Indicatii in tratamentul homeopat

Actualizat: 11 Mai 2017
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Tratamentul homeopat poate fi folosit numai la recomandarea medicului cu competenta in homeopatie.

Remediile homeopate pot fi luate la orice varsta, de la sugari pana la varstnici. Mai mult, sunt administrate inclusiv in situatiile in care medicamentele alopate nu sunt indicate. De exemeplu, acestea pot fi folosite de catre pacientele gravide, de catre cele care alapteaza sau de catre cei care sufera de anumite alergii.

Ce afectiuni trateaza homeopatia

Se pot aborda si trata homeopatic orice boli acute si cronice:

• raceli frecvente, sinuzite, otite, amigdalite, vegetatii adenoide - polipi, bronsite, astm bronsic;

• eruptii ale pielii, urticarii, eczeme, psoriazis;

• tulburari digestive - constipatie, diaree, hemoroizi, fisuri anale, greata si varsaturi, litiaza biliara, migrene, probleme hepatice, deficitul de asimilare si anumite tulburari metabolice;

• infectii urinare acute si cronice, diverse probleme renale;

• artrite, artroze, sciatica;

• boli cardiace si pulmonare cronice;

• probleme endocrine precum cele tiroidiene si pancreatice sau tulburarile de crestere;

• tulburari menstruale sau cele instalate in timpul postmenopauzei, probleme legate de sarcina, tulburari de dinamica sexuala;

• stresul, depresia, anxietatea, frica exagerata, fobiile.

In cazurile in care nu se poate obtine vindecarea, din cauza unei boli cronice grave, cel putin se produce o ameliorare durabila si o crestere a calitatii vietii pacientului.

De asemenea, nu se va intrerupe tratamentul alopat, insa exista posibilitatea ca numarul de pastile pe care le va lua pacientul sa scada considerabil cu ajutorul remediilor homeopate.

Ce trebuie evitat atunci cand se administreaza granulele homeopate

• condimentele puternice;

• ceapa si usturoiul crude;

alcoolul.

Cum se prezinta remediile homeopate

De obicei, se prezinta sub forma de granule ce se administreaza sublingual dimineata, la pranz si seara.

Acestea se administreaza la o ora dupa masa, iar dupa ce s-au topit, se asteapta o alta jumatate de ora inainte de a putea manca din nou.

Exista si fiole cu remedii lichide, cat si tablete, creme si geluri.

Ce trebuie sa stie pacientul

In primul rand comunicarea dintre pacient si medic este esentiala. De regula, vizita medicala, discutia cu medicul homeopat dureaza cel putin o ora.

Granulele homeopate se iau cu cel putin 30 de minute inaintea mesei. Se plaseaza granulele recomandate de catre medic sub limba si se asteapta aproximativ 2-7 minute pana ce acestea se topesc. Numarul de administrari variaza in functie de caz si va fi stabilit de medicul homeopat.

Granulele nu se ating cu mana. Pentru administrare, se toarna granulele in capacelul tubului.

De asemenea, remediile homeopate nu se depoziteaza in bucatarie langa mirosuri puternice, parfumuri etc..

Granulele se pastreaza intr-un loc uscat, ferit de lumina si racoros, insa nu la frigider.

Indicatii de administrare

In stabilirea ritmului de administrare al medicamentului homeopat, medicul va tine cont de starea pacientului.

Astfel, in cazurile acute se administreaza mai des, in cele cronice, mai rar. De asemenea, se va tine cont si de potenta.


Citeste si despre:

Afectiuni care raspund cel mai bine la tratamentul homeopat Avantajele tratamentului homeopat Tratamentul homeopat in sarcina Beneficii si riscuri ale tratamentului homeopat Care sunt afectiunile pentru care se recomanda tratament homeopat Indigestia: tratament homeopat Tratamentul homeopat, ajutor in insomnii De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Afectiunile urechii - remedii homeopate 5 tratamente surprinzatoare pentru acnee Cum functioneaza remediile homeopate? Hemoroizii - tratamente alternative Sangerari nazale ce apar noaptea – cauze si tratament Intrebari frecvente despre homeopatie Indicatiile tratamentului opioid in hernia de disc