Infectiile cu HPV s-au injumatit datorita programelor de vaccinare

Publicat: 04 Iulie 2013

Dupa introducerea vaccinului impotriva HPV in 2006, numarul de infectii in randul adolescentelor a scazut la jumatate in SUA, unde rata de vaccinare este relativ redusa.

Cifrele au fost publicate in Jurnalul Bolilor Infectioase si demonsteaza efectul benefic al vaccinului impotriva tulpinilor de HPV care pot cauza cancer cervical.

In SUA, doar o treime dintre adolescente au fost vaccinate cu toate cele trei doze necesare pentru imunizare. Procentul lor depaseste 80% in tari europene ca Marea Britanie si Danemarca, dar si in tari africane ca Rwanda.

Numarul tinerelor infectate cu tulpinile HPV care pot duce la cancer uterin a scazut de la 7,6% in 2006 la 3,6% in 2010, potrivit cercetatorilor americani.

Rata de vaccinare impotriva HPV este in crestere la nivel mondial si pentru baietii care nu si-au inceput viata sexuala, deoarece virusul este asociat cancerului la gat in cazul barbatilor.


Email

Citeste si despre:

Infectia cu HPV: simptome, cauze, investigatii si tratament Diagnosticarea infectiilor cu HPV si preventia cancerului de col uterin Rabia - turbarea HPV La fiecare doua minute, in lume, o femeie moare de cancer de col uterin Ce anticorpi apar in urma infectiei cu SARS-CoV-2 si cand se dezvolta? Explicatiile specialistilor MedLife De ce sa mergi la dentist in pandemie? Tot ce trebuie sa stii despre Berberina Cancerul cervical - stadializare si tratament Antraxul Negii sau verucile: de ce apar si cum se trateaza Infectia cu parvovirus 7 lucruri mai putin cunoscute despre virusul HPV