Peelingul chimic

Actualizat: 27 Iulie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Descriere
Peelingurile chimice au rolul de a imbunatati aspectul pielii prin indepartarea straturilor de piele de la suprafata, pentru a se crea o suprafata uniforma, fina si pentru imbunatatirea texturii pielii. Se pot trata fata, gatul, pieptul, bratele si picioarele. Tratamentul cosmetic poate fi util persoanelor cu acnee, cute ale fetei, hiper- sau de-pigmentare. Cea mai des folosita metoda este cea cu alfahidroxiacizi, acid tricloroacetic sau peelingurile cu fenoli.

Durata

1-2 ore.

Efecte secundare
Sensibilitate solara temporara, roseata, arsuri, mancarimi, dureri si disconfort.

Recuperare

Disconfort moderat si mici umflaturi in prima saptamana. Pacientii trebuie sa utilizeze o crema contra arsurilor solare in fiecare zi si sa evite expunerile la soare fara a fi protejati corespunzator.
Va puteti intoarce la activitatile zilnice: in 1 saptamana pana la 10 zile.

Riscuri

Decolorari permanente, infectii, cicatrici.

Rezultate

De la rezultate subtile pana la dramatice, peelingurile chimice ofera rezultate temporare pana la rezultate de lunga durata.

Tehnica
Cu 2-3 saptamani inainte de peelingul chimic, pacientul trebuie sa isi pregateasca tenul prin curatarea acestuia de 2 ori pe zi, aplicarea unei masti speciale si a unei creme pentru protectie solara, si, daca medicul o recomanda, luati tretionina zilnic. In primul rand, pielea este curatata cu un agent care inlatura excesul de grasime. In functie de conditia tenului, solutia de peeling poate fi aplicata pe intraga fata sau doar in anumite zone, cum ar fi zona din apropierea crestelor nazolabiale. Este aplicata folosind un burete, un tampon de vata sau, in functie de suprafata, o perie. Medicul observa cu atentie pielea si, in functie de schimbari, determina timpul de actiune al solutiei.

Starea pacientului
Nu este necesara spitalizarea.

Anestezie

Locala
Poate sa nu fie necesara


Citeste si despre:

Peelingul chimic (Chemexfolierea sau dermapeelingul) Peelingul chimic Metode de rejuvenare si revitalizare – peelingul chimic profund cu PRX T33 Tratamentul arsurilor chimice Ce trebuie sa stiti inainte de efectuarea unei interventii estetice Microdermabraziunea Cele mai bune sfaturi pentru a evita imbatranirea pielii Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Top 5 sfaturi anti-imbatranire ale dermatologilor Dermabraziunea Proceduri cosmetice: liftingul facial Proceduri cosmetice: tratamentul pielii imbatranite Frumusetea: intrebari si raspunsuri Vergeturile Anestezia, sedarea si analgezia