de musetel, galbenele, flori galbene de maturica, sofran, coaja de portocala sau flori galbene de lumanarica.
Pentru par alb: infuzie din ceai de musetel, radacina de tataneasa sau "blue malva".
Henna este o planta care confera parului saten o culoare roscata intensa, multumita acidului hennatanic pe care il contine.
Acest ingredient natural acopera firul de par, oferindu-i protectie impotriva degradarii. Parul isi pastreaza astfel uleiurile naturale si devine mai stralucitor.
Daca iti doresti o nuanta mai inchisa de roscat, poti adauga in pasta de henna o lingurita de cafea. Nuantele mai deschise de roscat se obtin adaugand un galbenus de ou si zeama de la o lamaie.
Henna nu trebuie folosita pe parul vopsit cu produse chimice sau tratat cu solutie de permanent.
Ceaiurile sunt folosite de mii de ani pentru clatirea parului si mentinerea sanatatii scalpului.
De exemplu, chimenul dulce, planta de aloe si musetelul sunt binecunoscute pentru efectele lor benefice asupra scalpului iritat.
Urzica, frunzele de piersica, salvia, feriga tanara, lavanda, busuiocul si rozmarinul stimuleaza cresterea naturala a parului.
Matreata se poate elimina usor daca te clatesti cu infuzie concentrata din scoarta de salcie, frunze si radacina de tataneasa, menta sau urzica.
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.