Seleniul, virusurile si gripa porcina

Actualizat: 04 Noiembrie 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Virusurile pot produce, pe buna dreptate, panica, atat din cauza agresivitatii extreme de care dau dovada in anumite situatii si a usurintei cu care se poate raspandi o viroza, fiind mereu susceptibile de a genera adevarate pandemii, cat, mai ales, din cauza mutabilitatii, a capacitatii lor formidabile de a se schimba de la o zi la alta. Si nu trebuie sa uitam faptul ca orice vaccin este eficient numai in cazul tulpinilor pentru care a fost produs!

Astfel, in momentul in care un virus sufera o mutatie, suntem imediat lipsiti de orice aparare. Acesta este si cazul gripei porcine. Acest virus nu numai ca a suferit o serie de mutatii, dar continua sirul mutatiilor chiar si astazi. De aceea, nimeni nu poate spune care va fi virulenta, mortalitatea si amploarea epidemiei peste o saptamana sau peste o luna. Vaccinurile antivirale deja existente, suprasolicitate astazi in lumea intreaga, nu sunt insa specifice noilor virusuri, iar un vaccin impotriva gripei porcine se asteapta sa fie produs in aceasta toamna.

Corpul nostru are insa o capacitate extraordinara de autoaparare. Astfel, o cale cunoscuta deja pentru a lupta impotriva virozelor o reprezinta stimularea si intarirea sistemului imunitar.

Unul dintre principalele elemente de care depinde eficacitatea sistemului nostru imunitar il reprezinta seleniul. Multiple cercetari clinice si de laborator au evidentiat, in ultimii ani, atat la animale, cat si la om, eficacitatea seleniului in combaterea contaminarii, dar si in reducerea agresivitatii atacului viral.

Seleniul este o componenta esentiala a enzimei antioxidante glutation peroxidaza (GSH-Px), care este unul dintre cele mai puternice mecanisme de aparare ale organismului impotriva leziunilor produse de radicalii liberi. Este foarte importanta eliminarea excesului de radicali liberi inainte ca acestia sa ne distruga celulele, iar seleniul este o sursa foarte buna de protectie impotriva poluarii si a altor factori nocivi din mediu.

Este foarte important sa ne alegem o sursa de seleniu intr-adevar activa. O sursa de maxima eficacitate si biodisponibilitate, evidentiate prin nenumarate studii clinice, o reprezinta Bio-Seleniu+Zinc, produs de Pharma Nord, care, in plus, contine si vitaminele A, B6, C si E. Astfel, avem de-a face cu un adevarat cocteil antioxidant, extrem de puternic, ce ne asigura o perfecta protectie impotriva radicalilor liberi, dar si o stimulare si intarire considerabila a intregului sistem imunitar si, prin aceasta, o excelenta protectie antivirala.

Astfel, o protectie a organismului cu Bio-Seleniu+Zinc este mult mai eficienta decat recurgerea la vaccinuri si antivirale care, practic, nu au nici un efect semnificativ fata de noile tulpini virale. Pentru o buna protectie, administrarea suplimentului Bio-Seleniu+Zinc trebuie sa inceapa din timp si trebuie continuata pe o perioada suficienta de timp.


Citeste si despre:

Seleniul si importanta lui in dieta De ce este important seleniul pentru organism? Curcan vs. pui: beneficii nutritionale Alimente bogate in antioxidanti Topul vitaminelor pentru iarna Spaghetele - informatii nutritionale Creierul, cel mai solicitat organ al omului contemporan Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Procesul de imbatranire poate fi schimbat? Ingrediente minerale Afectiuni ale cavitatii bucale Cancerul pancreatic Ameliorarea poliartritei reumatoide prin dieta: intre mit si adevar Mineralele: functii si beneficii Cum putem preveni infectarea cu virusul H1N1 - gripa porcina?