Stocurile de medicamente din import ale farmaciilor din Constanta au fost epuizate

Publicat: 20 Ianuarie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cele mai multe farmacii constantene si-au epuizat stocurile de medicamente de import, iar distribuitorii asteapta ca Ministerul Sanatatii sa negocieze noile preturi in functie de cursul valutar al euro, pentru a-si onora comenzile, transmite corespondentul NewsIn.

Unele unitati farmaceutice aveau stocuri de medicamente din decembrie, dar acestea au fost epuizate. “Criza de medicamente incepe sa se simta pentru ca stocurile avute au fost epuizate. Am facut comenzi de o saptamana la distribuitori, dar nu au sosit nici pana acum”, a declarat, luni, presedintele Colegiului Farmacistilor Constanta, Vasile Rizea.

El a precizat ca distribuitorii asteapta ca noua conducere a Ministerului Sanatatii sa clarifice situatia, care se poate agrava in urmatoarea perioada. “Am inteles ca sunt unii distribuitori care le tin in vama pana se stabileste pretul. Depinde de noul ministru sa negocieze. Nimeni nu ar putea sa cumpere la 4,2 lei/euro si sa vanda in pierdere”, a precizat Vasile Rizea. El a subliniat ca, desi farmaciile obisnuiau sa isi faca stocuri, acestea au fost terminate.

La Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, criza medicamentelor de import nu se resimte, intrucat au fost facute din timp comenzile necesare si nu au fost probleme din partea furnizorilor. “Noi am facut un stoc tampon pentru 2-3 saptamani, iar comenzile lansate au fost onorate. Distribuitorii ne-au anuntat ca situatia s-ar putea agrava, dar am achizitionat medicamentele necesare pentru a preveni o eventuala criza”, a declarat, directorul medical, dr. Bogdan Campineanu.


Citeste si despre:

Wobenzym - Rolurile esentiale ale enzimelor sau enzimoterapia de sistem Principalele functii ale sistemului muscular Analize biochimice ale sangelui – modificari ale transaminazelor hepatice 5 schimbari de aspect ale limbii care pot semnala o boala grava Fumatul si sistemul digestiv Cel mai bun plan alimentar pentru diabetul de tip II 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Tulburarile endocrine Sindromul Opitz Uleiul de nuca, beneficii pentru sanatate Chisturile la rinichi - cand devin periculoase? Gastrita. Regim alimentar Copilul supradotat… speranta secreta a multor parinti Insuficienta mitrala – regurgitare mitrala