Inhibitorul ciclophilinei actioneaza impotriva hepatitei virale C (HCV)

Publicat: 19 Decembrie 2006
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate


Inhibitorul de ciclophilina NIM811 in monoterapie si in combinatie cu alfa interferonul aplicat in vitro evidentiaza o activitate puternica impotriva hepatitei cu virus C (HCV), potrivit cercetatorilor de la Massachusetts (conform siteului medscape.com).
"Suntem foarte incantati de proprietatile acestei molecule", a afirmat Dr. Kai Lin. "Rezultatele studiului au demonstrat ca NIM811 este un inhibitor potent al HCV in conditii vitro si justifica inceperea studiilor clinice la pacientii cu hepatita virala cu virus C". In revista Antimicrobial Agents and Chemotherapy din septembrie, anul curent Dr. Lin si colegii sai de la Novartis Institutes for Biomedical Research, Cambridge au subliniat faptul ca ciclophilinele, familie de proteine celulare, de care se leaga ciclosporina, determina inhibarea in vitro a replicarii HCV. Intr-o serie de alte studii cercetatorii au descoperit ca NIM811 prezinta o afinitate mult mai mare pentru ciclophilina comparativ cu afinitatea pentru ciclosporina si de asemenea acestia au observat ca "exista o activitate importanta imunosupresiva a ciclosporinei."
De remarcat in plus ca folosirea ciclophilinei in combinatie cu interferonul a imbunatatit actiunea impotriva HCV fara cresterea citotoxicitatii.Concluzionand, Dr. Lin a declarat "aceasta substanta, printr-un mecanism unic de actiune impotriva HCV ne ofera posibilitatea unei terapii combinate, principiu care de altfel a fost analizat si pe parcursul acestui studiu in vitro".


Citeste si despre:

Vaccinarea in prevenirea hepatitei virale B Hepatita virala A (Hepatita epidemica) Mycozis fungoides si sindromul Sezary - informatii generale 8 remedii antivirale naturale in lupta cu bolile, tulburarile de memorie si cancerul De ce este importanta vaccinarea imediat dupa nastere Sindromul poliglandular autoimun de tip III si boli asociate Hepatita virala C (etiologie, simptome, factori de risc, mod de transmitere si algoritm de tratament) Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Indicatiile interferonului in tratamentul hepatitei cronice B Analize imunologice (sifilis, reumatism, febra tifoida, bruceloza, boli virale) Care sunt asemanarile si diferentele intre diferitele tipuri de hepatita virala Virusul hepatitei A poate supravietui timp de pana la 4 ore pe varfurile degetelor! Cum previi imbolnavirea 19 mai 2008 - Ziua Mondiala a Hepatitei Prevenirea hepatitei B si D Tipuri de hepatita - cum se transmite fiecare tip