Hemoroizii sunt vene inflamate din rectul inferior si anus. Acestia pot fi rezultatul incordarii din timpul tranzitului intestinal sau a presiunii asupra venelor pe perioada sarcinii. Printre simptomele hemoroizilor se numara sangerarea, mancarimea si disconfortul general.
Organismul are mai multe moduri prin care poate transmite ca ceva nu este in regula. Daca suferiti de hemoroizi, probabil ca dieta dumneavoastra nu este sanatoasa. Atunci cand faceti alegeri alimentare nesanatoase, starea dumneavoastra de sanatate va fi afectata. Daca suferiti de hemoroizi, prin adoptarea unei diete specifice, venele umflate se pot micsora.
Alimentele cu un continut scazut de fibre pot duce la aparitia hemoroizilor. Fibrele ajuta la cresterea in volum, dar si la inmuierea scaunului, acesta fiind eliminat fara efortul care ar putea contribui la dezvoltarea hemoroizilor. Printre alimentele cu un continut scazut de fibre se numara cerealele rafinate (din painea alba, orezul alb, produsele coapte de panificatie si patiserie, dar si alte tipuri de dulciuri).
Specialistii recomanda consumul de cereale bogate in fibre, daca suferiti de hemoroizi: cereale integrale incluse in compozitia painii integrale, orezului brun si fulgilor de ovaz. Alte surse de fibre, la fel de bune sunt fructele si legumele.
Alaturi de ceralele rafinate exista si alte alimente pe care ar trebui sa le evitati din dieta contra hemoroizilor: fructe fara coaja, carnea de pasare, oua, produsele lactate (mai ales cele cu un continut ridicat de grasimi). Posibil sa fie nevoie sa limitati sau sa reduceti cantitatea acestor alimente din meniul zilnic.
Consumul insuficient de lichide poate duce la aparitia hemoroizilor. Este indicat sa se evite consumul de alcool, pentru a se diminua sau a se controla simptomele. Alcoolul poate duce la deshidratarea organimsului si acest fenomen poate provoca incordare cand se va elimina scaunul. Astfel va creste presiunea de la nivelul rectului si ar putea sa se dezvolte hemoroizii. Se vor bea intre 6-8 pahare de apa pe zi.
Alaturi de fructe, legume si cerealele integrale, precum si consumul adecvat de apa, puteti consuma fructe de padure. Fructele de padure ajuta la reducerea durerii si inflamatiei asociate cu hemoroizii externi. Ciresele, afinele, murele au un efect excelent asupra consolidarii venelor si elimina inflamatia. Acestea actioneaza mai repede cand sunt consumate sub forma de suc, substantele nutritive vor ajunge mai repede in sange si rezultatele vor fi mai rapide.
Ceapa, usturoiul si ghimbirul trebuie sa faca parte din dieta dumneavoastra obisnuita, daca aveti hemoroizi. Uleiul de masline si uleiul din seminte de in sunt minunate pentru sistemul digestiv si ajuta in procesul vindecarii hemoroizilor.
Uleiul de peste este si acesta recomandat pentru persoanele care sufera de hemoroizi. Apa potabila, sucul de lamaie, piperul cayenne sau otetul de cidru sunt modalitati excelente prin care puteti ajuta organismul sa se vindece in interior.
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.