Medicii nu sunt interesati de posturile scoase la concurs de unitatile sanitare din Romania

Publicat: 13 Martie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cele mai multe posturi scoase la concurs de unitatile sanitare pentru medicii specialisti si rezidentii din ultimul an vor ramane neocupate, potrivit datelor directiilor de sanatate publica judetene, care au centralizat numarul candidatilor inscrisi la concursul care va avea loc pe 25 martie.

Pana pe 11 martie, ultima zi de inscriere la concurs, in judetul Prahova, unde au fost oferite cele mai multe posturi (91), s-au inscris doar 26 de candidati. Si in judetul Constanta numarul candidatilor este mult mai mic fata de numarul posturilor scoase la concurs. "Sunt 76 de posturi si avem inscrisi 21 de candidati. Dintre acestia 11 sunt rezidenti in ultimul an si 10 medici specialisti. De la Ministerul Sanatatii nu am primit nici o informatie daca se va prelungi data de inscriere, insa nu cred ca mai este timp", au precizat, pentru NewsIn, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica din Constanta.

In judetul Vaslui, unde managerii unitatilor sanitare au oferit 83 de posturi, s-au inscris 10 candidati.

Unitatile sanitare din toata tara au scos la concurs 1.810 posturi pentru medicii specialisti si rezidentii din ultimul an, iar 109 de posturi pentru medicii generalisti, desi ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a anuntat, initial, ca va scoate la concurs 3.000 de posturi de medici.

Concursul va avea loc intre 25 martie si 6 aprilie si va consta in doua probe eliminatorii, una scrisa si un practica. Pana pe 24 aprilie candidatii admisi vor fi clasificati pe judete si specialitati, iar pe 29 aprilie, incepand cu ora 11.00, acestia isi vor putea alege posturile. Incadrarea candidatilor admisi este programata sa inceapa din 15 mai.

Centrele de examinare sunt universitatile medicale din Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Constanta, Galati, Iasi, Oradea, Sibiu, Targu Mures si Timisoara.


Citeste si despre:

Bolile cardiovasculare, responsabile de 60% din decesele din Romania. Medicii MedLife explica ce investigatii sunt recomandate pentru sanatatea inimii Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania Probleme medicale care sunt greu de diagnosticat Organizarea sistemului de educatie medicala continua pentru medicii dentisti #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Ce sunt asteniile de sezon? Cand ar trebui sa consultam medicul pentru o raceala? Analize medicale necesare inainte de inceperea scolii Ce sunt metastazele – tipuri, simptome determinate Tipuri de aparate dentare si situatiile in care sunt recomandate
Cere sfatul medicului ×