Infectiile cu HPV s-au injumatit datorita programelor de vaccinare

Actualizat: 04 Iulie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Dupa introducerea vaccinului impotriva HPV in 2006, numarul de infectii in randul adolescentelor a scazut la jumatate in SUA, unde rata de vaccinare este relativ redusa.

Cifrele au fost publicate in Jurnalul Bolilor Infectioase si demonsteaza efectul benefic al vaccinului impotriva tulpinilor de HPV care pot cauza cancer cervical.

In SUA, doar o treime dintre adolescente au fost vaccinate cu toate cele trei doze necesare pentru imunizare. Procentul lor depaseste 80% in tari europene ca Marea Britanie si Danemarca, dar si in tari africane ca Rwanda.

Numarul tinerelor infectate cu tulpinile HPV care pot duce la cancer uterin a scazut de la 7,6% in 2006 la 3,6% in 2010, potrivit cercetatorilor americani.

Rata de vaccinare impotriva HPV este in crestere la nivel mondial si pentru baietii care nu si-au inceput viata sexuala, deoarece virusul este asociat cancerului la gat in cazul barbatilor.


Citeste si despre:

Cum se manifesta infectia cu HPV la barbati Infectia cu HPV: simptome, cauze, investigatii si tratament Diagnosticarea infectiilor cu HPV si preventia cancerului de col uterin Dr. Tiberiu Daia, medic specialist obstetrica-ginecologie ne spune daca este vindecabila infectia cu HPV HPV - cum se transmite, tipuri, simptome, preventie, vaccin Rabia - turbarea HPV Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci La fiecare doua minute, in lume, o femeie moare de cancer de col uterin Dr. Eugen CANE, medic primar obstetrica-ginecologie, ne vorbeste despre cancerul de col uterin si rezultatele PAP Cancerul cervical - stadializare si tratament Antraxul Negii sau verucile: de ce apar si cum se trateaza Infectia cu parvovirus 7 lucruri mai putin cunoscute despre virusul HPV