Acupunctura cosmetica

Actualizat: 12 Noiembrie 2018
Consultant: Dr. Octavian Sbarna
Acuptunctor

Generalitati


Acupunctura este un domeniu in crestere in occident si interesul pentru ce poate ea sa faca este din ce in ce mai mare.

Din ce in ce mai multe studii stiintifice atesta abilitatile acupuncturii de a rezolva un numar mare de probleme de sanatate.

Putini insa stiu ca ea poate fi folosita si in domeniul afectiunilor dermatologice, cosmetice si chiar estetice.

Abordarea diferita orient vs occident

In occident, problemele dermatologice in mare parte au cauze necunoscute. Tratamentul acneei, celulitei, ridurilor, pielii lipsita de tonus si imbatranita fie nu beneficiaza de tratament, fie au parte de un tratament cu medicamente care genereaza o serie de efecte secundare foarte neplacute.

Dar de cele mai multe ori sunt neglijate ca fiind niste afectiuni "nemedicale", oarecum nedemn de luat in serios. Industria frumusetii in schimb a capitalizat din plin in aceste domenii, inventand fel de fel de creme si solutii si aparate care sa amelioreze aceste afectiuni.

Ce beneficii are acupunctura in acest domeniu? Ca in orice alt domeniu legat de sanatate, acupunctura ajuta mijloacele de autoreparare si autovindecare ale organismului sa se puna in miscare si sa readuca corpul la starea de sanatate pe care ar trebui sa o aiba. Fara medicamente, fara creme, fara efecte secundare.

Ce se poate rezolva si cum functioneaza

Cu acupunctura se pot trata cu succes acneea, celulita, lipoamele, unele riduri, se poate imbunatati tonusul pielii si are efecte benefice in aproape orice afectiune a pielii.

Pacientul beneficiaza nu doar de ameliorarea problemei prin cum se manifesta ea in exterior, dar si de eliminarea cauzei care a dus la formarea problemei, astfel incat rezolvarea sa fie durabila in timp.

Pielea capata vitalitate, fermitate, tonusul ei este vizibil crescut, denivelarile si neomogenitatile de culoare si textura se estompeaza.

Fluxul sangvin in zona creste si zona se simte cum se incalzeste. Pacientii raporteaza pe langa o stare de bine si o senzatie placuta locala si o usurare a zonei. De exemplu in cazul tratamentului celulitei, pe membrul inferior se simte de obicei si o senzatie de usurare a piciorului.

Concluzii

Iata deci inca o arma importanta in lupta cu afectiunile dermatologice, cosmetice si chiar estetice. Acupunctura cosmetica este un domeniu in care exista deja multi specialisti in occident. Este timpul sa aflam si noi de ea si minunatiile ei!


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Dermavital - Biorezonanta Centru German
Tel: 0213224004
Bucuresti, Cal. Vitan 28, Bucuresti-Sector 3, Bucuresti, 031281, București 031281
Centrul de Acupunctura Bucuresti QI
Tel: 0731322470
Bucuresti, Bulevardul Pache Protopopescu 119, București

Citeste si despre:

Alergiile Informatii esentiale despre sindromul Sjogren Postbioticele – O noua solutie pentru sanatatea intestinului Terapii naturale din plante pentru „sanatate curata” Tine colesterolul sub control! Cancerul de piele sau melanomul Argiroza: simptome, cauze si tratament