Vizionarea serialelor medicale afecteaza sanatatea

Actualizat: 06 Octombrie 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Vizionarea serialelor medicale, precum Dr. House, Spitalul de Urgenta sau Anatomia lui Grey afecteaza sanatatea oamenilor, deoarece au ca subiect boli rare si neobisnuite, inspirand ingrijorare privind propria stare de sanatate.

Studiul, realizat de cercetatorii de la Universitatea din Rhode Island, a avut ca subiecti persoane care vizionau in mod regulat acest tip de seriale. S-a constatat ca acesti oameni sunt supusi riscului de a dezvolta diverse boli, adesea neobisnuite. Un alt aspect demonstrat in urma cercetarilor se refera la faptul ca telespectatorii se gandesc la faptul ca afectiunile de care sufera ar putea fi foarte grave.

Coordonatorul studiului, profesorul Yinjiao, a declarat ca privitul excesiv la televizor ar putea impiedica oamenii sa fie multumiti de propria viata. Aceste constatari, se extind si la cercetarile anterioare, relevand faptul ca vizionarea serialelor tv pot creste insatisfactia persoanelor intrucat le face mult mai materialiste si le determina sa supraestimeze proprietatile altora comparativ cu ale lor.

Intr-un studiu publicat in revista Mass Communication and Society, profesorul Ye, a intervievat 274 de studenti cu varste cuprinse intre 18 si 31 de ani, de la colegiul de Comunicare, Universitatea din Alabama, referitor la vizionarea programelor tv si modul in care acestea le influenteaza calitatea vietii. Subiectilor, un grup tanar caracterizat prin vitalitate si cu o stare buna de sanatate, nu li s-a transmis rezultatul sondajului. Rezultatele sondajului au demonstrat ca tinerii sunt nemultumiti de propria viata, iar rezultatele pot fi extinse la nivelul unei intregi populatii.


Citeste si despre:

7 moduri prin care puteti sa reduceti intensitatea durerilor cronice 8 motive frecvente ale mancatului excesiv Cele mai cunoscute mituri si adevaruri medicale Racelile la copii, un serial cu multe episoade Neurinomul acustic Nevoile de somn in functie de varsta. Calculator pentru un orar de somn sanatos Cum putem sa facem fata singuratatii in pandemie? Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Boli rare Boli rare: Sindromul Leopard Explorarea bolilor rare pulmonare: prezentare, diagnostic si tratament Afectiuni genetice rare Bolile pulmonare rare 10 boli care nu pot fi vindecate astazi Importanta tipului de colesterol in bolile cardiace