Unele sectii ale Spitalului Bagdasar-Arseni din Capitala ar putea fi mutate

Publicat: 20 Martie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

O comisie mixta infiintata de Ministerul Sanatatii va decide, pana pe 25 martie, daca anumite sectii ale Spitalului de Urgenta Bagdasar-Arseni din Capitala vor fi mutate pana la finalizarea lucrarilor de consolidare a celor zece etaje ale spitalului, a anuntat, joi, ministerul.

"Comisia trebuie sa gaseasca solutiile optime pentru ca lucrarile sa continue si, in plus, sa avanseze intr-un ritm mai alert, in asa fel incat nici pacientii, nici personalul medical sa nu aiba de suferit. Daca aceasta comisie decide ca, pentru a putea consolida cladirea, trei sau patru sectii trebuie mutate temporar in alte locatii, voi respecta punctul de vedere al acesteia", a declarat ministrul Sanatatii, Ion Bazac.

Comisia va fi formata atat din reprezentati ai ministerului, cat si ai conducerii spitalului si de la Directia de Sanatate Publica Bucuresti.

Potrivit Programului Bancii Mondiale, procesul de consolidare a cladirii spitalului trebuie finalizat pana la sfarsitul acestui an, altfel se va pierde finantarea de peste 30 miliarde lei. Raportul de evaluare intocmit de constructori arata ca imobilul Spitalului Bagdasar-Arseni prezinta risc seismic.


Citeste si despre:

Ar trebui sa te ingrijoreze nivelul de arsenic din alimentatie? 7 beneficii ale sterolilor si stanolilor din plante Secrete ale pierderii in greutate din intreaga lume Beneficiile asupra imunitatii ale acizilor Omega 3 din uleiul de peste Afectiunile genunchiului Analize biochimice (analiza zaharului din sange - glicemia si din urina - glicozuria) 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Cele 6 semne ale abuzului emotional 15 cauze surprinzatoare ale caderii parului Cauze ascunse si surprinzatoare ale cancerului Motivele anxietatii la trezirea din somn Tusea productiva - din piept Analiza mineralelor sau ionograma (sodiu, clor, calciu, fosfor, potasiu, fier, magneziu, plumb, iod)