Valoarea pietei farmaceutice din Romania s-a apropiat in 2008 de pragul de doua miliarde de euro

Publicat: 12 Februarie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Valoarea pietei farmaceutice din Romania s-a apropiat in 2008 de pragul de doua miliarde de euro, in crestere cu 6,6% fata de anul precedent, releva datele companiei de cercetare a pietei Cegedim Romania.

Astfel, valoarea totala a pietei a fost de 1,9 miliarde euro, din care segmentul de retail (vanzari ale medicamentelor prin farmacii, n.r.) are o pondere de 85,6%, inregistrand valoarea de 1,6 miliarde de euro. Din acestea, vanzarile de medicamente OTC ( medicamente ce se pot elibera fara reteta, n.r.) au fost de 1,3 miliarde euro.

In ceea ce priveste grupele terapeutice, pe primul loc, ca vanzari, s-au situat medicamentele destinate tratarii bolilor cardiovasculare, in valoare de 1,4 miliarde lei, urmate de cele pentru afectiunile gastro-intestinale si metabolice, in valoare de 991 milioane lei si de cele destinate bolilor sistemului nervos central, de 981 milioane lei.

In topul companiilor farmaceutice se situeaza Hoffman la Roche, urmata de Sanofi Aventis si de GSK.

Compania de cercetare de piata a fost infiintata in 1994, sub numele de Global Pharma, care a fost preluata de compania franceza Cegedim in 2001. Este lider de piata in furnizarea de servicii companiilor farmaceutice si a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 4,9 milioane de euro.


Citeste si despre:

Piata farmaceutica din Romania in continua evolutie Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania Interviu cu Prof. Asoc. Dr. Nicolae Calomfirescu, Presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania Bolile cardiovasculare, responsabile de 60% din decesele din Romania. Medicii MedLife explica ce investigatii sunt recomandate pentru sanatatea inimii