Zeci de pacienti dorm pe paturi pliante, pe holurile Spitalului de Urgenta Floreasca

Publicat: 10 Februarie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Medicii de la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala au fost nevoiti sa foloseasca zeci de paturi pliante pentru a putea interna pacientii care, desi nu sunt urgente, au nevoie de supraveghere si investigatii medicale, potrivit reprezentantilor spitalului.

"In aceasta situatie nu este doar acest spital. Nu este normal ca pacientii care ar putea fi internati si in spitale de boli cronice sa stea pe paturi pliante, pe holurile spitalului. Insa, vrem sa demonstram ca un numar mai mare de paturi in spital nu este o solutie", a precizat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca, dr. Bogdan Oprita.

Potrivit acestuia, aglomeratia din spitale ar putea fi evitata daca medicii de familie si ambulatoriile de specialitate ar prelua o parte din pacientii care necesita, in prima faza, doar investigatii medicale.

"In primul rand populatia ar trebui informata sa se prezinte intai la medicul de familie sau in ambulatorii si apoi la spitalele de urgenta, pentru ca aglomeratia se produce in momentul in care vin la urgenta pacienti de 60 de ani care nu isi stiu istoricul medical si nu au fost de ani buni la un medic de familie", a mai spus dr. Oprita.

O mare parte dintre pacientii care ocupa paturile pliante, unele dintre ele amplasate si pe holurile spitalului, sunt internati pentru diferite investigatii medicale sau se afla sub supravegherea medicilor.


Citeste si despre:

15 simptome sugestive pentru cancer pe care femeile adesea le ignora Afectiuni si boli in timpul iernii Keratoconjunctivita sicca Rujeola - o infectie extrem de contagioasa Exercitii pentru pacientii cu fibromialgie Protocolul national de triaj al pacientilor din structurile pentru primirea urgentelor Escara – o complicatie de temut la pacientii cu Alzheimer 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Managementul greturilor si varsaturilor la pacientii oncologici Secrete culinare pentru pacientii cu poliartrita reumatoida Ingrijirea pacientilor muribunzi Recomandari dietetice pentru pacientii cu hipertensiune arteriala Lipodistrofia la pacientii infectati HIV sub tratament antiretroviral Asistenta de urgenta in caz de calamitate Organizarea sistemului national de asistenta medicala de urgenta si de prim ajutor calificat