Reanastomoza tubara - desfacerea ligaturii trompelor uterine

Publicat: 28 Septembrie 2011
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Reanastomoza tubara este una dintre solutiile de restabilire a fertilitatii dupa interventia de legare a trompelor. Multe femei apeleaza la ligatura tubara ca metoda contraceptiva permanenta, insa ajung sa se razgandeasca si sa doreasca din nou copii. Exista solutii pentru reversibilitatea acestui tip de sterilitate la femei.

Modul de realizare a reanastomozei

In cazul in care femeile se prezinta la medic cu trompele legate si solicita desfacerea lor, medicii recurg la una dintre cele mai eficiente metode - reanastomoza tubara. Aceasta tehnica de microchirurgie poate fi folosita si pentru unele cazuri de obstructie a trompelor uterine, dar este mai indicata la desfacerea ligaturii lor.

Inainte de a realiza interventia, medicii se asigura ca femeile care solicita procedura mai au inca trompele suficient de lungi pentru a putea fi repozitionate si pentru a li se reda functia reproductiva. Lungimea trompelor dupa legare este esentiala in procesul de restabilire a fertilitatii feminine. Ei fac acest lucru cu ajutorul metodei de investigare laparoscopice.

Pentru efectuarea operatiei se apeleaza la o metoda numita laparotomie. Aceasta presupune o incizie abdominala transversala de numai 4 cm, cat mai aproape de osul pubian.

In timpul reanastomozei, medicul taie portiunea legata din trompe, indeparteaza "nodul" sau partea afectata si apoi uneste capetele sanatoase ale fiecarei trompe in parte. Acestea sunt realiniate cu ajutorul unui stent si apoi sunt reatasate prin suturi. Incizia abdominala este inchisa cu ajutorul cusaturilor chirurgicale.

Sansele de sarcina dupa reanastomoza tubara

Operatia are foarte mari sanse de reusita in redarea functiilor reproductive trompelor, dar sansele de a ramane insarcinata dupa operatie depind si de alti factori asociati cu varsta, problemele de sanatate sau stilul de viata adoptat. Femeile sanatoase pot ramane din nou insarcinate in mai putin de 6 luni de la interventie.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Centrul Medical Panduri
Tel: 0219901
Bucuresti, Clinica Panduri: Str. Ioan Athanasiu Nr.34 Clinica Arcul De Triumf:...
Donna Medical Center
Tel: 0219732
Bucuresti, Clinica Traian - Str. Traian Nr. 234, Et.1, Sect. 2, Bucuresti (intre...

Medici

- Donna Medical Center
Bucuresti, 0219732
- Donna Medical Center
Bucuresti, 0219732

Servicii si oferte medicale

Citeste si despre:

DENT ESTET anunta achizitionarea pachetului integral de actiuni al clinicii din Timisoara, motorul cresterii diviziei de copii din cadrul grupului Sindromul Kleine Levin - o afectiune imprevizibila care afecteaza viata Sfaturi pentru ingrijirea pacientilor cu Boala Alzheimer Respiratie greoaie si dificila? Care sunt cauzele aparitiei acestor simptome Gestionarea reactiei la un eveniment stresant sau traumatic major Probleme cu acneea? Solutiile naturale sunt cele recomandate Postbioticele – O noua solutie pentru sanatatea intestinului Ai colesterolul marit? Iata de ce. Dislipidemia - un real pericol pentru cardiaci Boala artrozica - modalitati de ameliorare si de prevenire Splenomegalia sau marirea splinei - cauze, simptome, tratament Inima sanatoasa, corp sanatos Anxietatea si senzatia de ceata mentala. Exista vreo legatura?