Medicii de la UPU vor putea decide internarea pacientilor

Publicat: 11 Februarie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Medicii de garda de la Unitatea Primiri Urgente (UPU) vor putea decide internarea pacientiilor care necesita consultatii din partea mai multor specialisti, care insa nu doresc internarea in sectia respectiva, in timp ce medicul-sef UPU poate interna pacienti cu aprobarea conducerii.

Masurile au fost luate, marti, de catre ministrul Sanatatii, Ion Bazac, in urma discutiilor cu managerii spitalelor de urgenta, pentru fluidizarea actului medical.

"Am discutat cu managerii spitalelor de urgenta din tara si am stabilit o serie de masuri privind internarea obligatorie a pacientilor care se prezinta la unitatile de primiri urgente. Astfel, pacientii care se afla in stare critica vor fi internati obligatoriu, iar in lipsa unor locuri libere in sectia de profil in care se considera necesara internarea, pacientul se interneaza intr-o sectie inrudita pana la eliberarea unui loc", a explicat ministrul Sanatatii, Ion Bazac.

De asemenea, potrivit noilor masuri care vor intra in vigoare la inceputul lunii martie, managerii spitalelor de urgenta din tara vor avea obligatia sa organizeze in cadrul unitatilor de primiri urgente (UPU) saloane de observatie, cu maximum sase paturi, unde pacientii vor sta sub observatie pana la 24 de ore.

Toate spitalele de urgenta din tara vor fi nevoite sa aloce cel putin 5% din numarul de paturi ale spitalului pentru necesitatile UPU. Raportarea locurilor libere se face pana la ora 12, de catre medicul sef al fiecarei sectii.

"La un spital cum este Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, unde sunt 1.200 de paturi si in jur de 300 externari pe zi, se pot aloca 60 de paturi pentru UPU. Fiecare spital trebuie sa isi gandeasca propria strategie, in functie de situatia cu care se confrunta", a declarat managerul Spitalului Universitar din Bucuresti, Gheorghe Iana.


Citeste si despre:

Vor putea medicamentele sa creasca dorinta sexuala a femeilor? 7 lucruri pe care medicii dermatologi vor sa le transmita pacientilor Un nou tip de ecografie ar putea detecta cancerul mai eficient Autismul - Investigatii si testari Boala arteriala periferica a membrelor inferioare Al treilea trimestru de sarcina 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Este daunator sa slabesti mult in timp scurt? Cand vorbim despre sex cu cei mici? Noua dieta Beverly Hills Intepaturile de insecte si paianjeni Pneumonia nozocomiala Implicatiile deficitului de testosteron asupra starii de sanatate Biofeedback-ul