Spitalul Judetean Galati reduce programul operator pentru bolnavii cronic, in favoarea urgentelor

Publicat: 12 Februarie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" din Galati isi reduce, de joi, programul operator pentru bolnavii cronic pentru a face loc in salile de operatie cazurilor urgente, care aglomereaza Reanimarea, transmite corespondentul NewsIn.

"La Spitalul Clinic a aparut o situatie speciala. Reanimarea e plina ochi. Este o evidenta crestere de patologie cu forme grave si majore. Practic am fost nevoiti, pentru a asigura securitatea pacientilor, sa reducem programul operator cronic din cauza numarului de cazuri internate in Reanimare. Eu asa ceva n-am mai apucat in ani de zile. Posibil ca aglomeratia din spital sa fie si printr-o psihoza mediatica privind posibilele erori medicale, evolutii atipice", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean din Galati, dr. Nicolae Bacalbasa.

Printre cazurile din ce in ce mai des intalnite in Sectia de Reanimare sunt accidentele vasculare cerebrale, traumatismele si bolile digestive severe.

Potrivit lui Bacalbasa, masura reducerii programului de operatii pentru bolnavii cronic in favoarea urgentelor va fi aplicata incepand de joi.


Citeste si despre:

Activitatea sexuala nu prezinta riscuri pentru bolnavii cardiaci Tipuri de exercitii fizice pentru bolnavii de diabet zaharat Alimentatia sanatoasa pentru bolnavii de diabet tip 2 Un somn linistit pentru bolnavii de reflux gastroesofagian Includerea in tratamentul antiviral pentru hepatitele cronice Canicula - un pericol chiar si pentru persoanele sanatoase Sfaturi pentru cei care acorda ingrijiri Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Terapia cu oxigen hiperbaric Dieta cu supa de varza Hranirea si hidratarea artificiala: benefice sau nocive? Beneficii si efecte adverse ale uleiului de ricin Legatura dintre temperaturile scazute si riscul de infarct Cum ne afecteaza schimbarile bruste de temperatura? Completarea Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale - OUG nr. 100/2008
Cere sfatul medicului ×