8 lucruri pe care sa le faceti acum pentru un aspect fizic mai tanar

Actualizat: 28 Ianuarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Exista multe lucruri pe care le puteti face pentru un aspect fizic mai tanar, indiferent de varsta la care va aflati. Cercetatorii au demonstrat ca exista mult mai multi factori care influenteaza imaginea unei persoane, in afara de varsta cronologica.

Vestea buna este ca va puteti aduce aportul in numeroasele influente asupra varstei biologice a organismului, de la ingrijirea corecta a pielii, pana la machiajul care va intinereste peste noapte.

Tehnici de intinerire recomandate de specialisti

Doua persoane de aceeasi varsta cronologica pot arata complet diferit, in functie de modul de viata adoptat si masurile luate pentru imbunatatirea constanta a imaginii. Interesant este ca, de cele mai multe ori, secretul tineretii sta in lucrurile simple si nu in mod necesar costisitoare.

1. Folositi produsele de ingrijire a pielii potrivite

Produsele de ingrijire a pielii nu trebuie sa fie scumpe, pentru a fi cu adevarat eficace. Important este sa cautati acele ingrediente care chiar functioneaza in virtutea unei imagini cat mai tinere, substante puternice care s-au dovedit a fi performante in combaterea aparitiei semnelor de imbatranire.

Specialistii va recomanda in mod special formulele care au la baza antioxidanti (mai ales vitamina C, care au efect de iluminare a pielii), retinoizi (stimuleaza regenerarea celulara si reconstruirea structurilor de colagen) si hidroxi acidul alfa, un agent exfoliant care indeparteaza eficient stratul de celule moarte pe suprafata tesutului cutanat. Introduceti aceste produse in ritualul de ingrijire zilnica inca de la varsta de 25 de ani, pentru preintampinarea imbatranirii prematurii a pielii.

2. Aplicati o lotiune de protectie solara in fiecare zi

Indiferent daca vremea este caniculara sau, dimpotriva, geroasa sau ploioasa, lotiunea de protectie solara este obligatorie pentru mentinerea sanatatii si a frumusetii parului.

Formulele cu factor SPF de minimum 15 in timpul iernii si de minimum 30 in timpul verii trebuie sa fie folosite inca de la varste tinere. Ele nu previn doar uscarea excesiva a tesutului cutanat si aparitia ridurilor, ci scad semnificativ si riscul instalarii cancerului de piele. Majoritatea lotiunilor de protectie solara contin si vitamine, precum si alte ingrediente care hidrateaza pielea in profunzime.

3. Utilizati fondul de ten cu moderatie

Folosirea excesiva a fondului de ten aduce rezultatul contrar asteptarilor: in loc sa ascunda imperfectiunile, el le accentueaza, adunandu-se in denivelarile tesutului cutanat (linii fine si riduri). De aceea, specialistii recomanda, pentru un machiaj cu efect de reintinerire, folosirea unui fond de ten cu textura usoara (acoperire medie sau mica) sau a unei creme BB (care hidrateaza si coloreaza discret pielea).

De asemenea, pentru o imagine mai tanara, este important sa evitati formulele pe baza de pudra si sa aplicati inainte un primer (o baza de machiaj) care ajuta fondul de ten sa adere perfect la suprafata pielii. Acest produs umple liniile fine si porii, atenueaza aspectul neplacut al cearcanelor si creste rezistenta machiajului. Incepand cu varsta de 30 de ani, baza de machiaj este obligatorie pentru obtinerea unui rezultat optim dupa aplicarea cosmeticelor.

4. Bronzati-va discret pielea fara riscuri

O piele cu o tenta usor bronzata va arata intotdeauna mai tanara, mai radianta si mai lipsita de imperfectiuni. Iar cum expunerea la razele ultraviolete sau la solar este periculoasa pentru tesutului cutanat, cea mai buna solutie este sa folositi o lotiune autobronzanta care coloreaza treptat pielea.

Aplicati cate un strat subtire, dupa ce hidratati in prealabil pielea. In acest mod, nu exista riscul formarii de pete inestetice. Pentru chip, puteti folosi un fard de obraz cu efect de bronzare in forma de crema (este mai eficient in a acoperi linii fine si portiunile de piele descuamata). Efectuati miscari circulare cu degetele, impingand fardul (preferabil de un maron neutru) catre marginea obrajilor.

5. Feriti-va de sclipici

Nuantele tipatoare ale machiajului, impreuna cu produsele cu sclipici si particule stralucitoare, scot in evidenta semnele de imbatranire a tenului. Aceste produse nu flateaza deloc o piele matura, dimpotriva. Optati pentru culori inchise combinate cu nuante neutre, deschise, pentru un aer mai tanar obtinut prin machiaj.

La fel de important este sa nu utilizati un contur de ochi lichid, intrucat acesta evidentiaza ridurile instalate la nivelul pielii delicate din jurul ochilor. Folositi, in schimb, un creion dermatograf moale, care poate fi estompat cu o pensula de machiaj. In acest fel, veti acoperi imperfectiunile pleoapelor, in loc sa le aduceti in prim plan.

6. Dati o forma corecta sprancenelor

Renuntati la pensatul acasa si solicitati ajutorul unui profesionist pentru realizarea formei corecte a sprancelor. Efectul de ochi "cazuti" poate fi corectat prin arcuirea usoara a sprancenelor si extinderea lor catre tample (in locul formei arcuite exagerat). Acest detaliu este esential pentru o imagine cat mai tanara la orice varsta: arcuirea trebuie sa fie treptata, nu prea evidenta, astfel incat sa confere iluzia unei ridicari discrete a arcadelor.

7. Nu neglijati zona gatului

Pielea gatului este prima care tradeaza varsta inaintata, de aceea este esential sa ii acordati cat mai multa atentie in ritualul zilnic de infrumusetare. Tesutul cutanat din partea din fata a gatului isi pierde rapid din elasticitate odata cu trecerea timpului, la fel ca pielea de pe piept.

Pentru a preveni si corecta lasarea pielii de pe gat si piept, urmati trei pasi esentiali de ingrijire zilnica: hidratati tesutului cutanat dimineata si seara, exfoliati pielea o data sau de doua pe saptamana cu un scrub delicat si aplicati o lotiune de protectie solara in mod regulat, indiferent de anotimp.

8. Protejati mainile de factorii agresivi din mediu

Purtati intotdeauna manusi de protectie cand spalati vase sau folositi produse de curatare pentru menaj. Substantele chimice iritante, impreuna cu apa fierbinte, afecteaza bariera naturala de protectie a pielii, facand-o susceptibila la iritatii si uscare excesiva.

Folositi zilnic creme de maini care contin ingrediente naturale si antioxidanti, precum uleiul din seminte de sofranel, vitamina E, extractul din radacina de morcov sau aloe vera.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Episculpt Beauty Sibiu
Tel: 0757758837
Selimbar, Doamna Stanca 5F

Citeste si despre:

Terapia Mayr sau tehnica de intinerire a corpului, mintii si spiritului Vitamine si minerale esentiale pentru o piele frumoasa Rozaceea 6 moduri prin care va puteti mentine pielea mereu tanara Obiceiuri nepotrivite care duc la aparitia ridurilor De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Ghid de ingrijire a pielii, in functie de tipul de ten Ce obiceiuri iti afecteaza tenul. Afla cum sa previi aparitia ridurilor si sa ai un ten intinerit Dieta de primavara pentru infrumusetarea tenului Mezoterapia – intrebari frecvente Cum sa scapati de pungile de sub ochi