Medicii de familie vor ca Ministerul Sanatatii sa anuleze contractul cadru pe 2010

Actualizat: 07 Aprilie 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ministerul Sanatatii ar trebui sa anuleze contractul cadru pe 2010 deoarece contine prea multe sanctiuni pentru medicii de familie, a declarat, marti, la Realitatea FM, presedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihaila.

Potrivit dr. Doina Mihaila, nemultumirile medicilor de familie sunt legate de forma contractului cadru. "Sunt 39 de obligatii, 22 de penalizari, 13 sanctiuni de drept, inca 22 de sanctiuni de reziliere. E trei sferturi plin de sanctiuni", explica Doina Mihaila.

Presetintele Patronatului Medicilor de Familie mai spune ca, pe langa sanctiuni, exista si alte prevederi care dau peste cap activitatea in cabinetele medicale - intre acestea si stabilirea unui plafon pentru eliberarea de medicamente compensate.

Reprezentantii medicilor de familie si cei ai Ministerului Sanatatii s-au intalnit, marti, pentru a discuta contractul-cadru pe 2010, dupa ce de la 1 aprilie a fost sistata eliberarea de retete compensate si gratuite si bilete de trimitere si nu au mai fost semnate concedii medicale.

"Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) si Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF), reprezentanti ai furnizorilor de servicii medicale in asistenta medicala primara, au decis ca incepand cu data de 1 aprilie 2010 sa functioneze in sistem strict privat, in afara contractului cu Casa de Asigurari de Sanatate", au anuntat pe 1 aprilie asociatiile care reprezinta medicii de familie.

Potrivit medicilor de familie, aplicarea normelor metodologice din contract in forma preconizata va conduce la falimentul medicilor de familie si la imposibilitatea de a acorda asistenta medicala pacientilor.


Citeste si despre:

Contract colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/2006 Infiintarea, organizarea si functionarea Scolii Nationale de Sanatate Publica si Management Sanitar Programele nationale de sanatate Organizarea si functionarea Centrului National de Sanatate Mintala Documentele pentru dobandirea calitatii de asigurat respectiv de asigurat fara plata contributiei. Executare silita pentru incasarea sumelor datorate la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate Securitate si sanatate in munca: expunerea la zgomot Cerinte minime de securitate si sanatate referitoare la asistenta medicala la bordul navelor 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Protectia sanatatii si securitatii lucratorilor fata de riscurile datorate expunerii la azbest Cerintele minime de securitate si sanatate referitoare la expunerea lucratorilor la riscurile generate de vibratii Lista cu medicamentele de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate Modelul unic al formularului de scrisoare medicala utilizat in sistemul de asigurari sociale de sanatate Legea sanatatii mintale si a protectiei persoanelor cu tulburari psihice Sanatatea publica Interviu despre alimentatia sanatoasa cu Prof. Dr. Nicolae Hancu