Refacerea cicatricilor

Actualizat: 06 Iulie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Chirurgia plastica

Descriere
Formarea cicatricilor, care rezulta in mod normal dupa leziuni deschise ale pielii cauzate de accidente, boli sau operatii pot fi tratate intr-o varietate de moduri. Z-plastia, grefarea pielii, operatiile laser si dermabraziunea sunt cateva dintre metodele utilizate.

Durata

De la 1 la 3 ore.

Efecte secundare

Disconfort, umflaturi, echimoze si inrosire (care pot sa difere in functie de zonele tratate).

Recuperare

Suturile sunt indepartate, de obicei, in zilele urmatoare operatiei si chiar daca unele cicatrici nu pot fi indepartate complet, aspectul lor va fi corectat in mare masura. Pentru a maximiza recuperarea si vindecarea, este important sa urmariti instructiunile doctorului.
Va puteti intoarce la activitatile zilnice: dupa 1 saptamana.
Puteti face activitati fizice intense: dupa mai bine de 2 saptamani.

Riscuri

Posibilitati rare de infectie, sangerari si corectari prea mici.

Tehnica
Doctorul va v-a ajuta sa vedeti care tehnica este cea mai potrivita pentru dvs., bazandu-se pe factori precum severitatea cicatricii si raspunsul organismului la lezarea pielii. Toate cicatricile sunt permanente; oricum, multe metode sunt de succes in diminuarea sau acoperirea cicatricii. Tesutul care prezinta cicatricea poate fi excizat si inlocuit prin grefarea pielii, repozitionarea cu o metoda speciala de incizie, sau chiar injectarea cu o anumita medicatie; "pierderea" in aspectul pielii din jur sau chiar tratarea cu laser. Doctorul poate merge pana la detaliile tratamentelor urmatoare folosite pentru tratarea cicatricilor provocate de operatie.

Starea pacientului

Nu este necesara spitalizarea

Anestezia
Locala


Citeste si despre:

Avantajele si dezavantajele machiajului semipermanent Beneficiile si efectele secundare ale terapiei cu lumina rosie Cand sunt necesare suplimentele pentru ficat? Dezlipirea sau decolarea de retina - tratament Histoplasmoza pulmonara Cauze anatomice de infertilitate – trompele uterine Dermabraziunea De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Fractura de penis Cosmeticele naturale si cosmeticele sintetice Artroscopia Apendicita Despicatura valului palatin (Palatoschizis) Afectiuni lombare care necesita interventie chirurgicala Probleme (intime) de sanatate de la 20 la 50 de ani