Afectiuni care raspund cel mai bine la tratamentul homeopat

Actualizat: 09 Mai 2017
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Durerile cronice de cap, bronsitele, infectiile ORL, tulburarile comportamentale, bolile cronice cardiace, cele digestive, dar si cele de ficat raspund cel mai bine la tratamentul homeopat.

Mai mult, acest tratament poate fi asociat fara nicio problema si cu alte terapii, de exemplu cu acupunctura, dar nu simultan pentru a nu aparea confuzii.

Medicamentele homeopate stimuleaza capacitatea de aparare proprie a organismului si accelereaza vindecarea.

Astfel, printr-un tratament homeopat nu se introduc in organism substante straine, ci se stimuleaza forta vitala, energia proprie de aparare a organismului bolnav, producand astfel o insanatosire de durata, fara neplacerile pe care le cauzeaza medicatia alopata.

Deoarece remediul homeopat stimuleaza forta vitala a organismului, vindecarea se produce pe toate planurile, atat fizic, cat si psihic si emotional.

In general, este indicat ca medicatia homeopatica sa fie luata cat mai precoce dupa debutul simptomelor unei afectiuni.

In acele momente, organismul este mult mai receptiv la informatia continuta in remediul homeopat, cand inca nu au avut loc modificari fiziopatologice si histologice ireversibile in zona afectata.

Ce boli raspund rapid la tratamentul homeopat

Infectiile ORL: amigdalite, sinuzite, otite, laringite, rinite, bronsite;

Probleme reumatologice: torticolis, lumbago, artrite, reumatism, mialgii;

Afectiuni post-traumatice ale muschilor si tendoanelor;

Ticurile si alte boli neurologice; depresia, insomnia, anxietatea, folbiile simple dar si cele sociale, obsesiile, problemele de comportament, atacul de panica, agorafobia, starile anxioase postraumatice, logoreea;

Boli ginecologice precum: endometrioza, infertilitatea, sindromul premenstrual;

Afectiuni pediatrice: tulburari ale dentitiei, colicile sugarului, tulburari de crestere, constipatia, intoleranta la lapte, racelile frecvente, laringitele, polipii;

Afectiuni vasculare: stari de hipercoagulabilitate, tulburari de circulatie, hipertensiune;

Afectiuni cardiace: palpitatii, sincope, insuficienta cardiaca, angina pectorala;

Chirurgia ortopedica: grabesc consolidarea calusului osos in caz de fracturi sau osteosinteza;

Durerile cronice de cap; ADHD-ul; anemia;

Gastrita, constipatia cronica, colonul iritabil, ulcerul gastro-duodenal, hepatita, apendicita acuta;

Infectiile urinare recidivante mai ales la copii;

Inflamatii si infectii: in caz de aparitie de abcese, sau de suprainfectarea purulenta a plagilor, plagi trenante, purulente care nu prezinta tendinta de vindecare.

Numeroase studii clinice au fost efectuate pentru a se cuantifica eficacitatea homeopatiei ca tratament paralel cu interventia chirurgicala, atat pentru reducerea durerii postoperatorii, cat si pentru minimalizarea sangerarilor, hematoamelor, infectiilor sau pentru grabirea vindecarii plagilor.


Citeste si despre:

Gripa: e mai bine sa o previi, nu astepta sa o tratezi! Indigestia: tratament homeopat Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic Prim ajutor in caz de astm bronsic Homeopatia - o metoda terapeutica medicala stiintifica Astmul bronsic la adolescenti si adulti Amigdalita foliculara De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Ce trebuie sa stii despre homeopatie Terapia Mayr sau tehnica de intinerire a corpului, mintii si spiritului Menopauza Intrebari frecvente despre homeopatie Homeopatie versus medicina alopata Homeopatie - avantajele tratamentului Remediile homeopatice: un ajutor de nadejde impotriva gripei