Fumatorii sunt mai predispusi la infectia cu HPV

Publicat: 09 Octombrie 2014

Fumatorii sunt mai predispusi riscului de contractare orala a virusului HPV si la dezvoltarea cancerului bucal sau al gatului, potrivit ultimului studiu efectuat de cercetatorii americani de la Universitatea John Hopkins.

Oamenii de stiinta americani atrag atentia asupra faptului ca fumatul vulnerabilizeaza persoanele la contractarea orala a uneia dintre cele mai periculoase tulpini a virusului HPV (16), care creste riscul de cancer bucal si de la nivelul gatului.

Potrivit cercetatorilor, persoanele care fumeaza de la trei tigari in sus prezinta un risc cu o treime mai mare de a contracta tulpina 16 a virusului HPV in urma practicarii sexului oral. Ingrijorator este faptul ca nu doar fumatorii activi sunt mai predispusi la contractarea infectiei, ci si cei pasivi, care inhaleaza cantitati crescute de fum de tigara.

Tulpina 16 a virusului HPV este cauza a peste 80% dintre cazurile de cancer aparute la nivelul gatului.


Email

Citeste si despre:

Cancerul de piele nemelanomatos Virusurile si cancerul Mentine-ti ficatul sanatos! Ce anticorpi apar in urma infectiei cu SARS-CoV-2 si cand se dezvolta? Explicatiile specialistilor MedLife Te confrunti cu menstruatie anormala? Cat e normal sa intarzie ciclul? Cum recunoastem simptomele cancerului esofagian? Semne ale cancerului cavitatii bucale ce nu trebuie ignorate